Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Γερόντισσα Γαλακτία ,η διορατική Γερόντισσα της Κρήτης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κοιμούνται και εσωτερικός χώρος
Έχει τα μάτια του Αγίου Πορφυρίου και Αγίου Ιακώβου! 
Με ποια μάτια βλέπεις Γερόντισσα; 
Όχι με αυτά! Με τα άλλα,τα μάτια της καρδιάς...
 90 ΕΤΩΝ 

Αργότερα θα καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχαν και δεν το αναγνώρισαν.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το όνομά της είναι Γαλάτεια.

Νίκος Κ είπε...

Γερόντισσα Γαλακτία,Μεγαλόσχημη Μοναχή
……………..
Βρίσκεται ακόμη εν ζωή και καθημερινά την επισκέπτονται αρκετοί να πάρουν την ευχή της.Η επικοινωνία μαζί της,πλέον,δεν είναι όλες τις ώρες εφικτή. Νομίζω ότι η τελευταία φράση:"Αργότερα θα καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχαν και δεν το αναγνώρισαν" δεν ισχύει,μιας και την έχουν επισκεφθεί,τουλάχιστον οι περισσότεροι πιστοί από το νομό Ηρακλείου.Να έχουμε την ευχή της.

Νίκος Κ. είπε...

Ευχαριστούμε Τρελογιάννη για τις έμμεσες ιντερνετικές ευλογίες που μας προσφέρεις αναρτώντας αυτές τις αγιασμένες μορφές.Η Κρήτη όμως έχει,εκτός από μοναχούς και μοναχικούς ανθρώπους όπως το Νικολιό στο Γαϊδουρονήσι που αναχώρησε για την απάνω γειτονιά το 2014. Σου το αφιερώνω: https://www.youtube.com/watch?v=JjXE2ULsfJo

Unknown είπε...

Πήρατε άδεια να ανεβάσετε την γερόντισσα...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ορίστε;;;

Δυστυχώς τέτοιες αντιλήψεις οικογενειοκρατίας είναι απαράδεκτες από άποψης ορθόδοξου εμπειρίας ,οι Άγιοι Ζώντες και Κεκοιμημενοι ανήκουν στον Λαό του Θεού σε κανέναν άλλον..
Ας ξεκολλήσουμε λοιπόν από τον στενό μας οικογενειακό σας ορίζοντα και ας ανοιχτούμε στη μεγάλη μας οικογένεια .
Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτα τέτοια ερωτήματα!

Νίκος Κ. είπε...

Κύριε/α Unknown,του σχολίου Κυριακής πρωί(αξημέρωτα) 5:47 π.μ.,μας γράφετε(χωρίς
ερωτηματικό):"Πήρατε άδεια να ανεβάσετε την γερόντισσα...".
Το ιστολόγιο του Τρελογιάννη δεν ανάρτησε κάποια προσωπικά δεδομένα,αλλά μια φωτογραφία της Γερόντισσας,απ'αυτές που χιλιάδες πιστοί που την έχουν επισκεφθεί,έχουν στα κινητά τους.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε λίγο περισσότερο,για το πως ακριβώς βοηθάει το σχόλιο σας,όλους εμάς που με χαρά είδαμε τη Γερόντισσα στη συγκεκριμένη ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

Νικο Κ ,εγω λεω να μην ασχολουμαστε με ανουσια *ερωτηματα *
Φιλικα
Δημητριος

Νίκος Κ. είπε...

Αγαπητέ Δημήτριε,το σχόλιο του Τρελογιάννη:"ας ξεκολλήσουμε λοιπόν από τον στενό ΜΑΣ οικογενειακό ΣΑΣ ορίζοντα...", αναδεικνύει τον τρόπο που σκέφτονται,ακόμη και πνευματικά θέματα,κάποιοι.
Ἡ παράσταση τῆς Θεοτόκου μὲ τὸν μικρὸ Ἰησοῦ στὴν ἀγκαλιά της, γνωστὴ ὡς «Πλατυτέρα τῶν Οὐρανῶν», ποὺ βρίσκεται στὸ θόλο τοῦ Ἱεροῦ βήματος συμβολίζει τὴν γέφυρα μεταξὺ οὐρανοῦ καὶ γῆς. ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ όχι Στενοτέρα...

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές ας πεί ο καθένας την βλακεία του .Δεν θα χαλάσει και ο κόσμος . Δυστυχώς πρέπει και για νά κατουρήσουμε νά πάρουμε " ευλογία " Δεν αναφέρομαι στον αδελφό/η που έγραψε το σχολιάκι , αλλά γενικώς σε μία νοοτροπία , διαχεόμενη απο τον συγκεντρωτισμό των μοναστηριών . Δυστυχώς βρισκόμαστε μακρυά απο το νά διαχειριστούμε την εμπειρία της εκκλησίας και μέσα στα κανάλια της διοχετεύουμε την κακοριζικιά μας . Θέλει κανείς νά είναι ο εκ των απορρήτων .

Νίκος Κ. είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 7:11 μ.μ.Συμφωνώ σε αυτό που λες,για παρερμήνευση κάποιων θεμάτων από πλευράς λαϊκών περί των μοναστηριακών.Όμως εδώ πρόκειται για κάτι άλλο.Ρώτησε,με τρεις τελείες στο τέλος της πρότασης το ιστολόγιο,εάν πήρε άδεια,ενώ η γερόντισσα δε ζει σε μοναστήρι.Μερικοί θέλουν την οικειοποίηση σε κάτι που δεν τους ανήκει,εξ ου και το αρχικό σχόλιο του Τρελογιάννη και τα δικά μου στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ok. Και ποιός δεν έχει πείραν της νοσηρότητος !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Καλό Τριώδιο,

ας χαλαρώσουμε
λιγάκι...

(ποιός μιλάει θα μου πεις
...εντάξει δεν δικαιούμαι να μιλαω...)

Χρήστος! είπε...

Η Γιαγιά λέγετε Γαλακτία,πρέπει να ειναί τώρα 92 η 93 χρονόν..ΔΕΝ ειναι μεγαλοσχήμον και ουτε σε μοναστήρι έζησε.Είναι Λαϊκή μορφή,αν δεν κάνω λάθος 90 χρονών περίπου εκάρη μοναχή για να κοιμηθεί εν κυρίο με μοναχικό σχήμα...Το πιο σημαντικό τώρα δεν είναι να μαλώνουμε,Θα μάθουμε περισσότερα όταν έρθει η ώρα και όταν επιτρέψει ο Θεος..Τώρα καλά θα κάνουμε να μην ανοίγουμε το στόματα μας μονο και μονο για να κάνουμε τους έξυπνους,να την αφήσουμε να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει γιατί με την βλακεία που κουβαλαμε το μονο που καταφέραμε είναι να κόψουν το τηλέφωνο και να μην δέχονται πλέον επίσκεψης..Της ευχές της και την βοήθεια να έχουμε.

Unknown είπε...

Είναι μήπως αυτη η γερόντισσα που μίλησε για τις παραφυσει σχέσεις μέσα στο γάμο; ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Πως θα μπορουσα να επικοινωνησω μαζι της μιας και δεν ειναι εφικτο να ερθω στην Κρητη?Υπαρχει ενα τηλεφωνο ειναι μεγαλη αναγκη!

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορω να επικοινωνησω μαζι της?

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Οχι δεν μπορεις ευλογημένη ψυχη

ΜΕΤΈΩΡΑ είπε...

Που ακριβώς βρίσκεται η γερόντισσα?

Unknown είπε...

Είναι ακόμη εν ζωή ; Αν ναι πως μπορούμε να παρουμε την ευχή της ; αν χρειαζεστε email για την απάντηση. geopapadakis1@hotmail.com

Unknown είπε...

Μάθαμε μήπως πως μπορούμε να πάρουμε την ευχή της γερόντισσας Γαλακτιας;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ειπαμε και το ξαναλέμε δεν μπορειτε να πάρετε τη ευχη της απο κονταααα

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Αδελφέ Τρελογιάννη, υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας τουλάχιστον για να πάρουμε προφορικά την ευχή της? Ή είναι προνόμιο ορισμένων , μόνο?

Εναλλακτικά δώστε μου μια διεύθυνση επικοινωνίας να στείλω επιστολή να της την διαβάσει αυτός ή αυτή που την διακονεί και να εύχεται η γερόντισσα Γαλατία ή κατ΄οικονομία να επικοινωνήσει με όποιον ή όποια κρίνει η γερόντισσα ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Είχα την ευλογία να την συνάντησο. Μπενεις μέσα και νόμιζεις ότι είσαι στης γιαγιά σου το σπίτι. Σε κάνει να νιώσεις απίστευτα όμορφα και οικεία. Είναι πολύ χαρούμενος άνθρωπος όλο χαρά. Δεν σταμάτησε να μας τραγουδάει το πότε θα κάνει ξαστερια εμένα προσωπικά κάτι μ έλεγε ο τρόπος π το έλεγε.. Πιστεύω ότι δεν έλεγε τπτ χωρίς λόγο..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πλεον δεν δέχονται κόσμο γιατί κουράζετε πολύ κ λόγο φόβου για τον κοροιδοιο

Unknown είπε...

Θα ηθελα κι εγω την ευχη της κ.ενα ναι η οχι σ αυτο που θα την ρωτησω.ναναι ευλογημενο.μπορω;

Unknown είπε...

Δε χρειαζετε να τη συναντήσετε....και μονο που θα επικαλεστούμε το ονομα της γεροντισσας μας ακουει..αφηστε την να ξεκουραστει.....ελεος δηλαδη τους αγιους που επικαλείστε τους εχετε δει;;;;

Unknown είπε...

Θελω να μεταφερετε στην γεροντισσα τον ποθο της καρδιας μου. Θα μου τον εκπληρωσει ο κυριος? Κ η κυρια θεοτοκος? Η γεροντισσα γνωριζει για την ιωαννα πειτετης.σας ευχαριστω θερμα!!!