Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
Ο Πειραιώς Σεραφείμ λέει ότι μετείχε στο Πολυτεχνείο πολύ συγκινήθηκα δεν το συζητώ..κι ότι θα κάνει προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο για να προδώσει σαν άλλος Ιούδας τον Ιερώνυμο και εννοείται ονειρεύεται τον εαυτό του στη Θέση του.
Σαν τα σκυλιά τρώγονται δίνοντας το καλό παράδειγμα στο ποίμνιο τους.Κι εγώ μένω άφωνη..απο τη μια ο Πειραιώς
με την τρέλλα του κι απο την άλλη ο Ιερώνυμος να λέει :
Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ. Έλεος Κυρίου και Φώτισε τους πλανεμένους σου.Αυτό δα έλειπε να δω τον Τσίπρα Απόστολο των Εθνών και να κηρύττει την τεχνική της κωλοτούμπας..
Είναι ελάχιστοι πια οι Ιερείς και οι Ιεράρχες που μένουν η εξαίρεση που τιμούν το ράσο που φορούν που απέχουν σιωπηλά και έντιμα απο εναν πολύ Θλιβερό Κανόνα.
Κι εγω Νοσταλγώ την Εκκλησία των παιδικών μου Χρόνων. Που την πήγατε Κύριοι αυτήν την Εκκλησιά;
Μου λείπουν τα μανουάλια..τα κεριά μέσα στην εκκλησία κι όχι στον πρόναο που τα άφηναν να καούν δεν τα άρπαζαν βιαστικα
μετα απο 5 λεπτα με τη μία να τα πετάξουν και να τα ξαναλοιώσουν ξανά..το κερί είναι η ευχή της ψυχής μας.
μου λείπει το φως των κεριών ..πήξαμε στον πολυέλαιο και στο ηλεκτρικό Φως..
μου λείπει ο γλυκός ήχος της Καμπάνας
που χτυπούσαν με το χέρι..ο ηλεκτρικός ήχος με ξεκουφαίνει..μου λείπει η ευλάβεια και η απόλυτη σιωπή..
τότε που έκαναν τον χαιρετισμό τους με τα μάτια κι ενα νεύμα του κεφαλιού..και η μυσταγωγία εκείνης της λειτουργίας
των παιδικών μου χρόνων..τωρα τα μικρόφωνα τα διαλυουν όλα..
Μου λείπει πολύ ο εκκλησιασμός εκείνης της παλιότερης εποχής..Κατα την ώρα της λειτουργίας είμαστε ενα με το Χριστό..μαζί με τον Ιερέα συλλειτουργούν οι άγγελοι και οι θείες ασώματες αόρατες σε μας δυνάμεις...ο Χριστός κοιτάζει την Καρδιά μας ..τα τυπικά είναι σημαντικά αλλά όχι τοσο μεγάλης σημασίας..και στο τέμπλο να πας πριν τη θεία Κοινωνία αν έτσι νοιώθεις..η πίστη του Ορθόδοξου Χριστιανού είναι παλμός Καρδιάς και Ψυχής ανάσα...ποιός θα κρίνει κάποιον που δεν ακολουθεί το τυπικό αλλά ακολουθεί της ψυχής του τη λαχτάρα..
Λείπουν από τη σημερινή εκκλησία τα ολοζώντανα γεμάτα πάθος κηρύγματα που να αγγίζουν απ ευθείας την ψυχή όλων.
με λέξεις καθημερινές οικείες που αφορούν τον καθημερινό αγώνα όλων των ανθρώπων επί γης..
Μου Λείπει αφάνταστα εκείνη η παλιά Μυσταγωγία..Μου λείπει η Εκκλησία εκείνης της παλιάς εποχής..μα κυρίως μου λείπουν οι άνθρωποι της..Και δεν θυμώνω πια απλά Θλίβομαι για την Κατάντια της Ελλάδας σε κοινωνικό,πολιτικό,πολιτιστικό,Θρησκευτικό, ανθρώπινο επίπεδο δεν έχει πιο κάτω απο τη σημερινή πραγματικότητα.
Όλοι τα ξέρουν όλα,όλοι θα τα έκαναν καλύτερα όλοι εναντίον όλων σταθερά διχασμένοι, ανιστόρητοι, ημιμαθείς κι εγωπαρτάκηδες Ραγιάδες που δεν ξέρουν τι θα πεί Χαίνης.
Μα Κύριε Αληθώς:
Ο κάθε άνθρωπος με τη σάρκα του μοιάζει με αναμμένο κερί. Το κερί είναι προορισμένο να λιώσει και ο άνθρωπος να μεταβεί. Η ψυχή του όμως είναι αθάνατη και στην τελική:
«Τι γάρ ωφελείται άνθρωπος, εάν τον κόσμον όλον κερδίση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού» (Ματθ. ιστ’, 26).
M.Α.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, να αλλάξουμε εμείς πρώτα... προσωπικός αγιασμός χρειάζεται...βίωμα... Ο Χριστός είναι ο ίδιος, η Θεία Λειτουργία η ίδια... κάτι τρέχει με μας και τα αναπολούμε... προσωπικός αγιασμός λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α Μ.Α. νά προσέχετε τον εαυτόν σας γιατί χτυπάει καμπανάκι για αλτσζgzjhάιμερ ! Εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα !

Γεωργός... είπε...

Θα το βρεις αν το αναζητάς...ψαξτο μέσ'τη καρδιά σου και θα γινει θρόνος.... μην απελπίζεσαι .

ORTHODOXIA ORTHO είπε...






Τι να πουμε ,πολλοι συλλογισμοι χρειαζονται προσπαθειες να ειναι στις κρισεις τους δικαιοι.Ετσι πολλοι απατηθηκαν οταν πιστευαν πως οι διενεξεις πνευματικων ανθρωπων ειναι συγκρουσεις θεληματων και προσωπικων επιδιωξεων,ομως η Χαρις Του Θεου,μας νουθετει να μη παρεκληνουμε απο τον στοχο και ο στοχος,εχει σαν βαση του τα δογματικα θεματα και τα δογματικα θεματα ειναι στην Ορθοδοξη Εκκλησια μας πολυ ευαισθητα.Δεν ειναι στοχος μονον η καθαρση της καρδιας στην Εκκλησια μας και προορισμος τελικος η αιωνια Ζωη.Το να μεινει προσκολλημενη η ψυχη στο Θεο χωρις τα θεια Νοηματα,δεν νομιζω πως εχει ωφελος,ξεδιαλυνοντας την προσευχη Του Ιησου,θαρρω πως η α δ ε λ φ ι κ η . Σχεση,,,,,,η αδελφικη σχεση των εκκλησιων,προυποθετει ,ταπεινοτητα,ορθη πιστη και αγαπη ,δηλαδη προυποθετει πνευματικη συμπνοια ,ομοψυχια και αρμονια,,,,,ωστε να μπορει ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ πως οντως δεν σπαταλαμε δυναμεις σε λαθος δρομο ,και δεν εχουμε ωφελος κανενα απο αυτο το ταξιδι ,αλλα αλλαζουμε εφοσον μπορουμε με τη δυναμη της Χαριτος και ετσι ολοι ειμαστε Ενα βαδιζοντας παντοτε ,,,,πανω στα ιχνη των παλαιοτερων,διαφορετικα ειμαστε παντελως εγκαταλελημμενοι στις προσταγες των εχθρων.
Και αφου τα παντα ηχρειωθησαν δια της παρακοης,δια της υπακοης επανερχονται σε ισορροπια.
Οι λογοι μας αν μου επιτρεπετε,ας μην ειναι σουβλεροι σαν βελη .Εχουμε μπροστα μας μια υπαρκτη Παναιρεση η οποια πολεμα την Εκκλησια Του Χριστου γινομαστε ολοι μας απερισκεπτοι και θυμωδεις,πολλες φορες οργιλοι και καλουμαστε ολοι σαν σωμα Χριστου,να αγωνιστουμε για την σταθεροτητα της πιστεως και η πιστις εχει συνοδο τον κινδυνο και τον πονο για να βλεπεται και Ο Θεος, η Δοξα Του!
Ο καθενας φυσικα μπορει να εκφραζει τη γνωμη του.
Εδω απορριπτεται το μεγα της ευσεβειας μυστηριο,συρρικνωνεται και οδευει στην απορροφιση σε πυραμιδικα συνδρομα,η Οδος προς Τον Πατερα ομως ειναι Ο Χριστος!
Ο αγιος Σιλουανος ελεγε πως Ο Θεος δεν γνωριζεται αλλιως παρα μονον Με Το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.
Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ γραφει ο Απ.Παυλος στον Τιμοθεο ειναι ωφελιμη σε ολους επειδη υποσχεται και αυτη τη Ζωη και την μελλοντικη και αυτο που λεω -λεγει- ειν'αληθεια [βλ Α ` Τιμ 4,7-9].
Ας κατανοησουμε ολοι πως γι'αυτους που η βιωματικη οδος ,θεωρειται συντηριτισμος,για τους Πατερες ειναι προοδος πνευματικη , εν Χριστω αρετη, και κατ επεκτασιν Αγαπη Του Θεου ,,,,,,...αφου χρειαζεται κοπος για να σωθει κανεις...μεσα στην Εκκλησια.Και εδω σε αυτο το σημειο θα ρωτησω,ποσο χρειαζομαστε ολοι τους πραγματικους διδασκαλους της αληθειας;;;

Να ξερετε πως ο χρονος ειναι δικαστης!

Ανώνυμος είπε...

έλεος με τις υπεραναλύσεις και προσωπικές εκτιμήσεις περί προσώπων και καταστάσεων!!!!!!!!!!! όταν θα δούμε κάποτε πώς έχουν τα πράγματα θα ντρεπόμαστε
αλλά την αμαρτία της κατακρίσεως την εξομολογούμαστε όλοι εμείς που "καψώνουμε" για την σωτηρία της Εκκλησίας;