Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Πριν είναι πολύ αργά…

Κτύπησαν τις καμπάνες των εκκλησιών οι κάτοικοι της Μόριας: Αλλοδαποί εισέβαλλαν στο χωριό
Επειδή το πράγμα χοντραίνει συνεχώς, εκατοντάδες λαθρομετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεσηκωθεί, καίνε αγροτικές εκτάσεις και απειλούν να κάψουν υποδομές του νησιού, όπως την παραγωγική μονάδα της ΔΕΗ.
Η αστυνομία τους «αντιμετώπισε» με δακρυγόνα και οβίδες κρότου λάμψης.
Δηλαδή, ΔΕΝ τους αντιμετώπισε.
«Κλέφτες κι αστυνόμους» παίζουν!
Συμπέρασμα, οι λεγόμενοι «πρόσφυγες-μετανάστες» ήλθαν απρόσκλητοι για να «σωθούν» υποτίθεται, από χώρες στις οποίες δεν κινδυνεύουν (Μαρόκο, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ), μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, ζητούν άσυλο, παίρνουν επιδόματα τα οποία στις πατρίδες τους δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν, - και καταλήγουν να… καίνε τη χώρα της υποδοχής τους!
Κι εμείς ακόμα τους αντιμετωπίζουμε ως κατακαημένους «πρόσφυγες» (που ΔΕΝ είναι), τους αποκαλούμε «μετανάστες» (που επίσης ΔΕΝ είναι) – και δεν τους αντιμετωπίζουμε ως αυτό που πράγματι είναι: λαθρο-εισβολείς!
Όλοι πλέον ομολογούν ότι ο Ερντογάν, πέρα του ότι προσπαθεί θα δημιουργήσει τετελεσμένα κάτω από το Καστελόριζο και δυτικά-νοτίως της Κρήτης, αφού έχει προηγουμένως «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο, έχει ταυτόχρονα εργαλειοποιήσει και τις «ροές» των λαθρομεταναστών!
Σε αυτό συμφωνούν άπαντες. Ακόμα και άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ...
Τι σημαίνει αυτή η κοινή παραδοχή πλέον;
Ότι ο Ερντογάν «σπρώχνει» λαθρο-εισβολείς στην Ελλάδα, για να πλήξει την εσωτερική της συνοχή και να ακυρώσει στην πράξη την εθνική της κυριαρχία!
Χώρα που δεν ελέγχει τα σύνορά της, χάνει μέρος της κυριαρχίας της.
Χώρα που δεν ελέγχει τους πληθυσμούς των παρανόμων που συρρέουν και στοιβάζονται σε παραμεθόριες περιοχές της, μετατρέπεται σε failed state.
Αυτό επιδιώκει ο Ερντογάν!
Το καταλαβαίνουν όλοι και το ομολογούν ανοικτά οι περισσότεροι.
Και πως το επιδιώκει; Σπρώχνοντας ορδές ανθρώπων που όταν μπαίνουν δεν συμπεριφέρονται ως «ικέτες» που ζητούν «προστασία», αλλά ως «εισβολείς» που απαιτούν να μας επιβληθούν και να μας επιβάλλουν τα δικά τους.
Τους πληρώνουμε, καταλαμβάνουν ολόκληρες περιοχές, δεν εργάζονται, βρωμίζουν, ασχημονούν, φέρονται βίαια σε δικούς τους ή ντόπιους – εγκληματούν κυριολεκτικά και καθημερινά - βεβηλώνουν εκκλησίες και τώρα καίνε ή απειλούν να κάψουν υποδομές των νησιών!
Κι εμείς τους αποκαλούμε ακόμα… «πρόσφυγες» και «μετανάστες», ενώ είναι λαθρο-εισβολείς!
Προβάλουμε την «ανθρωπιστική διάσταση» της εδώ παρουσίας τους, ενώ αναγνωρίζουμε ότι είναι «εργαλείο εθνικής απειλής» και όργανο «υβριδικού πολέμου» που έχει εξαπολυθεί κατά της χώρας μας.
Πολλοί αναρωτιούνται: τι να κάνουμε;
Ας αρχίσουμε με αυτά που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε:
  • Πρώτον, να πάψουμε να τους αποκαλούμε «πρόσφυγες» - «μετανάστες»!
Αυτό είναι προσβολή και για τους απανταχού της γης αληθινούς πρόσφυγες και για τους νόμιμους μετανάστες διεθνώς – σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που γνώρισαν ξεριζωμό, ουδέποτε διανοήθηκαν να κάνουν τέτοιες ασχήμιες.
Μόνο αν τους πούμε λαθρομετανάστες-λαθροεισβολείς, θα στείλουμε το μήνυμα σε όσους μας τους «προωθούν», ότι – επιτέλους – αλλάζει η στάση της Ελλάδας απέναντι στις «ροές».
Αυτό είναι απαραίτητο πρώτο βήμα. Αλλά, βεβαίως, δεν αρκεί.
  • Δεύτερον, να κλείσουμε άμεσα τα περάσματα που μπορούν να κλείσουν! Όπως τα κλείνουν κι όλοι οι άλλοι.
Ξεκινώντας από τα χερσαία περάσματα στον Έβρο. Άλλες χώρες της περιοχής (Σκόπια, Βουλγαρία) έκαναν φράχτες με συρματοπλέγματα μέσα σε λίγες βδομάδες! Και δεν περνάει κουνούπι.
Εμείς γιατί ακόμα ΔΕΝ αξιωθήκαμε να κάνουμε τίποτε;
Ποια «υδάτινα φράγματα», μας υπόσχονται τώρα;
Εδώ ούτε τα χερσαία φράγματα δεν αξιώθηκαν να κάνουν στον Έβρο, απ’ όπου περνάνε τώρα εκατοντάδες ημερησίως.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που αυτό αργεί.
Και δεν υπάρχει καμία «πίστωση χρόνου» στην νέα κυβέρνηση σ’ αυτό! Έπρεπε να είχε γίνει ήδη! Μπορούσε να είχε γίνει ήδη! Το ότι δεν έγινε στέλνει το μήνυμα – και μέσα και έξω - ότι δεν έχει η Ελλάδα πρόθεση να ελέγξει τις ροές!
--Έξω παίρνουν το μήνυμα και στέλνουν συνεχώς κι άλλους!
--Μέσα παίρνουν το μήνυμα οι τοπικές κοινωνίες και αντιδρούν! Και θα αντιδράσουν πολύ περισσότερο.
  • Τρίτον, να κυνηγήσουν τις ΜΚΟ που μας τους φέρνουν και τους δασκαλεύουν να πουν ένα σωρό ψέματα, ώστε να διεκδικήσουν άσυλο – που τελικά ΔΕΝ δικαιούνται!
Στην αρχή της κρίσης υπήρξαν και σοβαρές ΜΚΟ. Οι οποίες έχουν φύγει. Σχεδόν όλες. Διότι είδαν το όργιο της κερδοσκοπίας του δουλεμπόριου που γινόταν με «ανθρωπιστικά» προσχήματα.
Η εδώ δράση των ΜΚΟ πρέπει να ανασταλεί! Και να ασκηθούν και διώξεις, όπου πρέπει κι όπου χρειαστεί.
Όταν έχεις βάσιμες υποψίες ότι λειτουργούν ως «ατζέντηδες» των δουλεμπόρων, πρώτα αναστέλλεις τη δράση τους κι ύστερα τους ψάχνεις εξονυχιστικά, κι όπου χρειαστεί δημιουργείς δικογραφία σε βάρος τους. Και ύστερα ασκείς και διώξεις.
Στοιχεία υπάρχουν πολλά. Αρκεί η χώρα να κάνει αυτό που, έτσι κι αλλιώς, δικαιούνται – και υποχρεούται: να ασκήσει κυριαρχία.
Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης η φύλαξη συνόρων είναι 100% δικαιοδοσία των εθνικών κρατών. Όχι της Ένωσης.
Δεν εμπίπτει στο Κοινοτικό Δίκαιο!
Η Κομισιόν μπορεί να εκφράζει «παρατηρήσεις» ή «απορίες», αλλά ΔΕΝ της πέφτει λόγος…
Ούτε στην Ύπατη Αρμοστεία πέφτει λόγος.
Γνώμη μπορεί να εκφράζει. Δεσμεύσεις ΔΕΝ μπορεί να επιβάλει.
Από την άλλη πλευρά, κάθε χώρα μπορεί να επικαλεστεί την εθνική της ασφάλεια για να άρει, εν όλω ή εν μέρει, όλες τις πρόνοιες των Συμβάσεων – και για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες.
Πολλώ μάλλον για τους λαθρομετανάστες.
Καμία «διεθνής σύμβαση» και «καμία ευρωπαϊκή νομοθεσία» δεν μπορεί να ακυρώσει το πρωταρχικό και θεμελιώδες δικαίωμα μιας χώρας να προστατέψει την εθνική της ασφάλεια και να προασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Τελεία και παύλα.
Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν ιδέα από διεθνές – ή ευρωπαϊκό – Δίκαιο.
  • Τέταρτον, πάνω στα φοβερά ανομήματα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - που άνοιξε τα σύνορα και μαζί «τον ασκό του Αιόλου» - έχουμε και τα λάθη της τωρινής κυβέρνησης. Όχι πια μόνο «παραλείψεις». Και δικά της λάθη.
--Ήταν λάθος που ορίστηκαν με νόμο, χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές ως «μη-ασφαλείς». Το Πακιστάν δεν έχει Πόλεμο! Όπως και το Μπαγκλαντές δεν έχει Πόλεμο. Άσε που και στο Αφγανιστάν, το οποίο έχει εσωτερική σύγκρουση, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές για όσους θέλουν να σωθούν από τους Ταλιμπαν. Επομένως κι αυτοί δεν είναι «πρόσφυγες» – είναι «εσωτερικά εκτοπισμένοι», που δεν υποχρεούνται τρίτες χώρες να τους δώσουν «στάτους πρόσφυγα».
Αλλά ακόμα κι αν αυτές οι χώρες ήταν όντως «μη ασφαλείς», από την στιγμή που δεν μας ήλθαν κατευθείαν, αλλά μέσω Τουρκίας, αυτόματα παύουν να είναι «πρόσφυγες». Κι αφού περνάνε παράνομα, παύουν να είναι και νόμιμοι «μετανάστες».
--Ήταν σφάλμα, επίσης, που με νόμο ο οποίος πέρασε τώρα, η παράνομη είσοδος θεωρείται «παρατυπία»! Αυτό πρέπει να αλλάξει αμέσως: Όποιος μπαίνει παράνομα και μάλιστα χωρίς στοιχεία ταυτότητας (διαβατήρια κλπ.) να θεωρείται αυτόματα παράνομος (όχι… «παράτυπος»).
