Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Δήλωση μέλους της αντιαιρετικής επιτροπής της Ι.Μ. Πατρών για το ουκρανικό ζήτημα



Κατόπιν των αποφάσεων της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό ζήτημα (Δελτίο Τύπου 28/08/19), και έχοντας υπ’ όψιν την ύψιστη σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς τυχόν εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς θέτει τον κοινωνούντα στην ίδια θέση με τον σχισματικό, δηλώνουμε δημοσίως ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι απορρίπτουμε την συγκεκριμένη απόφαση της Δ.Ι.Σ. 
 διότι:

Α) Το Πατριαρχείο Κων/πόλεως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να παραχωρεί Αυτοκέφαλο σε σχισματική ομάδα εντός μία επισκοπής και εις βάρος του νόμιμου ποιμένα/ποιμνίου και ενώ αυτή η επισκοπή ανήκει σε μία άλλη (αυτοδιοικούμενη) Εκκλησία (εν προκειμένω στο Πατριαρχείο Μόσχας).

Β) Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα να χειριστεί περαιτέρω ένα τέτοιο ζήτημα αλλά ούτε και η ΔΙΣ νομιμοποιείται  να του παραχωρήσει κάτι τέτοιο, καθώς τέτοιες ενέργειες αντίκεινται στην συνοδικότητα της Εκκλησίας και δημιουργούν συνθήκες πρωτείου «παπικού τύπου».
Ως εκ τούτου και καθώς οι χειρισμοί ιεραρχών και άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων στο εν λόγω ζήτημα κινούνται συνεχώς σε μη νόμιμα πλαίσια, έξω από τους εκκλησιαστικούς κανόνες και ήθος, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη πλην αναγκαία θέση να απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση σε όποιον προτίθεται να προβεί εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών, σε ενέργειες που θα έχουν ως σκοπό την έμμεση ή άμεση αναγνώριση των σχισματικών και καθαιρεμένων Ουκρανών ως τη νόμιμη Εκκλησία της Ουκρανίας, ότι θα αντιμετωπιστεί ως εχθρός της Εκκλησίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ. ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ.

Πάτρα 29/08/19
Μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Σπυρίδων Ζορμπαλάς
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΠΑΤΡΩΝ
πηγή
Μπράβο για τα κότσια αδελφέ ,
τα σέβη μας !

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον κ. Σπυρίδων Ζορμπαλά ,επιτέλους και οι Λαϊκοί σε θέσεις κλειδιά οι πιστοί λαϊκοί να εκφράζουν το ορθόδοξο ηθος και να σηκώσουν στις πλάτες τους την ορθόδοξη ομολογία .Ο καιρός της σιωπής τελείωσε …
Και βέβαια θα υπάρξουν αντιδράσεις από οσφυοκάμπτες Ιερωμένους και Λαϊκούς έχει πολλούς οργανωσιακους από δαύτους η Πάτρα!
Μπράβο και πάλι κ. Ζορμπαλά
π.Ματθαιος

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Την ενοτητα της Πιστεως και την κοινωνια Του Αγιου Πνευματος να διαφυλαξουμε.

Ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου και μπραβο,αν και αγωνιουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εντός της σημερινής ημέρας ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πρέπει να τον παύση από μέλος της Ομάδος και να καταδικάσει την ενέργεια του. Ταυτόχρονα θα πρέπει να θέσουν στην διακριτική ευκαίρια του Μητροπολίτη ‘όλα τα μέλη της επιτροπής. π. Νεόφυτος

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Τι λες ρε λεβέντη νεόφυτε ,είσαι τοιούτος;; κριμας το όνομα καημένε!

vas019 είπε...

π.Νεοφυτε, Έχετε άραγε διαβάσει τα λογια αγίου στην πατρολογία για την Κρίση ;
Αν ναι έχετε προσέξει τους ειδικευμένους στο να φυλαττουν την αιώνια φωτιά Αγιους Αγγέλους και πως εκτοξεύουν στο βάραθρο τους αποτυχημένους Ιερείς; Αν σας διέφυγε, μήπως θυμάστε τα αναμφισβήτητα λόγια του Πατροκοσμα στις διδαχές του για την μεγάλη δυσκολία σωτηρίας των ποιμένων από την εποχή του και ύστερα; Ένα παιδάκι πάντως που διηγήθηκε ξενάγηση στην κολαση από Άγιο Άγγελο, είπε ότι είδε τον αιρετικό Άρειο μαζί με τον Χίτλερ , στο ίδιο επίπεδο..

Καλό σας αγώνα, καλό παράδεισο σας ευχόμαστε όλοι..

Ανώνυμος είπε...

" διακριτική ευχέρεια " και όχι " ευκαίρια " !

Sorry ! Aλλά βγάζει μάτι ! Δεν είναι κακό νά μαθαίνουμε και λίγα ελληνικά !

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

...δεν ξερω ,εγω τρεμω και φριττω,εσεις?
Γιατι να τον παυσει,ειναι αστεια πραγματα αυτα τα θεματα,τοσο επιπολεα ειναι στην εκκλησια τα παντα?Δεν υπαρχει ταξη,δεν υπαρχουν κανονες?Τι ηταν οι Κανονες που θεσπισαν οι αγιοι.Ιδεοληψιες?

Αφου σου λεει ''Ακοινωνητους ειναι τους επισκοπους και λοιπους ιερωμενους τους συνευχομενους τους ακοινωνητους.''
Και λεει μετα ''>.μη ειπηςεξ αντιδιαστολης ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ,,,,ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΙΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΟΙ ΓΑΡ ΑΦΟΡΙΣΘΗΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Ι` Απ.Κανονα.''
Τι θα πει ο καθενας ''Ε,δεν πειραζει εχουν γνωσιν οι φυλακες επισκοποι?''
Εδω σου λεει αφορισθησονται...
Χωρις προυποθεσεις οι σχισματικοι ,ετσι οπως ειναι δεν ειναι ακοινωητοι?
Εσεις τι λετε ?
Αν μας λειψει η Κεφαλη Ο Κ.Η.Ι.Χ,,,,δεν μπορουμε ουτε ενα λεπτο να μεινουμε ζωντανοι,εγω αυτο ξερω.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον αδελφό για την τοποθέτησή του.
π.Νεόφυτε με αυτά που γράφετε ορίζετε την δεσποτοκρατία και την εξουθένωση της ελευθερίας λόγου και τοποθέτησης.
Τα κότσια που δεν έχει το ιερατείο τα έδειξε ένας λαϊκός.
Πάλι καλά που υπάρχουν παληκάρια σαν τον Μόρφου Νεόφυτο, Πειραιώς Σεραφείμ και λίγοι ακόμη, διότι αν περιμέναμε από εσάς...
Μετά μάς φταίνε οι πολιτικοί. Εδώ μια γνώμη διαφορετική να πεις ένας ιερέας από τον Δεσπότη του θα ψάχνει σύντομα νέα Μητρόπολη. Τι να λέμε τώρα; Άπειρα τα παραδείγματα.
Ακούς να τον..παύσει και μάλιστα σήμερα...
Σιγά...cool...


ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αυτοί οι τραγικοί παπάδες κυρίως άγαμοι στιλ Νεοφυτου που υπογράφει τις εμετικές του συμβουλές ξημεροβραδιάζονται στα κατώφλια των δεσποτάδων καλέ μου αδελφέ ,γλείφτες μια ζωή ,οικουμενιστες ,μεταπατερικοι σκέτοι "Δαιμονες" οι καημένοι…Επίσκοπος για το μυαλουδακη τους =Εξουσία !
Και ξέρεις όταν η εξουσία μπερδεύετε με την πίστη γίνεται τυραννία ..από αυτό το φυτώριο λοιπόν αυτής της αρρωστημένης λογικής παίρνουν και κάνουν επισκόπους και η ζωή συνάζετε!