Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Οι κατσαπλιάδες δοσίλογοι ,δραπετεύουν με «ελικόπτερο»: Εκλογές πριν την κύρωση της συνθήκης εκχώρησης της Μακεδονίας από την ελληνική Βουλή!

Δραπετεύουν με «ελικόπτερο»: Εκλογές πριν την κύρωση της συνθήκης εκχώρησης της Μακεδονίας από την ελληνική Βουλή! 

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι αν η συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», την αναγνώρισης «μακεδονικής» γλώσσας και »μακεδονικής» εθνότητας στους κατοίκους των Σκοπίων, δεν υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα, μπορεί να μην έχει καμία ουσία, ωστόσο πιθανότατα να δείχνει το δρόμο για εθνικές εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο.
Εκλογές εν είδη «δραπέτευσης με ελικόπτερο» από το αδιέξοδο και την δημοσκοπική κατάρρευση, αφήνοντας τη ΝΔ να βγάλει «το φίδι από τη τρύπα».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ.Καμμένος και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, άλλωστε το είπε: «θα μας πάνε σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο για να διαφύγουν».
Πριν τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, υπήρξε συνεννόηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρωθυπουργό. 
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη θεατρική κίνησή του να απουσιάσει από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, ο Π.Καμμένος είχε μακτά κατ'ιδίαν συνομιλία με τον Α.Τσίπρα για να δουν τι θα πει στην σημερινή συνέντευξη.
Φυσικά ο πρωθυπουργός γνώριζε την πρόθεση του υπουργού του να προαναγγείλει ουισαστικά πρόωρες εκλογές για το Σκοπιανό, αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει η βούληση να παραμείνουν στην εξουσία. Γιατί αν υπήρχε ακόμα και αν αποχωρούσαν θεατρικά οι ΑΝΕΛ, υπήρχε η «ομάδα των προθύμων» του Ποταμιού να τους στηρίξει.
Σε όλα αυτά δεν συμξφωνεί ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς ο οποίος θέλει πάση θυσία να κυρωθεί η συμφωνία από τη νυν Βουλή: «Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ καλή, δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι στη Βουλή και ο κ. Καμμένος τα ξέρει αυτά, κάνει τις πολιτικές του επιλογές» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».Γιατί δραπετεύουν: Γιατί δεν μπορούν να σταθούν. Και φιλοφοξούν να πάνε σε «δεύτερο γύρο» τον Μάρτιο του 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή.
Εκλογές πότε; Μόλις θα έρθει η ώρα να επικυρωθεί η συμφωνία από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ξέρουν ότι πέρα απ'όλα θα υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας της ίδιας της συνεδρίασης. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έστω και 50.000, όχι 500.000 που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο την τελευταία φορά...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: