Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020


➥ Προεκλογικά μιλούσαν για απελάσεις. Δεν τις έκαναν γιατί έβρισκαν προφάσεις. Προεκλογικά μιλούσαν για λύσεις σε όλα τα ζητήματα και ύστερα ανακάλυπταν κωλύματα.
Μετά οι άριστοι από την ντριμ τιμ του Κολωνακίου και του Χάρβαρντ μίλησαν για κλειστά κέντρα. Υστερα αυτά τα κλειστά τα κέντρα άλλαξαν από μόνα τους χωρίς καν να προλάβουν να δημιουργηθούν. Εγιναν ανοιχτά το πρωί και κλειστά το βράδυ.
Στη συνέχεια οι άριστοι αποφάσισαν τα κέντρα να γίνουν σε χώρους τους οποίους θα όριζαν εκείνοι μέσω επιτάξεως. Οι κάτοικοι διαφώνησαν μετ’ επιτάσεως και τελικά αποφασίστηκε... διάλογος μίας εβδομάδος.
Αν όλα τα παραπάνω σας θυμίζουν τη δημηγορία του θρυλικού πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, όταν αυτός εξηγούσε τα αίτια της αναβολής του αγώνος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μην απορείτε. Καλώς σας τα θυμίζουν.
Η πολιτική της κυβερνήσεως της αριστείας για το εισβολικό - εποικιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίς θυμίζει πολύ τη δημηγορία του ασύγκριτου μύστου του ελληνικού ποδοσφαίρου, όστις έγραψε ιστορία στην αντιπροεδρία του Εδεσσαϊκού.
Οπως ο Απόλλων καλούνταν «Λοξίας» διότι εξέφραζε (μέσω της Πυθίας) «λοξά» και όχι γραμμικά τα μελλούμενα, έτσι και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού είπε με πολύ πλάγιο τρόπο όσα διαδραματίστηκαν. Και η κυβέρνησις των αρίστων, με πολύ λοξό τρόπο, ασκεί την πολιτική την οποία (υποτίθεται ότι) είχε σχεδιάσει και ήτο πανέτοιμη να εφαρμόσει.
Εκ πρώτης όψεως «λοξή», αλλά εξόχως βολική για την Ελλάδα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), που ανάβει το πράσινο φως για μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών.
Η απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν ομόφωνη και η αντίδραση των αρίστων κάπως αμήχανη. Μα, γιατί, αντί να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου, που τόσο υπερασπίζονται, πάλι βλέπουμε να σφυρίζουν κλέφτικα και να επιστρέφουν στο κεφάλαιο του έργου που τιτλοφορείται «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»;
Ωραίες απορίες. Αν δεν μας τις λύσει τώρα η κυβέρνηση, θα τις απαντήσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές - χωρίς να τα πουν «λοξά», αλλά ευθέως…
π

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός ψήφισε Σύριζα των ανοιχτών συνόρων. Σ'έναν τέτοιο λαό δεν αξίζει καμία πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Πρρρρρρρρρ

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Στις άλλες εκλογές
θα το ξανακάνουμε,
ισως,
γιατί θέλουμε απλά τη...δόση μας.

Ξεχαρμανιάσαμε αδερφέ.

Οι αποχρώσεις του μυαλού μας
αποστρέφονται
το λευκό

και λατρεύουν
το ροζουλιγαλαζοπράσινο
..αχταρμί
σε όλο του
το μεγαλειο!

Ανώνυμος είπε...

"Η θαλασσα δεν εχει συνορα" απ' τον Αλεξη το 15 κι ο Ελληνας παει και τον ριχνει(τον ψηφο) καρφι στον Συριζα και τρεις φορες μαλιστα και δεν σηκωνει και κουβεντα. Αλλα ο σοφος λαος ποτε δεν κανει λαθη.

Ανώνυμος είπε...

Το 'αριστοι' γιατι το λετε υποτιμητικα; Δηλαδη ειναι καλυτεροι οι στοκοι καταληψιες σαν τον Αλεξη και τους υπολοιπους που τους καναμε και κυβερνηση παναθεμα μας;