Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Φωτεινή, δραστήρια, ικανή, χαμογελαστή. Η Γερόντισσα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ζωής.


Η Γερόντισσα Ειρήνη ζει μόνιμα στην Αμοργό. Μετακόμισε εδώ πριν 6 χρόνια από την Αθήνα όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά το κλειστό Μοναστήρι του Άγιο Γιώργη του Βαλσαμίτη και κατάλαβε ότι αυτό ήταν η αποστολή της.

Το Μοναστήρι ήταν κλειστό για 300 χρόνια κι η Γερόντισσα του έδωσε ζωή. Το Μοναστήρι είναι μικρό και η Γερόντισσα το έχει μετατρέψει σε επίγειο παράδεισο. Έχει φυτέψει πάνω από 30 δέντρα, συντηρεί πάνω από 20 γατούλες τις οποίες έχει στειρώσει κι εμβολιάσει.

Αφού επισκεφτείς το Μοναστήρι, το οποίο κυριολεκτικά τρίζει από καθαριότητα, πηγαίνεις σε ένα πανέμορφο σαλονάκι και σε κερνάνε γλυκό και παγωμένο νεράκι. Εκεί θα βρεις πανέμορφες εικόνες τις οποίες η Γερόντισσα ζωγραφίζει. Με τα χρήματα αυτά συντηρεί τη Μονή.

Άγιος Γεώργιος Βαλσαμίτης, Αμοργός 
 Μου μίλησε για τον Θείο Έρωτα που την έφερε εδώ. Η Γερόντισσα είναι άνθρωπος της Δράσης. Σηκώνει τα μανίκια με την ανατολή του ηλίου και πάει για ύπνο το βράδυ. Όλη τη μέρα εργάζεται με μεράκι κι αγάπη για τη Μονή.

«Είναι άνθρωποι εκεί έξω με κατάθλιψη, που παίρνουν χαπάκια. Φέρτους μου εδώ και θα τους έχω από τις 6 το πρωί που ξυπνάω μέχρι τις 9 το βράδυ στη δράση. Δεν θα ξαναπάρουν ποτέ χαπάκια» είπε χαμογελώντας. «Έχει τόσα πανέμορφα μέρη η χώρα μας. Αν βοηθούσε καθένας μας με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί η Ελλάδα μας θα ήταν ακόμη πιο όμορφη»
Στεφ.Ξενακης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κάτι πιο πνευματικό από τις στειρωμένες γατούλες;