Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Λαϊκές αφηγήσεις στο «Δρόμο του μεταξιού»

o-dromos-tou-metaxiouΑπό την Ελλάδα μέχρι την Ινδία και από την Κίνα μέχρι την Ιαπωνία ο «Δρόμος του μεταξιού», παρουσιάζεται σε μια αφήγηση στο Μουσείο Μετάξης του ΠΙΟΠ, στο Σουφλί

Δύο ημέρες -την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου- το Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί θα φιλοξενήσει τη «λαϊκή σοφία» της ανατολής.

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς θα παρουσιάσει ιστορίες και λαϊκές αφηγήσεις από τον «Δρόμο του μεταξιού».

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα : «Tην Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν οι «Μεταξένιες ιστορίες». Η Νατάσα Μιχαηλίδου θα αφηγηθεί σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παραδοσιακά παραμύθια με θέμα το ταξίδι του μεταξιού και τους πολιτισμούς που ένωσε από την Ανατολή μέχρι τη Δύση.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου σειρά έχουν οι «Μύθοι από τον δρόμο του μεταξιού», διηγήσεις που ζωντανεύουν ιστορίες από τις χώρες που βρίσκονταν κατά μήκος του Δρόμου του μεταξιού.

Η μαγεία του προφορικού λόγου και της λαϊκής σοφίας θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία και από την Κίνα μέχρι την Ιαπωνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: