Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΕΙΣ


Ο Τζορτζ Σόρος χάρηκε για την προδοτική συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά εμβληματικές προσωπικότητες της χώρας την αποδοκίμασαν έντονα
Ενδεικτικά παρατίθενται οι απόψεις δύο συνθετών και μιας ολυμπιονίκου. Αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω από τον Καρανίκα...
«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Ελληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Μετά από αυτό το μεγάλο “ΝΑΙ” του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα». 12/6/2018. Μίκης Θεοδωράκης.

«Ποιος το περίμενε. Η Αριστερά να καταντήσει το αντίθετο της περηφάνιας των Ελλήνων. Να καταντήσει η Ντροπή της Πατρίδας. Περιφέρει το τυμπανισμένο της πτώμα, σκορπώντας μπόχα και αβάσταχτη δυσοσμία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Μετά τη Μακεδονία τι άλλο έχει σειρά; Ούτε επί Χούντας, που την αντιμετώπισα ως έφηβος, δεν είχα νιώσει τέτοια Οργή και Αηδία. ΑΙΣΧΟΣ. ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 17/6/2018».
«Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω. Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Ελληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε.

Οσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, στους αγώνες, στους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα». Αννα Κορακάκη, Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή. 17/6/2018.
Παναγιώτης Λιάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: