Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Είναι επίσημο... Η Ιταλία είναι υπό την κατοχή της ευρωπαϊκής δικτατορίας!!!


Ποιος τελικά θα κυβερνήσει στην Ιταλία; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Γερμανία, οι Οίκοι αξιολόγησης ή η πλειοψηφία του Ιταλικού λαού;


Όταν ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Matarella, «εξαφανίστηκε» στην κυριολεξία από τη χώρα του στα... «σκοτεινά δωμάτια» των Βρυξελλών, παραμονές της κατάθεσης της επίσημης πρότασης για το σχηματισμό κυβέρνησης, υπό  τον Giuseppe Conte  που πρότειναν τα κόμματα της Λίγκας και των Πέντε Αστέρων, που πλειοψήφησαν στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, πολλοί κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν ομαλά, αν υπήρχε διαφωνία σε πρόσωπα.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού ο ΠτΔ απέρριψε την πρόταση του υποψήφιου πρωθυπουργού, επειδή στη σύνθεση της κυβέρνησης περιλαμβανόταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Paolo Savona, ένας 80 χρονος οικονομολόγος, γνωστός πολέμιος του Ευρώ!

Να λοιπόν που η Δημοκρατία λειτούργησε άψογα στην Ιταλία! Για αυτό ο Conte εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου,  δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τους επικεφαλής των κομμάτων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα συνεργασίας με τις δυνάμεις που με υπέδειξαν» και αποχώρησε, αφού ήδη είχε καταθέσει την εντολή, μη δεχόμενος αντικατάσταση του Savona.

Αμέσως μετά, όπως ήταν φυσικό ήρθαν οι καυστικές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων που με τη σειρά τους δήλωσαν:

Mateo Salvini (Λέγκα): « Σε μια δημοκρατία, εάν είμαστε ακόμη δημοκρατία, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί να γίνει. Να αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν». Υποδεικνύοντα ς έτσι, εκλογές. Στη συνέχεια δήλωσε: «Μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργαστήκαμε σκληρά, μέρα και νύχτα, για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μία αρχή που είναι απαράβατη, αφού για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί και όχι Γερμανοί ή άλλες εθνικότητες»  Και συνέχισε περισσότερο διαφωτιστικός σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις και,  τόνισε.  «Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μία αλυσίδα  που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο κα στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός»

Από την πλευρά των Πέντε Αστέρων ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων Di Maio δήλωσε: «Πρέπει να μας πουν ότι οι εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά  λόμπι. Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε Savona, θα μας πουν και πάλι όχι»

Και απέναντι στις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Matarella δήλωσε: «Θεμελιώδους σημασίας η συμμετοχή στην ΕΕ! Χρέος μου να προστατέψω τις οικονομίες των Ιταλών!»

Αυτά τα ωραία ακούσαμε από το στόμα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και μάθαμε ότι είναι αυτός που  αποφασίζει  μόνος του ποιο είναι το συμφέρον των Ιταλών και όχι ο ίδιος ο Ιταλικός λαός. Ο κύριος λοιπόν  Matarella με τα λόγια  και τις πράξεις του, αναδεικνύεται σε δικτάτορα πρώτης κατηγορίας και όλα τα άλλα είναι για μια κακή απολογία του σε δικαστήριο για  εσχάτης προδοσία!

Αλλά για να προλάβει τα χειρότερα για τον ίδιο και σύμφωνα με τις οδηγίες των αφεντικών του, άρχισε να τρέχει και να βγάζει από το μανίκι του τον υποψήφιο πρωθυπουργό, που θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης....τεχνοκρατών.

Από τις διαρροές που έρχονται από το προεδρικό είναι ο  οικονομολόγος Κάρλο Κοταρέλι γνωστό και μη εξαιρετέο «παιδί» από τη θητεία του στο ΔΝΤ , αλλά και σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι! Δηλαδή δύο πολύ επιτυχημένων κυβερνήσεων που βούλιαξαν την Ιταλία και έφαγαν με τις κλωτσιές!!

Το θέμα τώρα είναι αν η κυβέρνηση που θα ορκιστεί, θα μπορέσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι. Τώρα αρχίζει πάλι ένας νέος Μαραθώνιος και να δούμε τελικά πως θα βρει το σύστημα τρόπους για να διεμβολίσει την πλειοψηφία της Βουλής.

Το Δίδαγμα από τη σημερινή στάση του Ιταλού προέδρου είναι πολύ σοβαρό.

Που ακούστηκε ένας πρόεδρος Δημοκρατίας που βρίσκεται στην κορυφή της Πολιτειακής Ηγεσίας ενός κράτους, να επεμβαίνει στην εκφρασμένη βούληση του λαού του;

Ποιος είναι τελικά ο θεσμός που διαφυλάσσει;

Που έδωσε όρκο και πως αφήνει να τον διαφεντεύουν άλλοι ξένοι παράγοντες;

Τελικά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

 * Σημ. (δική μας):  Ας μην παρά-ανησυχούμε και για τον ιταλικό λαό... θα δούμε που είναι όπως είδαμε που ήταν όταν έδωσε τη μάχη και δεν θα την εγκαταλείψει... "Τελικά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;"... μάλλον κάτι άλλο θα ήθελε να σημάνει;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: