Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πόσο αδίστακτοι είναι τελικά;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες 

Το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (επρόκειτο να) είναι αντιδημοκρατική, κάποιοι το υπέθεταν από πριν έρθει στην εξουσία. Κάποιοι το κατάλαβαν σχετικά νωρίς. Οι περισσότεροι το επιβεβαίωσαν με τον τραγέλαφο με το δημοψήφισμα. Το πόσο περιφρόνησαν δηλαδή τον λαό που τους πίστεψε και έκανε αυτό που του ζήτησαν.
Σιγά σιγά βλέπουμε ότι είναι και αδίστακτοι.
Πέρυσι, κράτησαν τον κόσμο στο Πισοδέρι, 30 χιλιόμετρα μακρυά από τις Πρέσπες. Δεν τους έφτανε αυτό, έριξαν αδικαιολόγηα και αναίτια χημικά στον κόσμο, πάνω στα λοφάκια. Υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί. Είδαμε τις εικόνες.
Μας είπαν «εντάξει, χημικά ρίχνει πάντα η εξουσία, μην κάνετε έτσι επειδή κάποιοι τα ένιωσαν για πρώτη φορά».
Το έκαναν ξανά στην ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, πάλι αναίτια και στα πρώτα 15 λεπτά του συλλαλητηρίου.
Ξανά τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη έξω από το Παλαί. Εκεί, είχαμε και νέο φαινόμενο. Τις προληπτικές προσαγωγές. 40 άτομα, αν θυμάμαι καλά.
Τον Ιανουάριο, στις 2.40μμ διέλυσαν το τεράστιο Συλλαλητήριο των Αθηνών πάλι με χημικά από τη Βουλή μέχρι την Ερμού. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν οι ομιλητές.
«Αλέξη είμαι ακόμα εδώ», φώναζε από το μικρόφωνο η Αφροδίτη Μάνου.
Από κει και πέρα σε καμιά 10αριά πόλεις της Μακεδονίας (Γιαννιτσά, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη κοκ) είχαμε και πάλι «προληπτικές προσαγωγές».
Λίγο πριν τις επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαινε η αστυνομία και μάζευε στο τμήμα όποιον του φαινόταν ύποπτος. Χωρίς λόγο, χωρίς κατηγορία.
Ήρθε και η αρμόδια υπουργός να το αιτιολογήσει μέσω τηλεόρασης. «είναι μια πρακτική κι αυτή που τη χρησιμοποιούμε», κάτι τέτοια έλεγε.
Βέβαια, προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις χωρίς λόγο μόνο ένα καθεστώς έκαενε στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια.
Εχθές, είχαμε ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ορδές αθιγγάνων με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ από κάτω. Όταν λέω, ορδές, μην φαντάζεστε και τίποτα λαοθάλασσες.
Προσέξτε όμως κάτι.
Τετάρτη πριν τις εκλογές, δηλαδή 4 ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, προβαίνει η κυβέρνηση σε 4 συλλήψεις και 25 προληπτικές προσαγωγές, χωρίς κατηγορία, χωρίς λόγο.
Πόσο θράσος έχουν;
Πόσο αδίστακτοι είναι τελικά;
Ούτε τις εκλογές δεν φοβούνται!

Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: