Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η «επίσκεψη του… Επιφανίου εις το κλεινόν άστυ»


Γράφει ο Μέτοικος 

Ζούμε στην καρδιά του κυκλώνα της εκκλησιαστικής παραφροσύνης που, με ευθύνη πια των Αρχιεπισκόπων Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και Κωνσταντινουπόλεως κ.Βαρθολομαίου, πλήττει σφοδρά το οικοδόμημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η Ορθοδοξία συγκλονίζεται συθέμελα από το εκκλησιαστικό σκάνδαλο στην Ουκρανία, όπου μια σέχτα σχισματικών, αχειροτόνητων, αυτοχειροτόνητων, αιρετικών και αφορισμένων ονομάστηκε «Εκκλησία» και, πατριαρχικό βουλήματι, η συντριπτικότατη πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανών, των οποίων οι Ιεράρχες έχουν Αποστολική Διαδοχή, έγιναν σχισματικοί! 
Στη «γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα», η τραγωδία, ως έκφραση του υπέρμετρου φρονήματος, είναι εθνικό άθλημα.
Για να αποφευχθεί η τραγωδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ιεράρχες, Ιερείς και σοβαροί καθηγητές των Θεολογικών Σχολών, με δημόσιες παρεμβάσεις τους προσπάθησαν με εμπεριστατωμένα άρθρα τους και θεολογικές μελέτες, να συνετίσουν τις μιτροφορεμένες ασημαντότητες αλλά και, κυρίως, να περιστείλουν το υπέρμετρο φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου που, τώρα, ως κυρίαρχη φιγούρα στη σκηνή του εκκλησιαστικού δράματος, στριφογυρίζει σε κύκλο επιβίωσης.
Άδικος ο κόπος των νουνεχών! Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι φανερό πως έχει συμβιβαστεί, η αδιαφορία της ψυχής του είναι εμφανής, γι’ αυτό και παρά τις συμβουλές, συγκάλεσε τη «λεβέντικη σύνοδο» της Ιεραρχίας, «σύνοδο» την οποία ο π. Ιωάννης Διώτης, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, άμεσα εξαρτά από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α στην πατρίδα μας. Δηλαδή ο κ. Ιερώνυμος από «Θεοκίνητον όργανον» έγινε κατά τον π.Ιωάννη, αμερικανοκίνητο σύνεργο του πονηρού!
Όμως ο π. Ιωάννης Διώτης, η εντιμότητα και ο έγκυρος λόγος του οποίου δεν αμφισβητούνται, ενώνει «το τερατώδες ψευδοεκκλησιολογικόν μόρφωμα του Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου, [με τη δημοσιογραφική καταγγελία] ότι έλαβεν από την Αμερικήν το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δολλαρίων δια την ανίερον αυτήν πράξιν του»! Βεβαίως ο π.Ιωάννης δηλώνει ότι «δεν υιοθετώ τούτο», όμως ποιος ο λόγος να αναπαράγει μια τέτοια πληροφορία;
Στη «λεβέντικη [λοιπόν] σύνοδο» μια ομάδα επισκόπων κανοναρχούμενη από υπερπόντιο υποβολέα, όχι την ψήφο των παρισταμένων επισκόπων αλλά την ενημέρωση της Συνόδου ονόμασαν «απόφαση» και, με ένα κείμενο που «εγκρίθηκε» στην αναμπουμπούλα λήξης των εργασιών, θριαμβευτικά εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν δημόσια πως αναγνωρίστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος επίσημα το εκκλησιαστικό μόρφωμα Βαρθολομαίου στην Ουκρανία!
Ο πανηγυρισμός και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, μόνο τυχαία δεν συνέπεσε την επόμενη της αναγνωρίσεως των Ουκρανών σχισματικών, όπως, για όσους προσέχουν τους χρόνους των γεγονότων, μόνο ασύνδετη δεν είναι η αλματώδης αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, από την αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών.
Αναμενόμενα και προετοιμασμένα από πολύ καιρό τα δρώμενα, στόχο ένα και μοναδικό είχαν τη «σωτηρία» Βαρθολομαίου με τη «μνημόνευση» του Επιφάνιου Ντουμένκο από τους δύο Αρχιεπισκόπους. Γι’ αυτό και ήταν εκεί όλοι οι «ενδιαφερόμενοι»! Όσοι, δηλαδή, ονειρεύονται να γίνουν «Μακαριώτατοι» έστω και μόνο στην φαρδιά περιφέρειά τους και, εκείνοι που στόχο τους έχουν να αποκαλούνται «Μακαριώτατοι» και «Πάσης Ελλάδος ρε παιδί μου» που έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν. Το παρόν όμως έδωσε και όμιλος γυναικών που, πριν απομακρυνθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας, φώναξαν σχεδόν στο αυτί του Πατριάρχη «ανάξιος»!!! 
Την παράσταση στην Αχειροποίητο, χάλασαν οι Ρώσοι! Που διεμήνυσαν στον κ. Ιερώνυμο πως θα γίνει αποσυνάγωγος αυθωρεί και παραχρήμα της μισής Ορθοδόξου Εκκλησίας, εάν μνημονεύσει τον σχισματικό Επιφάνιο της Ουκρανίας.
Έτσι ο Αθηνών έμεινε σιωπηλός και περίφροντις όταν άκουγε τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως να τον ευχαριστεί διότι «αιρόμενος εις το ύψος της περιστάσεως!» συνταυτίστηκε μαζί του και ανέγραψε στα δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, το όνομα του σχισματικού Επιφάνιου Ντουμένκο.
Η κακοποίηση της αλήθειας, από τα πατριαρχικά χείλη, κορυφώθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως υποστήριξε ότι «προνοία και ενεργείαις της μόνης αρμοδίας προς τούτο Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εθεραπεύθη» το σχίσμα στην Ουκρανία
Με άφωνο ως ιχθύ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο, ο κ. Βαρθολομαίος ως Πόντιος Πιλάτος δήλωσε «αθώος» του αίματος των αθώων χριστιανών στην Ουκρανία, αφού η οποιαδήποτε συνέχιση «αρνητικών καταστάσεων [στη χώρα αυτή, που προκαλούν τα πνευματικά του τέκνα] ουδόλως [θα] βαρύνει πάντως εκείνη [την αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως] καθώς αυτή εις ενότητα πάντας εκάλεσε»!
Να ! Κάτι τέτοιες ατάκες σαν το: «αυτή εις ενότητα πάντας εκάλεσε» φέρνουν αυθόρμητα στο νου τους στοίχους του Ανδρέα Λασκαράτου: «Σεπτή μου Υποκρισία, Δέσποινά μου… /Φτιάσε μου σοβαρό το πρόσωπό μου/ δως μου ύφος πειστικό και όψη οσία,/ για να μπορώ κι εγώ σε ποίμνιό μου /να εξασκώ την τόση σου μαγεία».
Στην Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, όπου λειτούργησε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ρωτώντας «Ποίος όμως κλήρος ποία μερίς, τις γνησιότης προς την του Χριστού Εκκλησίαν τω συνηγόρω του ψεύδους;» οι επιλήσμονες των ιερών του παρακαταθηκών, ως συνήγοροι του ψεύδους, προσβάλλουν τη μνήμη του μνημονεύοντας σχισματικούς και αφορισμένους!
Πάντως, η είδηση από τα πατριαρχικά χείλη που «ου ψεύδονται», είναι πως αναμένεται, αφού τελειώσει η περιφορά και προβολή του στις εκκλησίες της διασποράς, η «επίσκεψη του αδελφού Επιφανίου εις το κλεινόν άστυ»!!! και πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, ο Ναυπάκτου, ο Μεσσηνίας και ένα πλήθος από αγαπούληδες επισκόπους να τον υποδεχθούν «ως αδελφοί προς αδελφούς γνησίους δεδικαιωμένους και συγκεχωρημένους εν Αγίω Πνεύματι, επιστρέψαντας εξ σχίσματος ίνα ενωθούν εν αληθεία και αγάπη προς ημάς».
Εντωμεταξύ διαρρέουν φήμες πως, ο Αθηνών κ.Ιερώνυμος δεν ενέγραψε στα δίπτυχα τον σχισματικό Ουκρανό Επιφάνιο Ντουμένκο.
Ποιος τις πιστεύει;
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" Άνεμοι από διαφορετικές κατευθύνσεις, ειδικά από το βορρά, έχουν συχνά προσπαθήσει και εξακολουθούν να προσπαθούν να σβήσουν αυτό το φανάρι, αλλά αυτό συνεχίζει να καίει και να φωτίζει", απεφάνθη ο κύριος Ντουμένκο, που παριστάνει τον αρχιεπίσκοπο της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.
Το εσβεσμένο Φανάρι έχει σβήσει από μόνο του κύριε Ντουμένκο. Από τότε που εναγκαλίσθηκε τον οικουμενισμό, έπαυσε να αποτελεί τον ορθόδοξο πνευματικό φάρο που φωτίζει το σύγχρονο πελαγοδρομούντα κόσμο και βυθίστηκε στο σκότος της προδοσίας της πατρώας πίστεως.
Εσχάτως δε, με αιτία το εν Ουκρανία εκκλησιαστικό πραξικόπημα, απαξιώθηκε ακόμη περισσότερο ενώπιον της αδιαφθόρου, πανορθοδόξου συνειδήσεως.
Και συνεχίζει παρακάτω ο κύριος Ντουμένκο το θλιβερό του λόγο, με ένα crescendo προκλητικότητας:
"Είμαι πεπεισμένος ότι ο Παναγιώτατος είναι ένας άξιος διάδοχος του Θρόνου των Αγίων Ιεραρχών της Κωνσταντινουπόλεως: του μεγάλου μαχητή κατά των αιρέσεων Γρηγορίου του Θεολόγου, του ένθερμου υπερασπιστή της αλήθειας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του ανοικοδομήσαντος την Εκκλησία υπό τραγικές συνθήκες Γεννάδιου Σχολάριου, του Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄. Το ίδιο έκανε και ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, μια προσωπικότητα της Εκκλησίας και της κοινωνίας του 20ού αιώνα, ο οποίος εργάσθηκε για να ακουστεί δυνατότερη η φωνή της Ορθοδοξίας μέσα στον ταραχώδη θόρυβο του περασμένου αιώνα, και με αυτόν τον τρόπο άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία, φέρνοντας καλούς καρπούς στις σχέσεις ανάμεσα στους Χριστιανούς και αποκαθιστώντας την αίγλη και την τιμή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως".
Αποτελεί δεινή προσβολή της μνήμης των αγίων πατριαρχών, η παραβολή τους με τους καταπροδώσαντες την Ορθόδοξη πίστη, Αθηναγόρα και Βαρθολομαίο. Και αφόρητη πρόκληση προς τον πιστό λαό. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν σχισματικό ψευδεπίσκοπο-τοποτηρητή του υπερατλαντικού παράγοντα, που αναστάτωσε μαζί με τον ένοικο του Βοσπόρου την παγκόσμια Ορθοδοξία! Να τον "χαίρονται" κάποιοι Ελλαδίτες μητροπολίτες και κάποιοι αγιορείτες ηγούμενοι...
Λ.Ν.