Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Nα και ένας άλλος... ¨αγγαλίτσας¨



Οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί. Λογής λογής προβεβλημένοι κληρικοί και αρχιερείς, συχνά πυκνά εμφανίζονται να σαγηνεύουν τον κοσμάκη διαδίδοντας τη γνώμη τους ή την άποψή τους. Αυτή η πρακτική είναι προβληματική στην βάση της.

 Όποιος θέλει να άγεται και να φέρεται μοιράζοντας απλόχερα ιδέες απόψεις και αντιλήψεις του, δεν χρειάζεται να ενδυθεί το μαρτυρικό ράσο του Ορθοδόξου κληρικού. 

Η κλίση και η κλήση της Ιεροσύνης, προϋποθέτουν την θυσιαστική ποιμαντική αγάπη (μυστήριο της πίστης μας είναι). 

Ως αρραγής κρίκος στην αλυσίδα της Αποστολικής διαδοχής, θεματοφύλακας και συνεχιστής της Ορθοδόξου Πίστεως και λειτουργός της Μίας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας, θα πρέπει να αίρεται στο ύψος των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων. 

Μας θλίβει η έκπτωσις της αληθείας για τον διάλογο, το ξεπούλημα της δογματικής μας διδασκαλίας για μια αγάπη δίχως αλήθεια, η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία και οι τραγικές επιπτώσεις τους, στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν: να κυνηγούν πληρωμένα λάικ και πειραγμένα βιούζ, με φιλοσοφικά εσπρεσάκια και θεολογικούς καπουτσίνο. 
Καλή Μετάνοια

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε καλέ λίγο ; Πώς τον κάνατε τον άνθρωπο ; Αυτός είναι κούκλος ! Φυντάνια μιάς εκκοσμικευμένης εκκλησίας ! Αισθάνονται αηδία για τά " παιδιά της εκκλησίας " . Θέλουν ανθρώπους μέ " ανησυχίες και ανοιχτούς ορίζοντες " !

Γεωργιος είπε...

Ασε που μιλαει για Pink Floyd.... Τους ακουγε 3 ετων. Αλλιως δεν ειναι 43....

Η δια Χριστόν σαλότης είπε...

Νομιζω είστε υπερβολικοί. Τι κακό έχουν οι pink floyd. Αχ βρε Καντιώτη, wish you were here.

Ανώνυμος είπε...

6.29
γι'αυτο σου ΠΗΡΕ ΤΗΝ χαρη ,,,,
για να γινεις σοφος!