Κι έτσι να δικαιολογείται η προφυλάκισή τους! Αμέσως! Σε κλειστά κέντρα που δεν θα είναι… παραθεριστικά resorts, αλλά κέντρα φρουρούμενης κράτησης – με συνθήκες κράτησης: χωριστά άνδρες, χωριστά γυναίκες και παιδιά, για να σταματήσουν και οι εγκληματικές δραστηριότητες μεταξύ τους.
Μόνη διαφορά από τη συνηθισμένη προφυλάκιση: ότι θα μπορούν, όποια στιγμή θέλουν, να φύγουν (από τη χώρα).
Όποιοι έχουν δώσει στοιχεία μπορούν να απελαύνονται αμέσως.
Όποιοι δηλώνουν ότι «έχασαν» τα στοιχεία τους, να επιστρέφονται αμέσως στην Τουρκία – δεν γίνεται δεκτός κανένας χωρίς νόμιμα χαρτιά – ή αν δεν τους δέχεται η Τουρκία, να κρατούνται μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να φύγουν, αφού «θυμηθούν» προηγουμένως την πραγματική χώρα προέλευσής τους (γιατί τώρα έχουν πάθει και «ομαδική αμνησία» ή ψεύδονται συστηματικά δασκαλεμένοι από τις ΜΚΟ…).
Το βασικό εδώ είναι η προφυλάκισή τους!
Ώστε να φτάσει το μήνυμα απέναντι, ότι δεν καλοπερνούν, δεν έχουν ελπίδες να πάρουν άσυλο, δεν έχουν περιθώρια να πάρουν επιδόματα.
Κι όσοι είναι ήδη εδώ, όταν συλλαμβάνονται να διαπράττουν αδικήματα στο Ελλαδικό έδαφος, κατευθείαν: ή άμεση απέλαση ή άμεση προφυλάκιση.
(Όπως γινόταν όταν λειτούργησε η Αμυγδαλέζα!)
Έτσι μειώνονται και οι τεράστιες «ουρές» των υποθέσεων που πρέπει να εκδικαστούν για άσυλο.
--Όσοι παρανομούν, απλούστατα δεν δικαιούνται άσυλο…
--Όσοι δεν έχουν στοιχεία ταυτότητας, δεν δικαιούνται άσυλο…
--Όσοι έχουν δώσει ψεύτικα στοιχεία, δεν δικαιούνται άσυλο…
--Όσοι εγκληματούν, δεν δικαιούνται άσυλο…
Κι όλοι αυτοί προφυλακίζονται αμέσως: απελαύνονται, ή παραμένουν προφυλακισμένοι μέχρι να ζητήσουν μόνοι τους να φύγουν.
Το ζητούμενο εδώ είναι να το πληροφορηθούν οι απέναντι, για να πάψουν να μας στέλνουν κι άλλους.
Και οι δικές μας αρχές – ναυτικό, λιμενικό κλπ – να κάνουν ό,τι πρέπει για να αποθαρρύνουν στην πράξη της άφιξη νέων λαθρο-εισβολέων.
Κι αν δεν ξέρουν, να ρωτήσουν τι κάνουν άλλες χώρες σχετικώς, χωρίς να το «διαφημίζουν».
Τι κάνει η Ισπανία, τι κάνει η Ιταλία, τι κάνει η Βουλγαρία που όλες τους έχουν θαλάσσια σύνορα, αλλά έχουν πλήρως ελέγξει τις ροές.
Σε μας είναι πιο δύσκολο, ναι, αλλά εμείς ΔΕΝ κάνουμε τίποτε πια!
(Κάποτε κάναμε, και τότε είχαμε ελέγξει τις ροές…)
  • Συμπέρασμα: υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να έχουν αποτελέσματα. Αλλά δεν γίνονται…
Αρχίζοντας από φράγματα χερσαία, δρακόντειο έλεγχο των ΜΚΟ, αλλαγή του νομικού πλαισίου και προφυλάκιση (όχι… «πολυτελή φιλοξενία») των παρανόμων (που δεν είναι «παράτυποι», είναι εντελώς παράνομοι και παρανομούν συνεχώς…).
Τι νόημα έχει ελληνικές φρεγάτες να «κυνηγάνε» τουρκικά ερευνητικά σκάφη νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, όταν παραβιάζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ (που ΔΕΝ έχουμε διακηρύξει),
ενώ την ίδια ώρα ορδές λαθρο-εισβολέων καίνε τη Λέσβο, που είναι Ελληνικό νησί, με Ελληνικό πληθυσμό και ασφυκτιά, χωρίς προστασία, χωρίς ασφάλεια, χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές;
Αποκαταστήστε πλήρως την Κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους!
Μόνο τότε έχει νόημα η υπεράσπιση και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στις θαλάσσιες ζώνες.
Όλα πρέπει να τα κάνουμε, ασφαλώς!
Αλλά όταν έχουμε χάσει τον έλεγχο πάνω σε ελληνικό έδαφος - σε ελληνικά νησιά - δεν πείθουμε κανένα ότι μπορούμε να προασπιστούμε κυριαρχικά δικαιώματα πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης.
Δεν μπορούμε να είμαστε «αρεστοί» στις ΜΚΟ και τους δουλεμπόρους.
Οφείλουμε να φερθούμε ως κυρίαρχο κράτος, δηλαδή να κάνουμε όσα κάνουν όλα τα άλλα κυρίαρχα κράτη, για να είμαστε αξιόπιστοι διεθνώς.
Αλλιώς μας λυπούνται.
Σε λίγο θα πάψουν και να μας λυπούνται, αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει.
 Θανάσης Κ.
 
