Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Μήπως δεν ξέρουμε ποια Τουρκία αντιμετωπίζουμε;

Τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με την αγορά των S-400 από την Τουρκία. Ποιος πλήρωσε και πού θα καταλήξουν; Το λάθος που κάνει η Ελλάδα απέναντι στη γείτονα χώρα. Μια διαφορετική ανάλυση από τον οθωμανολόγο Δημήτρη Σταθακόπουλο.



Ο δόκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Οθωμανολόγος, Δημήτρης Σταθακόπουλος μίλησε  στους 88,6, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα βγει ευνοημένη από το θέμα με τους S-400.
Ειδικότερα μιλώντας στον Μάνο Χωριανόπουλο και την Έλλη Τριανταφύλου τόνισε ότι "η Τουρκία είναι πλήρως προβλέψιμη. Εχουμε πλήρη κανονικότητα σε ότι αφορά την Τουρκία. Η εικόνα που έχουμε για τους Τούρκους είναι στρεβλή, δεν έχει σχέση με αυτό που πραγματικά είναι. Ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που θέλουμε εμείς. Ούτε με εργαλείο διεθνούς δικαίου.
Η Ελλάδα" συμπλήρωσε "πρέπει να βγάζει τουρκολόγους. Οι πιλότοι και οι στρατιωτικοί πρέπει να την ξέρουν καλύτερα από το χέρι τους. Η Ελλάδα έχει δεινοπαθήσει επί κεμαλιστών. Πρέπει να ξέρουμε επίσης ότι η Τουρκία δεν διέπεται από τους δικούς μας αξιακούς κώδικες. Η Τουρκία είναι μία τεράστια χώρα. Εχει αυτοκινητοβιομηχανίες πολύ γνωστές, είναι καταναλωτής οπλικών συστημάτων, παίρνει τη χρηματοδότηση για το προσφυγικό".
Η Ρωσία πουλάει στοκ στην Τουρκία
Για τον κ. Σταθακόπουλο "η Ρωσία θέλει να πουλήσει οπλικά συστήματα. Oι S-400 είναι απόθεμα και ουσιαστικά δίνει στοκ στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί θα έχουν για πρώτη φορά στα χέρια τους S-400, εννοώ τα νατοϊκά χέρια της Τουρκίας. Ποιος πλήρωσε για αυτούς; Μάλλον το Κατάρ. Που μπορει να καταλήξουν οι πύραυλοι; Μάλλον στο Κατάρ...." και συμπλήρωσε ότι τελικά "οι Τούρκοι θα αγοράσουν Patriot από τις ΗΠΑ, ακυρώνοντας ο Τραμπ την απόφαση Ομπάμα για απαγόρευσΗ πώλησής τους στην Τουρκία και έτσι θα απελευθερωθεί το πρότζεκτ των F-35".
Ο κ. Σταθακόπουλος είπε επίσης ότι οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται στα F-35, στην Αριζόνα και δεν γύρισαν ποτέ απλά σταμάτησε η συντήρησή τους, ενω όσον αφορά τις σχέσεις Ευρώπη - Τουρκίας υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν "θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων. Θα μείνουν στα λόγια οι ευρωπαίοι".
Ακούστε την ανάλυση του κ. Σταθακόπουλου και τι είπε για την Κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: