Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Να
 ΑΠΟ-ΔΕΧΘΕΙΣ
 για να 
ΑΠΟ-ΔΕΙΧΘΕΙΣ


Έλεγε ένας Μοναχός:

ΑΓΑΠΩ δεν σημαίνει και τόσο το βοηθώ ή συμπονώ.
Και στα ιδρύματα αδελφέ μου ξέρεις πως βοηθούν και συντρέχουν.

Ούτε ΑΓΑΠΩ σημαίνει μόνο χαμογελώ.
 Και στα ξενοδοχεία σαν  πας ,οι ρεσεψιονίστ.
σου χαμογελούν.

Mα ούτε ΑΓΑΠΩ σημαίνει μόνο  συγχωρώ.
 Και οι Βουλευτές όταν το φέρουν οι περιστάσεις  και η ανάγκη συγχωρούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Όμως ΑΓΑΠΩ αληθινά σημαίνει ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ.
Σε δέχομαι  και καταδέχομαι ανεπιφύλακτα στην καρδιά μου με αυτό που είσαι και με όλα τα λάθη σου,όπως ο Πατέρας όταν αγκάλιασε τον άσωτο υιό,την στιγμή που  ο αδελφός του τον απέρριπτε!


ΑΝ λοιπόν θέλεις του Παραδείσου άξιος να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΣ πρέπει τον αδελφό σου να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ!

Ή όπως έλεγε ένας σύγχρονος Άγιος:

«Όπου λείπει η αγάπη ἐκεῖ ὑπάρχουν «κακοί» , καὶ ὅπου ὑπάρχουν «κακοί» ἐκεῖ ὑπάρχει  η  ἀπόρριψη. Καὶ ὅταν ὁ ἄνθρωπος ἀπορρίπτει τοὺς ἀδελφούς του, ἀπορρίπτεται καὶ ἐκεῖνος ἀπὸ τὸν Τριαδικό  Θεό.»

ΑΝ δεν αποδέχεσαι τους άλλους να ξέρεις πως ούτε ο Χριστός θα σε αποδεχθεί στην αιωνία Του ζωή!



π.Διονύσιος Ταμπάκης

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποδέχεται αυτός που τά βλέπει όλα απο την θετική πλευρά τους , που βάζει θετικό πρόσημο και όχι αρνητικό μπροστά στον κάθε άνθρωπο . Ο κακοπροαίρετος άνθρωπος στην ουσία προσβάλλει την θεία ενέργεια του αγαθού . Ανάγει τον κάθε άνθρωπο σε κάποια ιδιότητα του κακού εκ των προτέρων και κατόπιν -- επειδή είναι και εγωιστής και έχει σφόδρα εγωισμό και δεν παραδέχεται οτι έπεσε έξω στις προβλέψεις και εκτιμήσεις του -- παρατηρεί μέ σχολαστικότητα πού θα παραπατήσει ο άλλος και άν δεν το βρεί θα ερμηνεύσει κάτι έτσι ώστε νά εξυπηρετήσει τις εκτιμήσεις του . Κάποιοι παπάδες αντι νά κάνουν δουλειά μέ τον εαυτόν τους , ανακαλύπτουν την υποκρισία στούς άλλους ! Μου φαίνεται φταίει το πολύ καθησιό .

Θαλασσινός είπε...

Άλλο αγάπη άλλο αποδοχή. Το ένα με το άλλο απέχουν όσο ο ουρανός και η γη.
Η αποδοχή είναι αραιή αγάπη, όπως τα αραιά ζουμιά τα ξεπλυμένα, είναι άνοστη, ανιαρή.

Η αγάπη ειναι θυσιαστική, εκούσια πορεία που ζεί μόνο με την Πίστη, είναι αυτεξούσια, Σταυρική τάση και γιά τόν εαυτόν μας ακόμη, στο θέλημά μας, καί γιά τούς άλλους.
Αγάπη χωρίς Σταυρική θυσία είναι όπως η δυναμική του πούπουλου, περιστροφές καί αλλόκοτα σκαμπανεβάσματα, όπως και όπου φυσάει ο άνεμος, έως ότου αποτραβιέται και πεθαίνει εκεί στη λάσπη ξεκομμένη, και βρωμίζει...

Φυσικά και φταίει το πολύ καθισιό, αυξάνει το λίπος στις αρτηρίες και καίει τον εγκέφαλο.



https://dellavitadellamorte.blogspot.com/?m=1

Ανώνυμος είπε...

Ματθ. 18,9 καὶ εἰ ὁ ὀφθαλμός σου σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· καλὸν σοί ἐστι μονόφθαλμον εἰς τὴν ζωὴν εἰσελθεῖν, ἢ δύο ὀφθαλμοὺς ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.

Ματθ. 18,9 Και εάν το μάτι σου σε σκανδαλίζη και σε παραπλανά εις την αμαρτίαν, βγάλε το και πέταξέ το· είναι καλό για σένα να εισέλθης εις την ζωήν μονόφθαλμος παρά έχων δύο μάτια να ριφθής εις την γέννεαν του πυρός. (Κοψε δηλαδή τον δεσμόν και την επικοινωνίαν με πρόσωπα, που σου είναι μεν πολύτιμα και χρήσιμα σαν το μάτι, αλλά σε παρασύρουν εις την αμαρτίαν, δια να αποφύγης έτσι την γέενναν του πυρός και εισέλθης εις την βασιλείαν των ουρανών).

Πηγή: http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Mathaion_Euaggelio/Kata_Mathaion_Euaggelio_kef.18.htm

Ανώνυμος είπε...

Μία αντίρρηση επί της διατύπωσης, με όλο τον σεβασμό πάτερ Διονύσιε.
Λέει ο ιερός Αυγουστίνος: "Με το να βλέπεις τα πάντα, καταλήγεις στο να τα υπομένεις τα πάντα. Με το να υπομένεις τα πάντα καταλήγεις στο να ανέχεσαι τα πάντα. Με το να ανέχεσαι τα πάντα, καταλήγεις στο να δέχεσαι τα πάντα. Με το να δέχεσαι τα πάντα, καταλήγεις στο να επιδοκιμάζεις τα πάντα"...

Ανώνυμος είπε...

στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε . το πράγμα δυσκολεύει στην πραξη

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια απο την αποδοχη της αγαπης που διαπραγματευεται το άρθρο μεχρι...τα καθισια και τις αρτηριες τι σχεση υπαρχει?
Ρητορικη της εμπαθειας και της απορριψης.
Απλως το αρθρο αυτοεπιβεβαιωθηκε απο τα σχολια του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το άρθρο συνδέεται μέ ένα προηγούμενο ενός άλλου παπούλη . Κάποια σχόλια γράφτηκαν εδώ έχοντας υπ' όψιν την προηγούμενη ανάρτηση . Έχει επικρατήσει κάτι σαν μόδα οτι όλη την αγιωσύνη την έχει ο παραστρατημένος άνθρωπος , ενώ ο μή παραστρατημένος ο " ηθικός " είναι ένα τέρας υποκρισίας . Και αυτό δεν είναι μόνο λόγια τό εισπράττει κανείς . Πολύ εύλογα λοιπόν και μείς ρωτάμε τί δουλειά έχει ένας τέτοιος παπάς ανάμεσα στούς υποκριτές . Γιατί δεν γίνεται γκαρσόν σε καφετέρια νά του βγαίνουν τά ποδαράκια νά δουλεύει οχτάωρο και νά είναι κοντά στο μεγαλείο των παραστρατημένων . Προφανώς θέλει απλά νά είναι θαμών στην καφετέρια νά σώζει τους παραστρατημένους και νά πληρώνεται . Λάθος επάγγελμα διάλεξε .

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι προκειμένου νά πρωτοτυπήσουν και νά εντυπωσιάσουν λένε μπαρούφες !

Ανώνυμος είπε...

Ειναι λυπηρο παντως να συναντας σε Χριστιανικες ιστοσελιδες και απο μαλιστα απο αυτοαποκαλούμενους Χριστιανους τετοια σκληρότητα και ασυμπαθεια στα λογια και στην κριτικη.
Τοσες φιαλες Θειου Αιματος που μεταλαβανε δεν αποχτησανε άραγε λιγη ευσπλαχνια και ιχνος αγαπης μεσα τους?
Αφου λυσανε ολα τα προσωπικα τους προβληματα και αδιεξοδα ειπανε μετα να βαλουμε σε ταξη και τους αλλους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
-Μαρια Γεωργιαδη-

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Σωστο 12.33!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα λόγια του άρθρου είναι ξεκάθαρα. Η αποδοχή σκεπάζεται από την αγάπη. Απλά τα πράγματα. Γιατί έτσι, κάποια πράγματα δεν εξηγούνται αλλιώς και δεν ήρθαν για να ζητήσουν εξηγήσεις, ούτε να δώσουν.