ΥΓ.1 Μην ξανακούσουμε ότι πρέπει… «να μάθουμε να ζούμε με τη λάθρο-μετανάστευση»;
Με πόσες άλλες παρανομίες πρέπει να μάθουμε να ζούμε;
Ας μας πει κάποιος…
Με όλες! Αν μπορούν κάποιοι απ’ έξω να μπαίνουν - όσοι γουστάρουν και όποτε γουστάρουν και να κάνουν ό,τι γουστάρουν - γιατί να μην μπορούν να παρανομούν και οι μέσα;
Τι είναι αυτά; Μόνο ομολογία ότι βαρέσαμε διάλυση ως κράτος είναι!
Και προσκλητήριο να μας στείλουν κι άλλους.
ΥΓ.2 Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει. Ας το κάνει από τώρα, γιατί όσο περνάει ο χρόνος μπορεί και να είναι αργά
Ήδη είναι αργά!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα αδελφοι μου στο προσωπο καθε ανθρωπου ειτε προσφυγα , ειτε μεταναστη , ειτε λαθρομεταναστη ειτε οτιδηποτε να βλεπετε το προσωπο του Χριστου.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λύση άλλα δεν θέλουν να την εφαρμόσουν για τις θα χάσουν την επαφή με τις επιδοτήσεις από την ΕΕ.
Με δαπάνες της ΕΕ είναι δυνατόν να κατασκευαστεί οικισμός με μεταφορά των προκατασκευασμένων οικίσκων από τα παραμεθόρια νησιά στην Μακρόνησο η οποία έχει έκταση 18.000 στρέμματα και δεν κατοικείται με απαγόρευση για λόγους ιδεοληψιας. Μονάδα επεξεργασίας νερού με αφαλάτωση και μετατροπή του νησιού σε κατοικήσιμο.
Το έκαναν οι Ιταλοί στην Λαμπεντουσα και κόπηκε η ροή στην Ιταλια μαχαιρι
Έτσι και αλλιώς τους ταΐζουμε με μεταφορά εφοδίων από όλη την Ελλάδα.
Δυνατότης απόδρασης από κει δεν υπάρχει για υπάρχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Σκέτο Αλκατράζ
Ακόμα και αν αποδράσουν πάλι όταν συλληφθουν θα μεταφερθούν εκεί.
Άμεσο φόρτωμα σε και μεταφορά των κάθε μορφής εισερχόμενων σε όλη την Ελλάδα (από Έβρο και νησιά) στην Μακρόνησο , που βρίσκεται εκτός της παραμεθόριας επικίνδυνης ζώνης για προβοκάτσιες.
Αν οι ΜΚΟ πράγματι ενδιαφέρονται για την βελτίωση της ποιότητας της διαβίωσης τους μπορούν να παραμείνουν να τους φροντίζουν αλλά να απαγορευτεί επί ποινή φυλάκισης κάθε συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε μεταφορά τους.

Απαιτούνται ελάχιστοι για την φύλαξη τους και ανακουφίζονται όλοι ο οικισμοί σε όλη την Ελλάδα που υποφέρουν από πλιάτσικο, βία και τρομοκρατία
Ακόμη και εξέγερση να γίνει η μεταφορά κατασταλτικής δύναμης με ελικόπτερα είναι άμεση
Και το κυριότερο.
Όταν ξέρουν οι υποψήφιοι λαθρο να έρθουν στην Ελλάδα ότι θα καταλήξουν σε μόνιμη καραντίνα χωρίς δυνατότητα διαφυγής στην Ευρώπη θα το σκεφτούν πολύ να έρθουν στην Ελλάδα.
Φυσικά όσοι θέλουν μπορούν να ζητήσουν στον κουμπάρο που τους έστειλε
Άλλωστε οι Αυστριακοί και Γερμανοιί το δηλώνουν : «κρατήστε τους στα νησιά».
Τώρα πια νησιά θα είναι αυτά λίγο τους νοιάζει.

Ανώνυμος είπε...

Αφου ο Ελληνας ψηφισε το κομμα των ανοιχτων συνορων και 3 φορες μαλιστα ας τα λουστει. Το κομμα τοθ "η θαλασσα δεν εχει συνορα". Μιλαμε για λαο ηλιθιο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.12 ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΩΔΗ κ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΜΩΣ.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Πολιτική λύση;
Μακάρι.

Να το δώ και
να μην το πιστέψω

(και να μού τή λέτε:

σε στυλ...νά μ@)@&@
εξυπνάκια ψευτοκουλτουριάρη...)


Ομως, μιά πολιτική
λύση που δεν θα ήτανε

μ π ά λ ω μ α

απλά,
νομίζω
δεν υπάρχει!

Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται.

Κουΐζ:
Πόσοι βαρουφάκηδες
χρειάζονται για νά
αντιληφθεί
ο "πολίτης"
ότι
σύγχρονος πολίτης=
εξ ορισμού και
απο...κατασκευής
-και διαπαιδαγωγημένος
με μεθόδους που δεν βάζει ανθρώπου νούς-

να είναι ένας
περήφανος
μ@)@&@ς;

(που όσο λιγότερα
ξέρει
για τόσο πιο
σπουδαίος περνιέται

κι όσο περισσότερα
μαθαίνει τοσο
περισσότερο
θολώνει ο νούς...)

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ..ΑΠΛΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΠΟΛΛΗ ΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ..

'Αννα-Μαρια είπε...

;;;;;;