Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Που «ποντάρει» ο Τσίπρας και ποιος είναι ο «πονοκέφαλος» του Μητσοτάκη - Το «χαστούκι» στον Ερντογάν αλλά...

Γ. Τράγκας: «Έρχεται παράδοση-παραλαβή – Ο Αλέξης φεύγει, ο Κυριάκος έρχεται και το μνημόνιο μένει»
Γ.Τράγκας: Που «ποντάρει» ο Α.Τσίπρας και ποιος είναι ο «πονοκέφαλος» του Κ.Μητσοτάκη-«Χαστούκι» στον Ερντογάν αλλά...Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν πρέπει να αφήσουμε «τρύπα» στην πολιτική ζωή της χώρας γιατί θα κινδυνεύσουμε περισσότερο αν πέσουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές».
Παράλληλα, αποκάλυψε ποιος είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το που ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα είπε:
«Έρχεται παράδοση παραλαβή. Ο Αλέξης φεύγει, ο Κυριάκος έρχεται και το μνημόνιο μένει. Μεγάλα γεγονότα στην Ελλάδα συμβαίνουν συνήθως το καλοκαίρι, μέσα στη θερινή ραστώνη. Τώρα εκλογές, κρίσιμες εκλογές με αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ώρα να απομακρύνουμε οριστικά την μαύρη βουβωνική πανώλη. Ουσιαστικά το πράγμα τέλειωσε με το Βατερλώ του Τσίπρα στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει στην ατμόσφαιρα προεκλογικό κλίμα. Ο καύσωνας και η θερινή ραστώνη δεν βοηθάνε για μεγάλες πολίτικες συγκεντρώσεις. »
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σενάρια αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και ποιοι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις έδρες.
«Όλα τα γκάλοπ δείχνουν ότι θα έχουμε περίπου την ίδια διαφορά με την οποία κέρδισε η Νέα Δημοκρατίας τις ευρωεκλογές. Ήδη ο κ. Τσίπρας δείχνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που του επιτρέπει να κρυφτεί στην αξιωματική αντιπολίτευση,  να ξεκουραστεί και να επιτεθεί εκ νέου. Ποντάρει να μην πάρει μεγάλη αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά όμως πάμε για μια παράδοση – παραλαβή υπό το βλέμμα του γερμανικού και αμερικανικού αετού. Ενώ ο Προμηθέας δηλαδή εμείς ο Προμηθέας δεσμώτης, είμαστε ακόμη στο βράχο και οι αετοί τρώνε το συκώτι μας. Ο Τσίπρας ποντάρει στην είσοδο του Βελόπουλο στη Βουλή με τις έδρες τότε της Νέας Δημοκρατία να κυμαίνονται κάπου στις 152 με 153. Αν δεν εισέλθει ο Βελόπουλος τότε ο Μητσοτάκης θα πιάσει περίπου 158 έδρες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Στις εκλογές υπάρχει πάντα ένας μεγάλος κίνδυνος, η αποχή. Πρέπει να τελειώνουμε με την αριστερή βουβωνική πανώλη που μας πρόδωσε με την συμφωνία των Πρεσπών και ακολούθησε όλες τις σελίδες του μνημονίου γραμμή-γραμμή. Το χαστούκι των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει πιο δυνατό.
Ο Μητσοτάκης έχει ένα πονοκέφαλο που είναι ο Βελόπουλος. Αν μπει στη Βουλή η αυτοδυναμία της ΝΔ πηγαίνει στις 152-53 έδρες. Η αυτοδυναμία που φαίνεται ότι πιάνει είναι οριακή. Αν δεν μπει τότε αυξάνεται η σταθερότητα της αυτοδυναμίας πηγαίνοντας στις 158 έδρες. Όλα αυτά εφόσον υπάρξει συμμετοχή και όχι αποχή.»
Ο Γιώργος Τράγκας έκρουσε το καμπανάκι για όσα διαδραματίζονται στην διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι ναι μεν ο Ερντογάν «έφαγε» ένα ηχηρό χαστούκι χάνοντας την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο δεν το βάζει κάτω κυκλώνοντας την Κύπρο.
«Εάν θέλουμε η Ελλάδα να διατηρηθεί και να μην έχει αλλαγές συνόρων πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα να έχουμε απρόοπτες εξελίξεις. Το κείμενο κατά της Τουρκίας υπεγράφη με βαριά καρδιά από τους Γερμανούς. Στην αρχή ήθελαν ένα χαλαρότερο κείμενο κατά των Τούρκων λόγω των εμπορικών σχέσεων που έχουν με τον Ερντογάν. Όμως οι μεσογειακές χώρες Ισπανία – Ιταλία – Γαλλία στάθηκαν κοντά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το κείμενο έγινε πολύ αυστηρό.
Ο Ερντογάν όμως δεν το βάζει κάτω. Έχασε την Κωνσταντινούπολη για εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στο σουλτάνο. Ο οποίος όμως κυκλώνει την Κύπρο. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για εμπλοκή με την Τουρκία τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του Μητσοτάκη. Δηλαδή να επιχειρηθεί η προβοκατόρικη επιχείρηση όπως είχε γίνει στα Ίμια τις πρώτες ημέρες του Σημίτη. Φοβάμαι ότι ο Τσίπρας ότι έχει μεταφέρει όλο το ναρκοπέδιο στην αγκαλιά του Μητσοτάκη.
Οι Τούρκοι ανοίγουν θέματα μειονότητας στη Θράκη, ενώ ο Πομπέο ζητά άμεση επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τρύπα στην πολιτική ζωή της χώρας. Παρά την  εμβάθυνση των σχέσεων με τους Αμερικάνους και παρά την αυστηρή ανακοίνωση των Βρυξελλών κινδυνεύουμε. Αλλά θα κινδυνεύσουμε ακόμα περισσότερο αν πέσουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Δεν μπορεί να έχουμε πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, με ανοικτά θέματα στη Θράκη, στο Αιγαίο, στο Καστελλόριζο, στην ανατολική μεσόγειο στην Κρήτη και στην Κύπρο. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοικτά μέτωπα και ταυτόχρονα πολιτική αστάθεια, για αυτό πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε.»
πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πονηρούλη τραγκα
πως τα λες...
ή αυτός η τα τανκς...
(τσιμπάει το ...χρυσόψαρο;)

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

και ομως δεν λεει αυτό

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το μόνο που καταταλαβαίνω είναι πως για να μην έχουμε πολιτική αστάθεια, κατά τον κ. Τράγκα...θα πρέπει να έχει ο Κούλης ισχυρή αυτοδυναμία...
Ένας Κούλης όμως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα πιόνι για τη συνεχεια του ξεπουλήματος της Ελλάδας και μάλιστα, για μια ακόμα φορά με τη την ανάδειξή του από τον Ελληνικό λαό..έτσι ώστε και πάλι ως συνένοχος να παραμείνει βουβούς για τα επόμενα χρόνια...

Τι είναι όμως αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε κύριε ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας...βοηθείστε να καταλάβουμε κι εμείς...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ναι ακριβώς αυτό_"για να μην έχουμε πολιτική αστάθεια" Η μαφία των δόλιων όπως και στους δημους ,ενώ ο δήμαρχος είναι νεοεκλεγείς το συμβούλιο δεν είναι δικής του επιλογής αφού ισχύει η λεγόμενη απλή αναλογική..Δηλ πλήρη ακυβερνησία ,αφού ο κάθε δημ συμβουλος θα θέλει τα ρουσφέτια του για να συνεργαστεί ! Το ίδιο έκαναν οι δόλιοι με τις εθνικές εκλογές εάν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση τώρα ,ή επόμενη εκλογική αναμέτρηση θαναι με την απλή αναλογική ,δηλ πλήρη μπάχαλο ,το αντίθετο που θέλει η Ελλάδα τούτη τη ωρα… !
Δεν είναι ο Μητσοτακης το ιδανικό αλλά δυστυχώς είναι απεναντι σε αυτή την λέρα την φασιστερά που κατέστρεψε ποικιλτρόπος την Ελλάδα και δεν αναφερόμαστε μονο στα οικονομικα .. .