Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τελικά μοιάζουν και είναι αγαπημένες…


Η maria p. και ή Ελένη

41 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλά μή χειρότερα ! Τρελέ είσαι για τα σίδερα ! Τί νά σου πώ παιδάκι μου ! Δέν περιγράφεται η τρέλλα σου ! Είπε είπε ό ! Είσαι για τον Πισακό ! Τί είναι ο Πισακός ; Κάτι σάν Δαφνί !

Ανώνυμος είπε...

Μαρία σταμάτα τις μ.....για νά μήν δείς κατα πού θα πάει ο φιόγκος !

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα μωρά είναι δίδυμα ! Ως συνήθως τά παιδιά , ίσως ακόμα και τά δίδυμα αναπτύσσουν μία πολύ πρωτότυπη και ιδιοφυή επιχειρηματολογία ! Οτι δηλαδή " εγώ βγήκα πρώτη απο την κοιλιά της μαμάς " Σε τελευταία ανάλυση είναι και τό πλέον πειστικό επιχείρημα !

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

χα χα

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ευλαλία είπε...

maria.p
Σαν ζωγραφιά η φωτογραφια.

Αγαπητη εχεις ωραιο κατευναστικό λόγο!

Φυσικα και δεν ανοιγουμε θεματα με τοξικούς ανθρώπους, γκρινιάρηδες, και μίζερους!
Δεν είναι επιδειξη δυναμης να προσβαλεις, οι αδυναμοι το κανουν..
Οι δυνατοί λενε δυο κουβέντες και σιωπούν..
Οσοι λοιπον προσπαθουν να σε υποτιμησουν να καπελωσουν αυταρχικα τις αποψεις σου δεν αναλώνεσαι σε επιχειρηματα για να καθαρίσεις το
θολωμένο οπτικό τους πεδίο γιατι δεν πρόκειται να βγαλεις ακρη.
Τους αγνοεις στο παραληρημα τους.

Για αυτό σε οσους υποτιμούν την νοημοσυνη σου, υποτιμησε την παρουσία τους.


Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ωραίοι οι φιόγκοι ! Σαν σε πασχαλινές λαμπάδες , σαν σε γιορταστικά κουτιά δώρων Ας είμαστε λοιπόν φιόγκοι νά θυμίζουμε κάτι από γιορτή και απο Λαμπρή , παρα νά είμαστε τσιτσιφιόγκοι μιας γελοιότητος Προτιμούμε τό όνειρο ενός γελοίου , παρά την σοβαροφάνεια ενός τσιτσιφιόγκου
Μήν νομίζεις αγαπητή μου , οτι θέλω νά ελαφρύνω τά πράγματα Δεν σε υποτιμά κανείς , απλά αυτοί είναι οι όροι Μήν ζητάς άσυλο , εισαι εκτεθειμένη σε έναν πόλεμο , αυτός πώς λέγεται ; που γίνεται μέσα στους δρόμους , στά στενά και στα χαλάσματα Ή τό κάνεις ή δεν τό κάνεις Δεν υπάρχει άσυλο Μήν συγχέεις οτι μερικές φορές αξιολόγησα θετικά ή αρνητικά την συμμετοχή σου ή ενεργητικώς ή παθητικώς σε διάφορα κατά καιρούς επεισόδια
Νομίζω οτι ο τρελογιάννης θέλησε μέ αυτήν την ανάρτηση νά κλείσει τό θέμα Ας τό κλείσουμε λοιπόν μέ μία ευχή για καλό και ειρηνικό Πάσχα !

Ανώνυμος είπε...

Ώχ ! Λάθος! Νόμισα οτι το σχόλιο 9.10 ανήκει στην Μαρία καί απόρησα μέ την διαφορά του ύφους Το τελευταίο σχόλιό μου είναι απάντηση ως το σχόλιο 9.10 να είναι της Μαρίας. Μαρία αγνόησέ το άν κάπου είναι ανάρμοστο και σέ καμμία περίπτωση δέν αποτελεί απάντηση στο πρόσωπο που το έγραψε Οχι πως το αγνοώ , συνηθίζω να μήν αγνοώ κανέναν , απλά δέν έχει θέση Ας μείνουμε μέ την ευχάριστη αίσθηση των φιόγκων αδέσποτων ή κατευθυνόμενων , που δέν έχουν φεισθεί και τη αφεντιά του τρελλού σέ ανύποπτους ή υποψιασμένους χρόνους Απλά συμβαίνουν !

Υ.Γ. Πρόλαβα και κατωχύρωσα τά ΄΄πρωτοτόκια ΄΄ Μέλι γάλα σέ όλους τους φίλους και κερνώ από ένα νηστήσιμο προφιτερόλ από την συνταγή στό σχόλιο στην συνταγή για πάστα φλόρα ανωτέρω

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητή, καλή μου Ευλαλία, έχεις φάει κι εσύ μπούλινγκ με το κουτάλι, αλλά εγώ έχω φάει πολύ περισσότερο. Αν καθίσω να γράψω με λεπτομέρειες μέρα προς μέρα τι γινόταν, ειδικά μετά το περσινό Πάσχα, το συνδυασμό δηλαδή των γεγονότων στον οποίο εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, που ίσως δεν γινόταν και αντιληπτά (τα γεγονότα), γιατί πολλά είχαν τόση "λεπτότητα" που γινόταν αδιόρατα, αλλά λειτουργούσαν σαν "μηχανισμός καταστολής", και φίμωσης, μπορεί να γεμίσω βιβλίο.
Γι αυτό εξαφανιζόμουνα κατά διαστήματα.
Αλλά ούτε κι έτσι ησύχαζα. Όταν έγραφα έτρωγα επιθέσεις, δεν περνούσε μέρα που να μη συμβεί κάτι, και όταν δεν έγραφα άκουγα υπονοούμενα για εγωισμό, κακία, έλλειψη συγχωρητικότητας, έλλειψη ταπείνωσης, επιθυμία προβολής και ΠΡΩΤΙΑΣ, υπερηφάνεια κτλ.. κτλ.. κτλ...
Όλα αυτά φυσικά όσοι τα έγραφαν ήταν για τους άλλους ποτέ γι αυτούς...
Και έτσι περνούσε ωραία ο καιρός.. Γιατί χρειαζόταν κι ένα "σάκκο του μποξ" το σκηνικό.. για να υπάρχει και... κάποιο ενδιαφέρον..
Τέλος πάντων, ΑΣΤΟ........
Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια βασική αιτία πίσω απ΄όλα αυτά, που ήταν η διαφωνία μου με τις δικές τους απόψεις σε κάποια θέματα, και γι΄αυτό προσπάθησα να μην το δω σε προσωπική βάση, και προσπάθησα να τo ξεπεράσω (παρόλο που είχα στενοχωρηθεί πάρα πολύ.. γιατί το βίωνα σαν "προδοσία φιλίας").
Αναγνωρίζω στην Ελένη ότι παρά το "αρχηγιλίκι" που το έχει στο αίμα της, που την κάνει καταπιεστική και αυταρχική, έχει και την καλή της πλευρά.
Ελπίζω να επικρατήσει αυτή η καλή πλευρά από δω και πέρα.. Το εύχομαι..

Σχετικά με αυτό που είπες:"..σε οσους υποτιμούν την νοημοσυνη σου, υποτιμησε την παρουσία τους.."
έχω να πω ότι γενικά υπάρχει αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα σε κάποια συγκεκριμένα ιστολόγια.
Υπάρχουν οι "φωστήρες" που είτε με τσαμπουκά είτε με ύβρεις είτε πιο "εξευγενισμένα" δηλ. με υφάκι.. μας "διαφωτίζουν".. Τύφλα νά χει το αλάθητο του Πάπα..
Με γνωστές εκφράσεις όπως.. "ξυπνάτε πρόβατα... τρώτε κουτόχορτο..."
Αυτοί είναι οι ξύπνιοι και οι ξερόλες, και εμείς οι ηλίθιοι οι ανόητοι που τρώμε κουτόχορτο..
Δεν ξέρω τι είναι στην πραγματική ζωή καθένας.. Ούτε θα καθίσω να πω για κανένα από εμάς τι είμαστε και τι δεν είμαστε.. Δεν τα μετράω αυτά.
Το μόνο που μετράω είναι αυτή η αλαζονεία.. Και αυτό το τάπωμα των άλλων..
Αλλά το μόνο που καταφέρνουν με όλα αυτά είναι να απωθούν τελικά τους άλλους..
Κάνουν δηλαδή κακό και στον αντιοικουμενιστικό αγώνα με την αδιακρισία τους.
Το έχω πει πολλές φορές..Τέλος πάντων..
Κλείνω με την ευχή να μην πάνε χαμένα όσα είπαμε και να υπάρξει διόρθωση..

Μαρία Π. είπε...

"...Μήν ζητάς άσυλο , εισαι εκτεθειμένη σε έναν πόλεμο , αυτός πώς λέγεται ; που γίνεται μέσα στους δρόμους , στά στενά και στα χαλάσματα Ή τό κάνεις ή δεν τό κάνεις Δεν υπάρχει άσυλο.."

Πολύ λυπηρή Ελένη αυτή η αντίληψη... Δυστυχώς αυτό είναι το ίντερνετ.. Θα έπρεπε όμως σ΄εμάς που λέμε ότι πιστεύουμε να φαίνεται η διαφορά απ΄τον "κόσμο"..

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"Μην πιέζετε τους άλλους να γίνουν καλοί.
Αν κάποιος γίνεται καλός κατόπιν υποδείξεως,
δεν έχει αξία.
Σημασία έχει
να του το λέει
η συνείδησή του".
Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

..να του το λέει η συνείδησή του σε περίπτωση που έχει συνείδηση. Αλλιώς θα παραμείνει αιωνίως ένας ασυνείδητος ξεροκέφαλος που θα αναλώνει τη ζωή του ψάχνοντας πότε θα βρει την κατάλληλη στιγμή για να διορθώσει τους άλλους ο ..αδιόρθωτος.
Δεν κατάλαβα πως το ιστολόγιο είχε χαρακτήρα προσωπικό και οικογενειακό. Κάτι σαν ερωτήσεις "κλειστού τύπου". Σε περίπτωση που πάρεις θάρρος και αναπτύξεις την άποψή σου, κάηκες. Επιτρέπεται αυστηρά μόνο το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Κάτι σαν χιτλερική μυστική αστυνομία. Γκεστάπο ας πούμε. Αν τώρα ενθουσιαστείς και δώσεις και συνταγή για κέικ τρούφας, ούτε ο Ιορδάνης δεν σε ξεπλένει..Του.. Τρελλογιάννη και της Ελένης..

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ φίλε 11.06, αυτό έγινε απ΄το περσινό Πάσχα και μετά, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο. Μέχρι τότε το ιστολόγιο ήταν πολύ πιο "ανοιχτό".
Η δική μου αφορμή που ξεκίνησα να συμμετέχω εδώ, ήταν ένας πόλεμος που δεχόταν ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ από τον π.Ι.Διώτη, και μάλιστα τότε ο Τρελογιάννης υποστήριζε τον Γ.Σωφρόνιο ενώ η Ελένη τον π.Ι.Διώτη.
Γενικά παλιότερα, μπορούσες να μιλήσεις πολύ πιο ελεύθερα.
Τον τελευταίο χρόνο η Ελένη έχει εκτροχιαστεί με τις "πλάτες" του Τρελογιάννη, με την έννοια ότι αντιλαμβάνεται ότι οι απόψεις τους πλέον συμπίπτουν, οπότε έχει αυτό τον αέρα και κάνει εδώ μέσα τον γενικό χωροφύλακα όπως της έχω ξαναπεί.

Συγγνώμη Τρελογιάννη. Αν το σχόλιο δεν είναι επιθυμητό ας μη δημοσιευτεί. Δικό σου είναι εξάλλου το ιστολόγιο.. Αυτό το αναγνωρίζω..

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αγαπητή μας maria p.
H παράγκα μας παραμένει αγνή ,άδολη και κυρίως ανιδιοτελής όπως την στήσαμε κάποτε παλιά ,ούτε πλάτες κάνουμε σε κανέναν ούτε θέλουμε να
ταυτισθούμε με κανέναν!

καλοδεχούμενοι όλοι ,και αυτοί που γράφουν και αυτοί που σιωπούν και αυτοί που είναι ολημερίς εδώ και αυτοί παίρνουν κλεφτές ματιές ,ούτε να σώσουμε θέλουμε κανένα ούτε να αντικαταστήσουμε πνευματικό, βιβλία, μυστηριακή ζωή κυρίως γιατί πιστεύουμε η ζωή η αληθινή είναι αλλού ,έξω απ όλα αυτά !

Μερικές φορές γελάμε με την καρδιά μας με τα οσα γράφονται χωρίς εμάς για μας.. Ε τι να κάνουμε ας γράφουν ότι θέλουν.

Επειδή σιωπούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε κιόλας ,απλά αν θα έπρεπε να απαντάμε
σε όλα δεν θαμενε καθόλου χρόνος για λίγη προσευχή .

Μην χαλιόμαστε για τετριμμένα «μου είπες ,σου είπα κ.τ.λ»

Πάντοτε ήμασταν ελεύθεροι σε απόψεις ,κρίσεις ,θέσεις .

Αύριο, σαν κλείσιμο ενός κύκλου μπορεί να μην υπάρχει αυτός ο χώρος όπως τον χαιρόμαστε όλοι μας, -ίσως να σιωπήσουμε «ερχόμενοι στα καθ εαυτον»-
ας μοιραζόμαστε ότι γλυκαίνει την ζωή μας, ΣΤΟ ΤΩΡΑ που είναι «δικό» μας !!!

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Απλά Τρελλογιάννη ανησυχούμε. Ανησυχούμε όταν θα έρθει η ώρα που τα χαριτωμένα αυτά ζουζουνάκια θα βγάλουν..δοντάκια. Φρόντισε να τα χωρίσεις γιατί το ένα είναι λίγο άγριο, επιθετικό, σαρκοβόρο.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, τα πάντα είναι υποκειμενικά. Για κάποιους το μικρούλι είναι απλά πανέξυπνο, παμπόνηρο. Ιδιοφυία. Τραβάει πρώτο τα μαλλάκια της αδελφούλας του, πριν του τα τραβήξει εκείνη. Γκρεμίζει πρώτο τους πύργους που έφτιαξε η αδελφή της στην άμμο, γιατί είναι πολύ εύστροφο και προνοητικό. Όχι γιατί απλά οι πύργοι είναι όμορφοι. Ή απλούστατοι γιατί αδυνατεί το ίδιο να φτιάξει τέτοιους πύργους. Το να ζητήσει συμβουλή ή βοήθεια δεν το συζητούμε: οι έξυπνοι και δυνατοί δεν ζητάνε βοήθεια από κανένα. Στην όλη φάση συμβάλλει και η αμέτοχη στάση των γονιών των κοριτσιών οι οποίοι απολαμβάνουν στην παραλία το φραπέ τους και επεμβαίνουν μόνο όταν τα πράγματα γίνονται πολύ άσχημα, π.χ. το ένα κοριτσάκι προσπαθεί να πνίξει το άλλο. Ακόμα κι έτσι, μπορεί για το ένα μικρούλι η καλοκαιρινή βόλτα στη θάλασσα να θυμίζει εφιάλτη, μέσα στα πλαίσια όμως της κοινωνικοποίησης του εξοικειώθηκε με τον νόμο της..ζούγκλας. Κάτι το οποίο θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει κροκόδειλους, ελέφαντες, τίγρεις, ύαινες...

Ανώνυμος είπε...



Ειλικρινά δεν πιστεύω σε όλη αυτή την εξέλιξη Από κωμωδία έγινε τραγωδία ! Η εποχή στην οποία αναφέρεται η Μαρία μετά το Πάσχα του ’17 είναι η εποχή που στην επικαιρότητα ήταν το θέμα των αποτειχίσεων και εγώ ποτέ ή ελάχιστα ασχολήθηκα με την Μαρία Ισως ασχολήθηκα λίγο στην αρχή χωρίς καμμία επιθετικότητα , γιατί να έχει κανείς επιθετικότητα όταν μιλα με επιχειρήματα , για να της δώσω να καταλάβει ορισμένα πράγματα , είδα ότι δεν καταλαβαίνει και την άφησα Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι έγινε θέμα με την Φαίη η οποία προσπάθησε να της πεί τά ίδια πράγματα με εμένα σε πολύ καλό και πειστικό ύφος Εγω την Φαίη ούτε κάν την γνωρίζω, απλά είναι γνωστή η παρουσία της στα ιστολόγια και έχει αν δεν κάνω λάθος σχέση με το ιστολόγια ΑΒΕΡΩΦ . Δεν γίνεται να θέλουμε και να είμαστε όλοι συνεννοημένοι να κάνουμε μπούλιγκ στην Μαρία Αντιπαράθεση απόψεων γίνεται Μετά η Μαρία εξαφανίστηκε για ένα διάστημα Όταν επανήλθε εγώ χάρηκα και την καλωσόρισα και της εξέφρασα την ανησυχία μου για την απουσία της Μπορείς Μαρία να επιβεβαιώσεις αυτά που λέω και αν είναι δυνατόν να μας παραπέμψεις στην ανάρτηση εκείνη που έκανες διάλογο με την Φαίη Εκ χαρακτήρος και τοποθετήσεως ποτέ δεν θα συμμετείχα ούτε κάν ως θεατής σε ένα μπούλιγκ , πόσο μάλλον και να το ενορχηστρώνω Τά θεωρώ πέρα για πέρα ψευδή αυτά που λέγονται Φαντάζομαι ότι δεν ξέρουμε ίσως τι σημαίνει μπούλιγκ και τα συγχέουμε με μία δημόσια κατάθεση απόψεων μάλιστα επί πολύ σοβαρών εκκλησιαστικών θεμάτων, που όλοι έχουμε την υποχρέωση να προβάλουμε τά επιχειρήματά μας και να μην τά αφήσουμε στην τύχη τους Είναι δεδομένο ότι αυτή η δημόσια παρουσίαση είναι πολύ σκληρή και ενίοτε επιθετική Η επιθετικότητα στον διάλογο είναι θεμιτή , κατά την γνώμη μου είναι αρετή

Ανώνυμος είπε...

Στο κάτω κάτω της γραφής ο κάθε άνθρωπος έχει το ύφος του , άλλος γράφει κατεβατά χωρίς να λέει τίποτα και άλλος γράφει 5 σειρές με δύναμη που χαρακτηρίζεται επιθετικότητα λόγω της έντασης Μην συγχέουμε αυτή την σκληρότητα και επιθετικότητα με την αγένεια και κακοήθεια Άλλωστε και κακοήθεια να υπάρχει απλά δεν ασχολείται κανείς Αφού βρέ Μαρία , έχεις γίνει μάρτυς της κακοήθειας , που έχω υποστεί και σε μία περίπτωση πολύ ακραίας κακοήθειας και σύ ίδια πολύ σωστά διαμαρτυρήθηκες και εγώ κάποια στιγμή σε ευχαρίστησα γι αυτό Κάποιες άλλες φορές βέβαια είσαι παρούσα και σιωπάς και αυτό δεν μου αρέσει γι αυτό παλαιότερα , ναι το παραδέχομαι αποδοκίμασα αυτή την παθητικότητα ως έμμεση συμμετοχή, τωρα που σε γνώρισα καλύτερα ίσως να είναι και δειλία Οσο για την τελευταία ανάρτηση από όπου ξεκινήσαμε και έκανα λόγο για ΄΄αριστερή αλητεία ΄΄ δεν καταλαβαίνω , γιατί πρέπει να την υφιστάμεθα με κάθε ευγένεια και αδιαμαρτύρητα εδώ και 30 χρόνια Μήπως θα πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε ; Ειμαι η μόνη που το λέω ; Δεν είναι δικαίωμά μου να πιστεύω ότι η σημερινή μας αθλιότητα έχει αριστερό πρόσημο ; Ποιος εν τέλει είναι αυτός που θέλει ΄΄αυταρχικα΄΄ να επιβάλει τις απόψεις του Δεν σας κρύβω , ότι όλη αυτή η συμπεριφορά σας είναι αριστερόστροφη όπως έχετε γαλουχηθεί σε έναν χώρο εν ονόματι κάποιων ΄΄δικαιωμάτων ΄΄ ό,τι γίνεται τά τελευταία 30 χρόνια σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής Αρκεί κάποιος να χαρακτηριστεί ΄΄ φασίστας΄΄ για να στοιχειοθετηθεί ποινικό αδίκημα εις βάρος του Αυτά τά εξήγησα στην οικεία ανάρτηση και δεν θα τά επαναλάβω Δεν φταίω εγώ αν κάποιοι είναι πολύ ευαίσθητοι και δεν αντέχουν την σκληρότητα της δημόσιας παρουσίας Δεν αμφιβάλλω ότι είναι πολύ σκληρή και όπου βρούν θα σε χτυπήσουν Προσωπικώς ποτέ δεν ασχολήθηκα με κακοήθειες ούτε ως θύμα , ούτε ως θύτης Δεν νομίζω ότι εδώ υπήρξε θέμα πέραν του διαλόγου Δηλαδή αυτό που κάνετε τώρα εσείς δεν είναι επίθεση και μάλιστα τρία τέσσερα μαζί πρόσωπα ανώνυμοι που λέτε πράγματα ανυπόστατα και τόσο πολύ σας αδίκησα εγώ ; Και με ποιο τρόπο σας απαγόρευσα να μιλήσετε ή σας αφήρεσα ΄΄δικτατορικά ΄΄ τον λόγο ; Μήπως ο τρελογιάννης δεν δημοσιεύει τά σχόλιά σας ; Ακόμα και ένα χιούμορ που έκανα με το ΄΄νηστήσιμο προφιτερόλ ΄΄ έγινε θέμα Καλά πάμε !

Ανώνυμος είπε...

Οπως βλέπεις Μαρία σού κατέθεσα αυτές τις σειρές γιατί θεωρώ οτι αδίκως έχεις κάποια παράπονα και γιατί τά αποδίδω σέ μία ευαισθησία και όχι κακή προαίρεση Αλλωστε η ίδια σου πρότεινα να πάρεις το email μου από τον τρελογιάννη και να μήν γίνεται αυτή η κουβέντα δημόσια , μιάς και δέν ενδιαφέρει τους επισκέπτες Ομως σύμφωνα μέ την πάγια τακτική μου καθόλου δέν θα ασχοληθώ μέ τις κακοήθειες άλλων Μπορεί να μέ γνωρίζουν και διαπιστωμένα ψάχνουν να βρούνε ευκαιρία να παρεμβληθούνε μπροστά σου, πάντα για κακό βέβαια και άν σέ βρούν στον δρόμο είναι μελιστάλακτοι , θαύμασε ήθος! Μπορεί όμως να είναι και άγνωστοι και να μήν μέ γνωρίζουν κάν ! Απλά η κακία είναι έξη , δεύτερη φύση

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Ελένη, με ενόχλησε πάρα πολύ που το έκανες θέμα. Μα τη συνταγούλα μου ρε; Και γω να σ' αγαπάω; Και τελικά αποφάσισε τι ζώον είμαι: γουρούνι, κότα ή γάδαρος? Μπερδεύτηκα! Έτσι για να χρησιμοποιώ και τους κατάλληλους ήχους: κο κο κο;;;
όινγκ όινγκ ή γκα γκα; Τώρα που ηρέμησα να ξέρεις σ' αγαπώ πολύ. Φιλάκια πολλά. Και νοιάζομαι για τη σωτηρία της ψυχούλας σου. Θα ήθελα όμως ρε να νοιάστεις και συ λίγο για τη σωτηρία της δικής μου.
*Σε περίπτωση που ειρωνευτείς ξανά θα βγει το τέρας από μέσα μου. Σ' αγαπώ ως τον ουρανό!

Ανώνυμος είπε...

Και πες μου πού ακριβώς ήταν το αστείο στο προφιτερόλ γιατί η χαζομάρα μου δεν το πιάνει. Περιμένω έτσι για να μην πλανάται στον αέρα το υπονοούμενο που..δεν είναι υπονοούμενο.

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Π. είπε...

Aυτό δεν είναι μια μορφή μπούλινγκ;; Να μην τολμώ να γράψω και να μην ξέρω από που θα μου έρθει η επίθεση και το απαξιωτικό "ψυχογράφημα";;
Και όλο αυτό έγινε πιο έντονο το Φθινόπωρο. Έγινε σχεδόν καθημερινό όπως είπα και το πρωί.


Η απάντησή μου ήταν τότε:
"Μία ακόμα επίθεση, αλλά δεν πειράζει, δεν θα απαντήσω. Είπα κάποια πράγματα και όποιος κατάλαβε. Μην το συνεχίσεις, δεν είναι ωραίο ούτε για το blog αυτό που γίνεται. Μπορούμε να είμαστε καλά μεταξύ μας, όταν δεν ασχολείται ο ένας με τον άλλο.Σε τελική ανάλυση καθένας έχει τη ζωή του και δεν είναι δεσμευμένος σε τίποτα (πόσο μάλλον διαδικτυακά), ούτε είναι υποχρεωμένος "να απολογείται" για τίποτα. Λοιπόν ας τελειώσει εδώ.

