Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Yπερήφανη Σαμαρείτιδα!

 Κυριακή της Σαμαρείτιδος: «Ας κεράσουμε τον Χριστό στους διπλανούς μας» 

Το πιο τίμιο πλάσμα του ευαγγελίου μαζί με τον ληστή. Έγραφα κάτι τις προάλλες για αμαρτωλούς παλιάς κοπής και τσιφτηδες. Δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν τι εννοούσα. Της λέει ο Χριστός πως ό,τι επιλογή έκανε στην ζωή της με τους άντρες ήταν άκυρη. Και αυτή το ήξερε από πριν και δεν του ζήτησε τον λόγο ("αχ μη με γεμίζεις ενοχές ή έχε με παρατημένη" και τα τοιαύτα που ακόμα σήμερα από καλούς χριστιανούς που λένε ότι δεν έχουν εγωϊσμό κλπ.).
Αφιερωμένο σε όσους μου κάνανε τα νεύρα τέλια τις προάλλες σε σούπερ ντουπερ θρησκοσελίδα .
Ούτε μια τρίχα από την έμπειρη πόρνη δεν είστε. Ερασιτέχνες στην αμαρτία,ερασιτέχνες στην μετάνοια . Ούτε αμαρτάνετε,ούτε αγιάζεστε. Στέκεστε στην μέση του πουθενά και διανοειστε περί υψηλών νοημάτων όλο πόζες και προβληματισμό και κοιμαστε τον ύπνο τον βαθύ ότι όλα πάνε καλά με σας και οι άλλοι υπάρχουν σαν βάρος για να συνθλίβει την μοναδική προσωπικότητα σας. "Θα σας εμεσω από το στόμα μου γιατί είστε χλιαροι. Οφείλατε να είστε ή ζεστοί ή ψυχροί."
Μόνον εσείς αγαπάτε τους ανθρώπους. Σωτήρες του κόσμου...
π.Π.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Το πιο τίμιο"...
Στη γύρα,για άγρα ...ψήφων(και likes),
πόσο τελικα, δεν διαφέρουμε και πάρα πολύ, από τους καταμουτζωμένους
(οχι άδικα)
πολιτικούς μας...

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο: ο παπάς έχει να κάνει με οπαδούς γνωστού ιεροκήρυκα που επιτρέπει την θ. Κοινωνία σε όσους έχουν προγαμιαίες σχέσεις, οι οποίοι του επετεθησαν όταν διαμαρτυρήθηκε στο ΦΒ
Κακώς καταλάβατε. Έχει ιστορικό η ανάρτηση . Προϊστορία