Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Οι Νεομάρτυρες τους απαντούν...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονταιΈνα πλήθος Αγίων νεομαρτύρων καλύπτουν τους τέσσερις αιώνες της Τουρκοκρατίας. Από την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία μέχρι τους πέντε Νεομάρτυρες της Σαμοθράκης, ένα "σμήνος" ευλαβών και απλών ανθρώπων, θανατώθηκαν από τους Τούρκους. Δια αποκεφαλισμού, απαγχονισμού, στραγγαλισμού, σταύρωσης, ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων τελειωμένοι. Το "έγκλημα" τους ήταν ότι αρνήθηκαν τον εξισλαμισμό και παρέμειναν εδραίοι στην χριστιανική τους πίστη.
Οι Νεομάρτυρες είναι η αληθινή και διαρκής απόδειξη της εγκληματικής δράσης της Οθωμανικής Τουρκίας προς τους ανυπεράσπιστους υποτελείς της. Το κακουργηματικό παρελθόν της διαψεύδει τους εγχώριους υπερασπιστές της, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να μας πείσουν για την "αρμονική συμβίωση" με τους δυνάστες μας στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Οι Νεομάρτυρες τους απαντούν...

Γ.Γ.Γ.

1 σχόλιο:

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είπε...

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΥΟΥΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΟΑΝΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ ΣΧΕΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ.
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΩΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.FOTGRAMMI.GR