Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ελπιδοφόρος Αμερικής διακηρύττει ανοιχτή Θεία Κοινωνία σε συζύγους που δεν είναι Ορθόδοξοι.



Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, προκάλεσε εχθές αναταραχή κατά την έναρξη της 29ης ετήσιας διάσκεψης της Ηγεσίας των 100 (Leadership 100) στο θέρετρο «Breakers» στο Palm Beach της Φλόριντα.

Ο Ηγεσία των 100, γνωστή ως Archbishop Iakovos Leadership 100 Fund Incorporated, είναι μία εταιρεία που υποστηρίζει τις εθνικές υπηρεσίες της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής για την προώθηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Όπως αναφέρουν πολλοί συμμετέχοντες στο συνέδριο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε μπροστά σε δεκάδες παριστάμενους ότι όποιος έχει παντρευτεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Κοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ανεξάρτητα από το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι.
Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια των ερωτήσεων στην ομιλία του.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο τα βαπτισμένα και χρισμένα μέλη Της μπορούν να κοινωνήσουν, συνεπώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς ανθρώπους.
Τον Οκτώβριο στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο είχε αναφερθεί στο θέμα των μικτών γάμων, υπονοώντας αυτό που ευθέως δήλωσε εχθές. Αφού σημείωσε ότι σχεδόν το 50% όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αμερική είναι προσηλυτισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του 25% στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:
Έχοντας αυτό υπόψιν θα έκανα την εξής πρόταση: αντί να αποκαλούμε τους γάμους με μη Ορθόδοξους συζύγους «μικτούς γάμους», δεν θα είναι καλύτερα να αναφερόμαστε σε αυτούς ως «γάμους θαύματα»; Διότι οι γάμοι αυτοί είναι ο βασικός δρόμος που οδηγεί τους προσήλυτους στην Πίστη. Όπως λέει ο Απόστολος Παύλος: τί γὰρ οἶδας, γύναι, εἰ τὸν ἄνδρα σώσεις; ἢ τί οἶδας, ἄνερ, εἰ τὴν γυναῖκα σώσεις; (Α Κορ. 7,16)
Μιλώντας για τον γάμο που οδηγεί τους συζύγους να προσηλυτιστούν στην Ορθοδοξία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνέχισε να λέει:
Κάθε πιστός γάμος είναι ένας γάμος θαύμα – ένα θαύμα της αγάπης του Θεού και ένα Μυστήριο που εορτάζεται με χαρά και αγκαλιάζεται με ευχαριστία. Είτε ο / η σύζυγος συνδεθεί στην Εκκλησία με επίσημο τρόπο μέσω του Χρίσματος είτε όχι, παραμένουν 100% κομμάτι της κοινότητάς μας και πρέπει να αγκαλιάζονται ως τέτοιοι. Αν θέλουμε να είμαστε μια Εκκλησία που υπηρετεί αληθινά και αγκαλιάζει τους νέους μας ανθρώπους, που ζουν σε έναν τεχνολογικά προηγμένο και πλουραλιστικό κόσμο, πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ξένους ανάμεσά μας – να μην είναι άλλο ξένοι και να αγκαλιάσουμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας και της Χώρας μας.
Προηγήθηκε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την καινοτομία ότι θα επιτρέψει στους ιερείς που οι σύζυγοί τους απεβίωσαν ή τους εγκατέλειψαν να εισέλθουν σε δεύτερο γάμο, καταλύοντας την μακρόχρονη κανονική Παράδοση της Εκκλησίας.
Τον Οκτώβριο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής στην Αμερική ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Κωνσταντινούπολη να επιτρέψει σε τρεις κληρικούς να εισέλθουν σε δεύτερο γάμο.

Μετάφραση Φαίη
Orthodox Christianity

ΣΧΟΛΙΟ: Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται."

Α,πα,πα,πα,πα...
Τι σχόλια είναι αυτά;
Δεν έχει αγάπη ο σχολιογράφος...
Που να αντιληφθεί ο ευλογημένος το
μέγεθος του πνευματέμφορου ανδρός,
του αδάμαντος της Μεγάλης Εκκλησίας
της Κωνσταντινουπόλεως...

Παυσανίας

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Με πόση πονηρία
δήθεν για φιλανθρωπία

τραβάνε μια κλωστούλα
απο δώ μία απο κεί

ώσπου το πουλόβερ
...ετσι μαγικά...

μια μέρα, θα έχει
μετασχηματιστεί
σ'ένα αλλόκοτο
...κασκώλ...

Φαίη είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι, στο παραπάνω σχόλιο πρόσθεσα τα εξής:

«ΣΧΟΛΙΟ: Καλό θα είναι να βγει ο ίδιος και να το διαψεύσει, καθότι δεν έχουμε τις ακριβείς δηλώσεις του αλλά αναφορές τρίτων. Αλλιώς, ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται.»

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ταλαιπωρος εγω ο ανθρωπος,που δεν εβαδισα στην επιστημη απο τα ιχνη των παλαιοτερων ...


Ενα ελαφρο παναλαφρο τσιμπιμα ηταν!

Ηλίας είπε...

Η παναιρεση τού Οικουμενισμού τού Βαρθολομαίου Και Όσοι επίσκοποι τού Την ακολουθούν έχει συνέχεια!!!!Μετά Την ψευτοσυνοδο τής κρητης ΤΟ 2016 πού αναγνώρισαν τα αφορισμενα ΔΌΓΜΑΤΑ,ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΜΕ ΜΥΣΤΉΡΙΑ,όποιος κοινωνεί μαζί τους βρίσκετε Και αυτός Στην ΑΊΡΕΣΗ ΑΥΤΉ Κ!Για αυτό ΚΆΝΟΥΜΕ αποτειχιση!15ος κανών τού ιερού πηδάλιο υ των Αγίων μάς,δηλαδή ΔΕΝ κοινωνουμε από Την ΑΊΡΕΣΗ τούς,ούτε συμμετέχουμε στα μυστήρια τούς!

D PAN είπε...

Τό κακό του τόν καιρό!
Μέγας αιρετικός αρχιεπίσκοπος Αμερικής!