Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΑΡΕΤΣ ALEXEY PENZENSKY

Ο Γέροντας  Αlexey είχε περάσει όλη του τη ζωή σε μια αναπηρική καρέκλα. Για τον βαρύ σταυρό που ο ιερέας μετέφερε, ο Κύριος του έδωσε δώρα χάριτος : θεϊκή γνώση, θεραπευτική ικανότητα, εξορκισμό των δαιμόνων. Χιλιάδες πιστοί ερχόντουσαν από όλη τη Ρωσία."
Αυτό το άρθρο είναι για τον θανόντα 8η Ιανουαρίου του 2005 Πρεσβύτερου ηγουμένου  ALEXEY PENZENSKY  ο οποίος είχε περάσει όλη του τη ζωή σε μια αναπηρική καρέκλα. Για τον βαρύ σταυρό που ο ιερέας μετέφερε, ο Κύριος του έδωσε δώρα χάριτος :  θεϊκή γνώση, θεραπευτική ικανότητα, εξορκισμό των δαιμόνων. Χιλιάδες πιστοί ερχόντουσαν  από όλη τη Ρωσία.
Ο γέροντας ηγούμενος Αλέξη στον κόσμο Μιχαήλ Ιβάνοβιτς Shumilin, γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς John G. και η Άννα Alekseevna Shumilin 10 Νοέμβρη, 1930. Στην οικογένεια μετά από αυτόν γεννήθηκαν τρία παιδιά: η Ίλια, η Αικατερίνη, η Γαλήνα. Η οικογένεια έζησε στο χωριό Lomovka, περιοχή Penza. Η οικογένεια του ήταν πιστοί και  χωρίς προσευχή τίποτα δεν γινόταν. Το σπίτι είχε το δικό του παρεκκλήσι.  Η Αδελφή Γέροντα Catherine είπε:



- Όταν  οι κουμουνιστές αφαίρεσαν τα πάντα  από τους γονείς: το σπίτι, μια αγελάδα, ένα άλογο. Μετά από αυτό, η οικογένεια ζούσε σε μια αποβάθρα στο χωριό του Πηλέθμου. Ο πατέρας  οδηγήθηκε στον πόλεμο το 1941. Η μαμά αναγκάστηκε να πάει  να δουλέψει στο συλλογικό αγρόκτημα. Σύντομα η μητέρα μου  έλαβε μια ειδοποίηση ότι ο πατέρας μου έλειπε. Και αργότερα μάθαμε ότι πέθανε. Η μητέρα μου έχει τέσσερα παιδιά στα χέρια της. Ο Mishenka γεννήθηκε με μια σοβαρή σωματική ασθένεια, λόγω της οποίας τα πόδια του ποτέ δεν άγγιξαν το έδαφος. Ήταν αβοήθητος και αδύναμος. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μόνος μου. Την τροφοδοτήσει και ότι ήταν απαραίτητο για την τροφή  του την έδιναν με ένα κουτάλι. Συχνά ο  Mishenka αφέθηκε μόνο του. Αλλά τίποτα δεν τον εμπόδισε να επιδοθεί σε μια μοναχική προσευχή. Κάποτε μου είπε: «Τώρα  βλέπω στον ουρανό, αυτό και αυτό».
Η οικογένειά μας είναι πολύ πεινασμένοι, ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου ... ανακάλυψα πολύ νωρίς  ότι ο Misha είχε πνευματικά χαρίσματα: το δώρο της πίστης , την συνεχής προσπάθεια για τον Θεό, την αγάπη για την προσευχή. Μια μέρα η Mishenka καλεί τη μητέρα μου: "Μαμά, ανάψτε τους λαμπτήρες, θα προσευχηθώ". Τότε καθυστέρησε, και όταν έφθασε στο φως, είδε ότι οι λάμπες ήταν ήδη ανάμενες . 


Η Mishenka ήταν τότε μόνο επτά ετών. Από τότε άρχισε να δίνει συμβουλές σε ανθρώπους που ήρθαν σε αυτόν με ερωτήσεις. Μετά τον πόλεμο, η Mishenka ήταν ήδη δεκαπέντε ετών και πολλοί ήρθαν  σε αυτόν για βοήθεια. Ζήτησαν να προσευχηθούν μαζί , να τους δώσει  συμβουλές. Όταν έγινε  22, ο Mishenka αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Η μαμά δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει. Πως θα ζήσει  χωρίς τη φροντίδα της. άλλα δεν μπορούσε  να τον κρατήσει; Τον άφησε να φύγει. Για δέκα χρόνια έζησε χωρίς τη μητέρα του. Όταν ρωτήθηκε αργότερα γιατί έφυγε, απάντησε:
Κατά την άφιξή του στην Πένζα, ο πάτερ δεν είχε πουθενά να ζήσει. Από την εκκλησία ο ίδιος κλήθηκε να ζήσει με  μερικούς ανθρώπους και έπειτα   με άλλους. Ένα μόνιμο μέρος όπου θα μπορούσε να προσευχηθεί ήρεμα και να ξεκουραστεί, ο ιερέας δεν είχε.


