Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Όλη η ζωή του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ σε… 15 λεπτά


Είναι ένας από τους χαρισματικότερους μοναχούς του 20ου αιώνα, πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες μορφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο λόγος για τον Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ ο οποίος αγιοκατατάχθηκε επίσημα σήμερα έπειτα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το πνευματικό του έργο υπήρξε σπουδαίο ιδρύοντας μια χριστιανική αδελφότητα και χτίζοντας παράλληλα και ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στο Έσσεξ. Ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ έμεινε εκεί μέχρι την κοίμησή του το 1993 σε ηλικία 97 ετών.
Ξεκίνησε τη μοναχική του ζωή στο Άγιο Όρος, στη Ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, εκεί όμως που μεγαλούργησε πνευματικά ήταν στο Έσσεξ όπως προαναφέρθηκε. Δείτε ένα μοναδικό βίντεο για την αγιασμένη μορφή του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ σε αφήγηση από τον Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία Ζαχάρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου (Έσσεξ)
πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οίστρος αγιοποιήσεων ! Όχι πως το Άγιο Πνεύμα δεν είχε κέφια στον αιώνα μας ! Είχε και παραείχε ! Όμως πολύς οίστρος !

Ανώνυμος είπε...

Αγιοκατατάξεων εννοείτε μάλλον... Οπότε ο οίστρος αποδίδεται στο... Άγιο Πνεύμα;;; Εμείς ως Εκκλησία απλώς καταγραφουμε και συστηματοποιούμε όσα ήδη το πλήρωμα ζει με την παρουσία αυτών των Αγίων. Ε;

Ανώνυμος είπε...

Το Αγιο Πνεύμα είχε κέφια ! Άν όμως δεν είχε και ο οικουμενικός θα τους έτρωγε η μαρμάγκα ! Δεν θα έβλεπαν αγιότητα μέχρι την Δευτέρα Παρουσία ! Όχι τίποτα άλλο , τώρα αποκλείεται η αγιοκατάταξη του Διώτη !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η χάρις ασταμάτητα
και δωρεάν χαρίζεται
σε όλους μας.

Εμείς,πολυάσχολοι
ή αργόσχολοι,
την αποφεύγουμε,

όταν όμως ο

κατ'εικόνα μας

"πνευματικός" ηγέτης

κάνει ...τα δικά του,
ώς αναμάρτητοι λες, πέφτουμε πάνω του
με χ α ρ ά περισσή
σαν τα κοράκια.

Τέτοιος αποδιοπομπαίος
τράγος...
μη πάει χαμένος.

Ξέρω,ξέρω,θα μου πείτε
οι άγιοι,διαχρονικά
χτυπούσαν αλύπητα
την κάθε αίρεση.

Πολύ σωστά,
αλλά αυτό ισχύει για σάς
που είστε Άγιοι.
Εγώ μιλάω για μάς τους
άλλους
τους τιποτένιους...

...και για να πούμε και του στραβού το δίκιο!

Ν/Α είπε...

Το Μέγα ζήτημα ξέρετε ποιό είναι;
Και εάν δεν τους έχει Κρίνει ο Κύριος για Αγίους, τότε η Αγιοκατάταξη δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε αυτά τα πρόσωπα διότι διαγράφονται από τα δίπτυχα υπέρ αναπαύσεως.