Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΑΟΖ-Θαλάσσιες Ζώνες: Οι χάρτες που αποδεικνύουν ότι ο Ερντογάν λέει ανοησίες


 Η Marine Regions είναι μια παγκόσμια βάση γεωγραφικών δεδομένων και διευθύνεται από το Φλαμανδικό Θαλάσσιο Ινστιτούτο που εδρεύει στο Βέλγιο. Στις 18-11-2019 εκδόθηκε η 11η αναθεωρημένη έκδοση με τους χάρτες οι οποίοι περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα Εσωτερικά και Αρχιπελαγικά Ύδατα όλων των κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για την εκπόνηση των χαρτών έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα δεδομένα, όπως το διεθνές δίκαιο, οι συνθήκες και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών, η μεμονωμένη αλληλογραφία των κρατών με διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα με τον ΟΗΕ, όλες οι αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου, η επιστημονική βιβλιογραφία και κάθε άλλη πηγή που συμβάλλει στην ακριβή οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και ζωνών.
Στους χρήστες των δεδομένων του Marine Regions περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτών, επιστημονικών φορέων, κυβερνητικών υπηρεσιών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Στους χάρτες απεικονίζονται με απόλυτη σαφήνεια τα δικαιώματα της χώρας μας στη θάλασσα καθώς και τα δικαιώματα όλων των γειτονικών χωρών.
Ο χάρτης με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας περιλαμβάνει 12 ν.μ., όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, ενώ η χώρα μας είναι η μόνη στον κόσμο η οποία έχει ορίσει τα χωρικά της ύδατα στα 6 ν.μ.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Η άρνηση μας να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο ως νόμιμο δικαίωμα μας, αποτελεί στην πράξη άρνηση εφαρμογής και ακύρωσης του Διεθνούς Δικαίου. Άρα είναι κατά βάση ψευδής και προσχηματικός ο ισχυρισμός, ότι προάγεται εκ μέρους μας το Διεθνές Δίκαιο στην κρίση με την Τουρκία. Αντί αυτού, η ψοφοδεής ανθελληνική ελίτ, εκείνο που προάγει με την άνανδρη δειλία της είναι, το δίκαιο του ισχυρού, δηλαδή το τουρκικό και όχι το Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στους χάρτες που παρουσιάζει ο Ερντογάν, θα έπρεπε να παρουσιάζονται και οι επίσημοι χάρτες που είναι σύμφωνοι με το Διεθνές Δίκαιο και δείχνουν τα αληθινά όρια της θαλάσσιας κυριαρχίας μας. Γιατί δεν τους παρουσιάζουν; Τους αγνοούν; Δεν τους ενδιαφέρουν; 
Γ.Γ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: