Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

«Θέλουμε να κολλήσετε άμεσα» – Το ρίσκο της σούπερ αμφιλεγόμενης τακτικής της Βρετανίας για τον Κορωνοϊό


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της αλλά αντίθετα να τους κολλήσει. Ποια είναι η λογική πίσω απ’ τον παραλογισμό
Η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει τους πολίτες της ως πειραματόζωα, και υπάρχει περίπτωση να βάλει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες τα γυαλιά, υπάρχει όμως και κίνδυνος η φάση να εξελιχθεί σε Hunger Games.

Θέλουν να προστατεύσουν και τους ασθενείς αλλά και την οικονομία, κι αντί να κάνουν τώρα Lockdown, θα αφήσουν να κολλήσει Κορωνοϊό το 60% του πληθυσμού που σημαίνει πως θα αφήσουν να πεθάνουν πάνω από 250.000 απ’ τα πιο ευάλωτα άτομα.
Αν νοσήσει το 60% για αρχή, θεωρούν πως όλοι αυτοί θα έχουν Ανοσία Αγέλης. Έπειτα θα νοσούν λίγο λίγο κι άλλοι, και στο τέλος της σεζόν η Βρετανία θα έχει πετύχει σχεδόν την απόλυτη ανοσία και θα έχει ξεμπερδέψει μια για πάντα απ’ τον Κορωνοϊό.
Αντίθετα (σύμφωνα πάντα με τις βρετανικές εκτιμήσεις), οι άλλες χώρες που προστατεύονται και περιορίζουν τα κρούσματα, θα βρίσκονται συνεχώς (μέχρι σε ένα-δύο χρόνια να βρεθεί εμβόλιο) στο έλεος του Κορωνοϊού και θα πρέπει από Σεπτέμβριο πάλι να κλείνονται στα σπίτια τους όλοι με τεράστιο κόστος στην οικονομία.
Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες διαφωνούν με την «Ανοσία Αγέλης»
Ανοσία Αγέλης : Η Ανοσία Αγέλης επιτυγχάνεται όταν ένα κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού έχει κολλήσει τον ιό και έχει πάθει ανοσία. Έτσι οι πιθανότητες να μεταδοθεί μειώνονται (θεωρητικά τουλάχιστον) δραματικά μέχρι σταδιακά να εξαλειφθεί ο ιός.
Ο Μπόρις Τζόνσον μοιάζει να μην έχει καθόλου ενσυναίσθηση και είπε απλώς ότι «Πολλές οικογένειες θα χάσουν τους αγαπημένους τους» λόγω της τακτικής του.
Ήδη πριν λίγο είδα πως ο αθλητικός κόσμος της Βρετανίας αποφάσισε να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές του, παρά τη θέληση της κυβέρνησης, και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στο θέμα των αθλητικών διοργανώσεων.

Απο το άρθρο του Άρη Δημοκίδη στα <μικροπράγματα>

Δεν υπάρχουν σχόλια: