Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

"ασυνόδευτοι ανήλικοι"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονταιΟ όρος "ασυνόδευτοι ανήλικοι", καθ' ότι πάρα πολύ πιασάρικος, έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για σπαρακτικές και δακρύβρεχτες αναρτήσεις από επιλεκτικά ευαισθητούληδες και αγαπησιάρηδες. Σε αυτό το σύνολο, που φέρει τον τίτλο "ασυνόδευτοι ανήλικοι" υπάγονται οι εξής κατηγορίες:

1. Ενήλικες μεταξύ 18-22, που ισχυρίζονται πως είναι ανήλικοι, για να λάβουν προτεραιότητα στο άσυλο. Γιατί ως γνωστόν, τα πανάκριβα κινητά και γυαλιά ηλίου με τα οποία έρχονται, δεν είναι ταυτότητες για να "χαθούν".

2. Μπουμπούκια, που και κουζινομάχαιρο να πιάσουν στα χέρια τους, σε έχουν τεμαχίσει στο μισό χρόνο, από αυτόν που θα χρειαζόταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

3. Ανήλικοι, των οποίων οι οικογένειες δε διαθέτουν το προφίλ των προσφύγων, οπότε στέλνουν πρώτα τα παιδιά ως δόλωμα, δασκαλεμένα να πουν κάποια πονεμένη ιστορία, και ύστερα, με τη δικαιολογία της επανένωσης, κουβαλιέται κι όλο το υπόλοιπο σόι. Μιλάμε για φάμπρικα, όχι αστεία...

4. Παιδιά ορφανά, που έχουν περάσει τα πάνδεινα, κι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Έφυγαν λόγω πολέμου, πείνας ή κοινωνικής βαρβαρότητας και είναι ζήτημα πολιτισμού κι ανθρωπισμού να τα περιθάλψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτά.

@Martita P.

*Σύμφωνα με επίσημα πρόσφατα στοιχεία (Οκτ 2019), οι 10.557 ασυνόδευτοι "ανήλικοι" έχουν πολύ περίεργο στατιστικό προφίλ:
- Μόλις το 8% είναι παιδιά 0-13 ετών.
- Το 91% είναι άρρενες, (64% από Αφγανιστάν και Πακιστάν)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το τι "bullying"(και οχι μονο) εχουν να κανουν στα ντοπια Ελληνακια αυτα τα λαθρομεταναστακια δεν λεγεται. Αυτα που κανανε τα Αλβανακια παλιοτερα στα σχολεια δεν θα 'ναι τιποτα.