Ξέρεις καλά ότι έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις, μάλιστα σκέφτηκα ότι ενοχλούσε ακόμα και η παρουσία μου, και προσπάθησα να αποσυρθώ (από παντού). Όμως ακόμα και αυτό, θεωρήθηκε "εγωισμός".Όλοι θέλουμε ο άλλος να έχει πάντα απέραντη υπομονή σε όλα, όμως συνύπαρξη σημαίνει ελευθερία. Προσπάθησα να βάλω όρια ως προς το σεβασμό του ενός προς τον άλλο. Δεν πολυτηρήθηκε..Συγνώμη που το λέω αλλά προχθές υπήρξε από το πουθενά και χωρίς κανένα λόγο ένα "ζώον θεούμενο" στο οποίο είπα "ευχαριστώ".. Δεν ήξερα πως να αντιδράσω.. Αν έλεγα οτιδήποτε θα άκουγα το χαρακτηρισμό του "εγωιστή". Όμως θέλω να παρακαλέσω να αντιστρέψει κάποιος τους όρους για να καταλάβει. Τώρα πάλι υπήρχαν υπονοούμενα για "εγωισμό".Γιατί; Θεωρήθηκε ότι με πείραξε κάτι; Τι να με πειράξει δηλαδή; Δεν σ΄έχω επαινέσει και εδώ και σε άλλα ιστολόγια για άλλα σχόλιά σου;"



Παρακαλούσα συνέχεια, σε πάρα πολλά σχόλια να μην ασχολείται ο ένας με τον άλλο.
Mπορώ να βρω πολλές τέτοιου τύπου "αδιόρατες επιθέσεις".
Όπως και πολλά μικρά υβριστικά σχόλια προς άλλους σχολιαστές.

ΤΕΛΟΣ όμως εδώ. Αρκετά κουραστήκαμε με το "σου είπα, μου είπες.."
Δεν θα ξανα-ασχοληθώ με αυτά.

Έχεις και την καλή σου πλευρά που την αναγνωρίζω. Άφησέ τη να επικρατήσει.
Δεν κρατώ καμία κακία σε κανένα, ούτε θέλω να μου κρατήσει κανείς.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

ωπα ωπα αγαπημενη μου Μαρία το σχόλιο αυτό είναι δικό μου και σου ζητώ ξανά χίλια συγνώμη- αν δεν κάνω λάθος σου ζήτησα κ τότε. Απλά είχα την λανθασμένη εντύπωση πως ήταν άτομο το οποίο είχα παλιότερα δεχτεί επίθεση. Η λέξη εγωισμός νόμιζα πως σκοπίμως απευθυνόταν σε μένα απλούστατα γιατί νόμιζα πως ήσουν άλλο πρόσωπο. Χίλια συγνώμη που σε στεναχώρεσα!!!
*Τρελλογιάννη κρατάς σακουλάκι με ποπ κορν;

Μαρία Π. είπε...

Εντάξει Ελένη, δεν χρειάζεται να μου ζητάς συγνώμη, τελειώνουμε εδώ (τελεία και παύλα)...
Έφυγαν φιόγκοι, "τσαλακωθήκαμε" λίγο.. δεν πειράζει... Σηκωνόμαστε.. και συνεχίζουμε..
Αυτό είναι ο άνθρωπος... Μια διαρκής πάλη... Keep walking..:)

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μαρία το πράγμα μπερδεύτηκε πολύ Δέν είμαι εγώ δηλαδή η Ελένη αυτή που σου γράφει στο σχόλιο 8.42 και συνεπώς ούτε αυτή που έγραψε το σχόλιο τον Ιούλιο του '17 Άν δέν κάνω λάθος ποτέ δέν σου απευθύνθηκα χωρίς να δώσω ένα στίγμα οτι είμαι η Ελένη Νά ! άς πούμε το ΄΄ζώον θεούμενον ΄΄ ναι το χρησιμοποιώ τελείως φιλικά και περιπαιχτικά , και δέν είναι άξιον παρεξηγήσεως ,ούτε καί ξέρω όμως άν το απεύθυνα σέ εσένα Σέ κάθε περίπτωση μήν στενοχωρείσαι για τίποτα Νονίζω οτι ό,τι και άν ειπώθηκε , δέν ήταν μέ κακή προαίρεση Τελεία και παύλα Καλό Πάσχα !

Μαρία Π. είπε...

Δεν το ήξερα αυτό για το παλιό σχόλιο αλλιώς δεν θα το παρέθετα (εννοείται). Θα μπορούσα να βρω αρκετά άλλα. Ούτε ψέματα θέλω να λέω ούτε να ενοχοποιώ κανένα χωρίς λόγο..
Όσα έχω πει όμως ισχύουν, απλά ελπίζω σε διόρθωση.. Ελπίζω να υπάρξει ελευθερία λόγου, και να μην προσπαθεί ο ένας να φιμώσει τον άλλο [σαφώς έτσι έγινε και στον διάλογο με τις αποτειχίσεις που επικαλείται η Ελένη (και γι αυτό το αναφέρω κι εγώ), όταν η ίδια μου έλεγε "μπορείς να μη μιλάς; μπορείς να μιλάς λιγότερο;" και είχε την απαίτηση να παραδεχτώ τί; ότι τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι άκυρα ή ανυπόστατα όπως μου έλεγαν;].ΤΕΛΟΣ όμως.
Ελπίζω να σταματήσουν κάποια πράγματα. Εγώ πάντως, σας το λέω, ότι αν ξαναδώ επίθεση σε συνομιλητή, θα παρεμβαίνω (αν φυσικά θέλει το ιστολόγιο να το δημοσιεύσει), καθαρά για λόγους δεοντολογίας, και γιατί πρέπει να διορθωθούμε. Η αγάπη μου φυσικά προς όλους είναι δεδομένη και ειλικρινής.Λοιπόν εδώ κλείνουμε οριστικά.

Καλό Πάσχα!

Μαρία Π. είπε...

8.42 Το είδα αγαπητέ/-ή φίλε/-η στην παλιά ανάρτηση, όπως και τα υπόλοιπα που έχεις γράψει. Πρόκειται για λάθος... Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση.. Καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία το σχόλιο 8:42 δεν το έστειλε η Ελένη αλλά εγώ. Συγνώμη και πάλι.

Μαρία Π. είπε...

8.30 Δεν φταις αγαπητέ/-η φίλε/-η σε κάτι, εγώ φταίω γιατί το δικό μου σχόλιο τότε ήταν ανώνυμο, και χωρίς να θέλω σε μπέρδεψα.Έπρεπε να έχω γράψει επώνυμα. Λοιπόν, όλα εντάξει..:)

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Π. είπε...

Mε συγχωρείτε, θα πω κάτι τελευταίο για να προλάβω να μη γίνει πάλι άλλη παρεξήγηση (επειδή έγραψα τη λέξη "έλεγαν" στον πληθυντικό), να διευκρινίσω ότι η Ελένη δεν είπε τίποτα για Μυστήρια. Γράφτηκε επί λέξη:
" ΤΩΡΑ όμως όταν κοινωνούμε αίρεση τα Μυστήρια, σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, ΕΙΝΑΙ άκυρα έως ότου καταδικαστούν οι αιρετικοί από Σύνοδο. Τα Μυστήρια δηλαδή ακόμα υπάρχουν, ΕΜΕΙΣ όμως ΔΕΝ αγιαζόμαστε."

Στο οποίο ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.Όπως αντιδρούσα πάντα απέναντι στην ερμηνεία που δινόταν από ορισμένους στην έννοια ΜΟΛΥΣΜΟΣ και ΑΓΙΑΣΜΟΣ.
Δεν ήταν όμως αυτό το σχόλιο της Ελένης. Το διευκρινίζω γιατί έγραψα τη λέξη "έλεγαν" στον πληθυντικό.Και τελειώνουμε εδώ.

http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_330.html

Ανώνυμος είπε...


Α! συγγνώμη , νόμισα ότι σε ένα από τά πολλά ΄΄τελεία και παύλα Καλό Πάσχα ΄΄ το θέμα είχε κλείσει Όμως βλέπω ότι συνεχώς ανοίγουν νέα θέματα . Μαρία θα συνέφερε αυτά να λέγονταν κατ’ίδίαν , γιατί κανείς φείδεται μερικά πράγματα να ειπωθούν δημόσια Αν ο τρελογιάννης δεν το θεωρεί συμφέρον --και για τον ίδιον είναι δύσκολο να διαβάζει τόσα σχόλια -- του δίνω το δικαίωμα να μην δώσει συνέχεια

Αντιπαρέρχομαι Μαρία , ότι πέφτεις συνέχεια σε νομίζω του νομίσματος και αποδίδεις σχόλια ότι είναι δικά μου ενώ δεν είναι . Σού είπα και ανωτέρω ότι η δημόσια παρουσία είναι σκληρή , κανείς δεν μπορεί να επικαλεσθεί προστασία από πουθενά και δεν πρέπει , άλλωστε δεν υπάρχει αυτή η προστασία που ζητάς , ώστε κάποιος να την τυλίξει σε κορδελίτσα και να σου την προσφέρει Αν νομίζεις ότι έχεις αδικηθεί εσύ και οι απόψεις σου, θα πρέπει μόνη σου να τις υπερασπιστείς και να μην επικαλείσαι δικαιώματα, δεοντολογίες και ότι κάποιοι σε αδικούν Δεν έχω κανέναν λόγο να αρνηθώ αυτό που λές , εφ’όσον το λές , ότι σου είπα : ΄΄ μπορείς να μην μιλάς ή να μιλάς λιγότερο ΄΄ και μάλιστα αυτό που θυμάμαι ήταν , ότι είχε γίνει κουραστικό που έγραφες κατεβατά ολόκληρα, χωρίς να λές τίποτα, όχι μόνο στον τρελογιάννη αλλά και σε άλλα ιστολόγια Ηταν και ο λόγος που η Φαίη ασχολήθηκε μαζί σου Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσα και εγώ να σου πώ σε εκείνη την φάση , σου είπα ενδεχομένως αυτό τον λόγο έτσι σύντομα και όχι αναλυτικά , γιατί κάτι το αναλυτικότερο θα ήταν πιο επώδυνο και ειλικρινά φείδομαι Δεν ήταν μόνο ότι δεν έλεγες τίποτα και αναπαρήγαγες απλά μία αμφιβολία , μία ανησυχία , μία αγωνία , μία ασάφεια, μία εσωτερική σου κατάσταση που δεν είχες κάπου κατασταλάξει , ώστε να πείς κάτι το σαφές , αλλά κάτι τέτοιο ήταν και επιζήμιο , γιατί προσπαθούσες την εσωτερική σου αγωνία και ανεπάρκεια να την προαγάγεις σε μία θέση και να την μεταδώσεις σε ένα γενικό κλίμα , όπως σου είπα λόγω της έκτασης των σχολίων σου και της συχνότητος Ο ίδιος ο τρελογιάννης προσπάθησε να σου πεί ότι ΄΄ού εν τώ πολλώ το εύ ΄΄ ! Κανείς όμως δεν σου αφήρεσε τον λόγο Και εγώ και η Φαίη, από ότι κατάλαβα και ο τρελογιάννης, προσπαθήσαμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο να σου πούμε τά ίδια πράγματα Συνέχεια .....

Ανώνυμος είπε...


Αν δεν ήξερα ότι αυτό που έβγαζες ήταν απλά η εσωτερική σου αγωνία , θα νόμιζα ότι είχες έναν δόλο και θα είχαμε όλοι μία διαφορετική αντιμετώπιση πολύ σκληρή Όμως είτε το ένα είτε το άλλο , γινόταν μία ζημιά στην όλη υπόθεση της ομολογίας των Θεσσαλονικιών πατέρων και προσπαθήσαμε όλοι να σου πούμε , όσο πιο κομψά γινόταν, μία αλήθεια Όταν Μαρία μου, καλώς ή κακώς δεν έχουμε χωνέψει κάποια πράγματα και δεν έχουμε έναν σαφή λόγο να πούμε κάτι, δεν είναι καλύτερο να σιωπούμε και να κρατάμε την αγωνία μας μέσα μας ως εσωτερικό βίωμα ; Μόνο κακό μπορεί να κάνει η τόσο βροντώδης εξωτερίκευσή της και η απαίτηση να μεταδοθεί ως κλίμα Πίστεψέ με σε παρακαλώ , δεν έλεγες τίποτα , πού θα είχει ένα λόγο να το πληκτρολογήσεις και να το δημοσιεύσεις και από πάνω έκανε και κακό , γιατί απλούστατα το κλίμα είναι μεταδοτικό Μέχρι πρόσφατα επαναλαμβάνεις τά ίδια πράγματα δηλαδή το τίποτα Πρόσφατα έλεγες : γιατί αν υπήρχε θέμα , δηλαδή αποτειχίσεως , δεν θα μας το έλεγαν οι Αθηναίοι πατέρες ; Δηλαδή φιρί φιρί να ασχοληθούμε με΄ την στάση των Αθηναίων πατέρων , ενώ δεν ήταν ακόμα η ώρα να γίνει ; Τελικά ως προς τους Αθηναίους πατέρες έγινε εκτενής και αναλυτικός λόγος στο ιστολόγιο του Τελεβάντου , αν θές μπές για να το δείς, αν δεν το έχεις ήδη δεί Πολλές φορές Μαρία μου, φειδόμεθα προσώπων και καταστάσεων Όταν δεν έχουμε αντιληφθεί κάποια πράγματα , γιατί απλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας , δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε Πώς να το κάνουμε η πίστι μας είναι βιωματική Αν πάλι θές να μιλάς , μίλα αλλά να είσαι έτοιμη να δεχθείς και την αλήθεια των πραγμάτων Κανείς δεν πρόκειται να σε προστατεύσει Από αγάπη και μόνο σού φερθήκαμε με επιείκεια Ναι , πίστεψέ με και αυτός ο λόγος που σού είπα , δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω , σου τον είπα από επιείκεια Δηλαδή τι να σου πεί ο άλλος , ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται! ( εννοείται σε ένα θέμα , δεν σε ακυρώνει κανείς ως άθρωπο και προσωπικότητα ) , ενώ είχαν γραφεί αναλυτικά όλα τά επιχειρήματα ΙεροΚανονικά , ΑγιοΠνευματικά , ΙεροΠαραδοσιακά κ.τ.λ. Σε΄ θεωρώ πολύ καλύτερή μου για να κάθομαι να σου λέω αυτά τά πράγματα που ίσως είναι και πικρά Για πολλοστή φορά σου λέω ότι έχεις κάνει μία πολύ επαινετή προσπάθεια , είσαι πολύ ενημερωμένη , αν και προέρχεσαι -- δεν μου το βγάζεις από το μυαλό -- πολιτικά από τον αριστερό χώρο , ανήκεις στον ένθεο και ελληνοκεντρικό αριστερισμό τύπου Καραμπελιά και εν μέρει Μίκη -- μακάρι να ήταν και ένθεος -- δεν ξέρω τι γίνεται μέσα σε αυτούς τους χώρους , τι τάσεις επικρατούν Δεν είμαι εγώ αυτή που θα σε βαθμολογήσω και θα σε ακυρώσω Ο κάθε άνθρωπος έχει μία πολύτιμη ψυχή Δεν υπάρχει λογος εσύ να υπερασπιστείς τις κακοήθειες του άλφα και του δείνα Δεν σε κατατάσσω στους ανθρώπους που μπορούν να μετέλθουν κακοήθειες Για τις κακοήθειες απαντά η ανάρτηση του τρελογιάννη με τον καφέ και το γάλα Αν δεν παίρνουν το μήνυμα πρόβλημά τους

Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Π. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ .ΑΜΗΝ