Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ο Μητροπολίτης έφυγε... Το ζήτημα είναι τι περιμένει την Ορθοδοξία και αν οι υπόλοιποι Μητροπολίτες έχουν κατανοήσει τι την περιμένει...πολύ αμφιβάλουμε!

5 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Ο Μητροπολίτης έφυγε, γιατί θέλησε στο βούρκο αυτής της συμφωνίας, να χτίζει την δήθεν λιονταρισια προσωπικότητά του, για να δημιουργεί οπαδούς και να έχει το πάνω χέρι στις επόμενες εκλογές Αρχιεπισκόπου.
Περιμένω την αντίδραση του Δημητριάδος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριάδος είναι σκέτος μαιντανός . Τί περιμένεις ; Ο Μεσσηνίας ίσως άν θέλει μπορεί , αλλά όταν θέλει , οικουμενιστής γάρ . Ειλικρινά δεν θα περίμενα τόση αποφασιστικότητα απο τον αρχιεπίσκοπο και την ομάδα του , αλλά και τόσο ψοφοδεείς τους επισκόπους . Να τους πεί ο αρχιεπίσκοπος " όποιος δεν συμφωνεί φεύγει " και νά μην του δείξουν αυτοί την πόρτα . Παπάδες μου , παπαδιές και παπαδόπουλα , σεβαστό ιερατείο σας πούλησαν . Δεν τους νοιάζει τίποτα . Μόνο το σαρκίο τους τους νοιάζει , πώς θα περάσουν τα υπόλοιπα το πολύ 30 χρόνια αυτής της προσκαίρου ζωής . Τό φίδι τομάρι αλλάζει . Τί καλό θα περίμενε κανείς ! Διώξ' τε τον και εκλέξατε άνθρωπο του Θεού , ηγέτη επι πίστεως και πατρίδος . Μετανοείστε ! Κάνατε λάθη ! Εφησυχάσατε , στρουθοκαμηλίσατε . Ο Θεός ου μυκτηρίζεται . Σας δείχνει οτι πριονίσατε το κλωνάρι επάνω στο οποίο καθόσαστε . Διώξτε τον και εκλέξτε άνθρωπο μέ φόβο Θεού , μήπως και ο Θεός σβήσει τις αμαρτίες μας και ελκύσουμε το έλεός του ! Ημέρες ολέθρου όπως πρό της πτώσεως της Πόλης .

Α.Α είπε...

Που ειναι ο αειμνηστος π. Επιφανιος Θεοδωροπουλος, ο μεγαλος κληρικος του 20ου αιωνα, ο οποιος με πρωτο κινητρο την υπερμετρη αγαπη του για την Εκκλησια μας την οποια υπηρετησε ως ΑΜΙΣΘΟΣ ιερευς, θα μπορουσε να δωσει καποια λυση με τη θυραθεν σοφια και μορφωση του, συμπαρασυροντας και νεωτερους - σε γενεα - Επισκοπους κ οχι μονο αυτους, των 70συν που τον γνωριζαν δια ζωσης; Ας προσευχηθουμε κι ας ευχηθουμε για το οτι η Ελλαδικη Εκκλησια δεν θα πληγει, ουτε θα διαρραγει το Σωμα της...

Ανώνυμος είπε...

Λιτανεία των πάντων κλήρου και λαού απο όλη την Ελλλάδά , απο τό Σύνταγμα μέχρι την Μονή Πετράκη . Επί όλων των θεμάτων πρώτα για τις προδοσίες στήν πίστη , στα εθνικά θέματα , στά θέματα της παιδείας και τελευταίο την αποπομπή του κλήρου . Σταματείστε παπάδες νά κλαψουρίζετε και νά γλείφετε τους επισκόπους για τά ψίχουλα της πλούσιας τραπέζης τους .Αναλάβετε πρωτοβουλία για αγώνα ανατροπής του σάπιου εκκλησιαστικού κατεστημένου , που έφερε την εκκλησία και την πατρίδα στό χείλος του γκρεμού και προκάλεσε την οργή του Θεού !

Θαλασσινός είπε...

Χε χε ανώνυμε, ομοιάζοντος του λόγου σου με τον Αμέθυστο.
Ο μαϊντανός δεν είναι εκκλησιαστικη έκφραση. Φυσικά και δεν περιμένω από τον Δημητριάδος, ρητορικό ήταν το ερώτημα.
Άλλωστε τα αληθινά χαρακώματα ήταν του Κολυμπαρίου, εκεί όλων οι φωνές πνίγηκαν στα άπατα νερά μιας τραγικής κατάντιας.
Από τότε ξεκαθάρισαν τα λιοντάρια μεταξύ των 83 Αρχιερεων.
Όλοι παραδόθηκαν, παρά τα πυρά με τους λιονταρισιους πύρινους λόγους πού εξαπελυσαν πριν την Σύνοδο.
Αμέσως μετά τις υπογραφές, έλαμψε η υπακοή και η γαλήνη στα νέα θεσπίσματα.
Έτσι και τώρα, πολλοί ρωμαλεοι ουρλιάζουν δήθεν, όμως όλοι ξέρουμε την κατάληξη, χωρίς κατάπληξη.
Θεαθήναι... Ποτέ το Θεαθήναι δεν ήταν τόσο ζωντανό, όσο στις μέρες μας.
Λυπάμαι τους πολλούς που αγωνιούν και περιμένουν πολλά από αυτούς, και χαίρομαι τους λίγους που τους μύρισε πτωμαΐνη από μακρυά, και εμειναν ελεύθεροι, γιατί άλλαξαν πορεία.