Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΣΕ «ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ» ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ…

φώτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο












Είπε μεταξύ άλλων βαθυστόχαστων ο ποιητής Βαρθολομαίος :Υπάρχει, ως ανεφέρομεν και παλαιότερον, μία «εικονική ιερωσύνη», η οποία επιθυμεί περισσότερον να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται παρά να προσφέρη. Αυτή η τάσις ευνοείται σήμερον από την νέαν, λεγομένην «ηλεκτρονικήν τάξιν πραγμάτων», η οποία φαίνεται ότι μεταφέρει το κέντρον της ζωής από την απτήν εις την εικονικήν πραγματικότητα. Δυστυχώς, η γοητεία της τεχνολογίας αλλοιώνει τον τρόπον της χριστιανικής μαρτυρίας μας, συρρικνώνει την προσωπικήν της διάστασιν. Η αγάπη είναι πάντοτε μία συγκεκριμένη σχέσις με συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι ζώσα συνύπαρξις, συνομιλία, συνεργασία. Δεν ευδοκιμεί ως μία αφηρημένη επικοινωνία εις τον κυβερνοχώρον, ως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και εικόνων. Το «αφηρημένον» και «διαδικτυακόν» ψύχει την κοινωνίαν και την αγάπην. Ο διάκονος του Χριστού επιθυμεί παρακλητικώς να συμπεριληφθή εις την «Βίβλον της Βασιλείας», να εγγραφή εις την αιωνίαν μνήμην του Θεού και όχι να καταχωρισθή εις τας «δέλτους της ιστορίας», εις την μνήμην και τον «σκληρόν δίσκον» του ηλεκτρονικού υπολογιστού. Το πεδίον μαρτυρίας του κληρικού είναι ο ναός και όχι τα διάφορα sites”.

 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΙ. 
ΕΑΝ ΑΠΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΒΑΘΡΟΛΟΜΑΙΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ;
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΜΒΑΛΑ ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλιβεροί κλαυθμηρισμοί εκ Φαναρίου τα όσα λέγει για
τα sites...Αμάν πια, ας μας κάνει ξανά ακοινώνητους
όπως κάποιους αδελφούς Αγιορείτες το 1994.Σε λίγο
θα βγάλει ανακοίνωση το fosfanariou σε ποιά sites
θα επιτρέπεται να μπαίνεις...
Ας μείνω σ' αυτά χρονιάρες μέρες...

Ιερομόναχος Προκόπιος

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέει ο Black Bart "εικονική ιερωσυνη" εννοεί φαντάζομαι τον απατεώνα Επιφανιο Ντουμενκο και τη χρυσοφορεμενη συμμορία του, ή μήπως όχι;

Cyclus

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Η Θεια Χαρις απευθυνεται σε ολους και ο καθενας ειναι ελευθερος να την δεχθη.Οταν αγωνιζεται κανεις ορθοδοξα εστω και ιντερνετικα δεν φευγει η Χαρις!!!![.....]
Εφυγε η Χαρις απο επιστολες γεροντων οσιων στον πιστο λαο,προς μοναχους και μοναχες ,προς εμπεδωσιν του ορθ.φρονηματος και της εν Χριστω ζωης με οσα προβληματα ειχαν ολοι αυτοι οι ανθρωποι?
Εχω επιστολη του γερ.Εφραιμ Του Αριζονιτη και επιστολη της ηγουμενης Ευγενιας της ιερας Μονης του αγιου Ραφαηλ Ειρηνης και Νικολαου...
Αλλα ας ριξουμε μια ματια στα Φ.Μ και ας δουμε ποσους φιλους εχει η ιερωσυνη και η ιεροσυνη.Ολοι αυτοι ,προθυμοι στην υπηρεσια της διδασκαλιας και διακονιας υπερ η κατα του οικουμενισμου στις προσταγες των πνευματων.[.....] και οχι του ενος του Αγιου Πνευματος!
Ο κοσμος ζητα την αληθεια και την αληθινη ενοτητα της πιστεως...η οχι?
Το να μην μπορεις να ξεχωρισεις ομως τα βεβηλα απο τα οσια μεσα απο την επικοινωνια την εστω μερικη,ειναι το μειζον γιατι αυτη η Θ.Χαρις χανεται με την αμελεια και την ψυχροτητα&&&&&με τους νεοτερισμους,οποταν δωρον αδωρον.
Το ειπα και αλλου πως ειναι γεγονος πως ολοι μα ολοι τη σημερον δινουμε εξετασεις ενωπιον Θεου και Αγιων...
Ο Θεος να μας εσπλαχνιστει οχι βεβαιως αρνουμενους την αληθεια κ αναγνωριζοντας ολες τις εκκλησιες εκτος Ορθοδοξου πως ειναι εκκλησιες του χριστου κ πως εχουμε την αναγκη ενος ποντιφικα να ζητιανεψουμε πατροτητα,αλλα την αληθεια εκεινη κ παρακαλουμε γι'αυτο που ειναι η Πιστη στην Παραδοση,που σημαινει μετοχη στην Ζωη κ εμπειρια της Μοναδικης Ορθοδοξης Εκκλησιας.Δεν υπαρχον καλοι κ αξιοι ιερεις?
...ποιος ο λογος να χωριζεται Ο πιστος απο το σωμα της Εκκλησιας,οταν υπαρχει διαιρεση,που σημαινει σχισμα δλδ ο διαχωρισμος μιας ενιαιας ορθ.στην προκειμενη περιπτωση εκκλησιας σε δυο τμηματα?
Ο Κυριος να μας φωτισει!

Ανώνυμος είπε...

Μωρέεεε! Ο προσωπικός φωτογράφος εμάρανε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άπαντες τους σημερινούς επισκόπους! Σαν δε ντρέπονται όλοι τους να έχουν καταντήσει πατσαρέλες τους ιερούς ναούς,ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ!!!