 Η μητέρα  ήρθε στη Penza αργότερα, όταν ο γιος του Ilya ήρθε από το στρατό και παντρεύτηκε. Από εκείνη την εποχή, ήταν πάντα εκεί. Το 1982, έγινε μοναχή  Στο σχήμα πήρε το  όνομα Angelina. Έστελνε όλους  τους πονεμένους  στον γιο της: «Ο Μισά θα διδάξει». Σύντομα, μετά την άφιξη της μητέρας, καλοί άνθρωποι βοήθησαν το Mishenka να αγοράσει ένα σπίτι στην Penza, όπου έζησε συνεχώς μέχρι το θάνατό του.
 Από εκείνη την εποχή, άνθρωποι από όλες τις γωνιές της Ρωσίας είχαν  έλθει σε αυτόν από μια συνεχόμενη  ροή. Ο πατήρ  δεν μιλούσε  από τον εαυτό του, αλλά όπως αποκαλύφθηκε σε αυτόν από το Άγιο Πνεύμα. Ήταν προικισμένος με το δώρο της προνοητικότητας, των θαυμάτων και της θεραπείας. Δεν υπήρχε καμία ερώτηση στην οποία δεν θα είχε απάντηση. Ήξερε τα πάντα για τη ζωή του κάθε ατόμου. Ο πατήρ δεν είχε μάθει γράμματα, αλλά η γνώση του ήταν εκπληκτική. Σε αυτόν ήρθαν άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα: τόσο απλοί άνθρωποι  όσο και επιστήμονες, και με όλους  ήξερε πώς να μιλήσει.
(ο πατήρ  Michael έγινε μοναχος  από τον πατέρα  Αμφιλόχιος Pochaev στις αρχές της δεκαετίας του '60.  Στους μοναχικούς όρκους προφανώς, και ο συντονισμός με την ιεροσύνη ήταν ο  Αρχιεπίσκοπος Tetritskaro Zinovi (Mazhuga) ο επίσκοπος της  Μητροπολης Ρίγα και Λετονίας Leonid (Polyakov) vospremnika  ο γέροντας Αρχιμανδρίτης Tavriona (Batozskogo), και ο περίφημος γέροντας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ (Tyapochkin). Έτσι, ο γέροντας Αλέξιος λαμβάνει πνευματική διαδοχή  από το ερημητήριο Glinskik.
Ο πατέρας θεράπευε καλύτερα από τους πιο επιδέξιους γιατρούς.  Έδινε Παροχή βοήθειας σε απελπιστικά άρρωστος, που οι γιατροί είχαν  ήδη αρνηθεί. Εκατοντάδες άνθρωποι επουλώθηκαν από τις προσευχές του. Έμεινε πάντα σε αυτό. Πολλά από τα πνευματικά του παιδιά κατέθεσαν ότι προσευχόταν όλη τη νύχτα και μόνο το πρωί σταματαγε για  έναν σύντομο ύπνο. Η προσευχή του ιερέα,  ήταν ειλικρινής και καρδιακή και , είχε ισχυρό αποτέλεσμα, ήταν θαυματουργική..


Ο πατέρας είχε ένα ισχυρό ελάττωμα ομιλίας από τη γέννηση του .  Σε όλη τη ζωή του ήταν άρρωστος, αλλά κυρίως η υγεία του επιδεινώθηκε τα τελευταία 3-4 χρόνια: Συνεχώς άρρωστος μόνιμος πόνος στο στήθος και στο στομάχι


Οι άνθρωποι που γνώριζαν τον ιερέα από την παιδική του  ηλικία,  είπαν ότι στην παιδική ηλικία η Αγία Μητέρα του Θεού,  του είπε ότι θα ήταν ηγούμενος ενός μεγάλου μοναστηριού. Και ο γέροντας  κατ 'εντολή της Μητέρας του Θεού κάνει κατοικία (στο χωριό Pobeda). Είπε: "Το καλύτερο μέρος για σωτηρία δεν θα βρείτε. 


Εδώ βρίσκετε και το Diveevo, και η Ιερουσαλήμ, και το  Pochaev. Αν οι άνθρωποι ήξεραν τι έχουμε ιερό τόπο έχουμε , θα σέρνονταν στα γόνατά ,για να έρθουν ακόμη και αυτοί που δεν έχουν πόδια. Μετά την κοίμηση μου  δεν χρειάζεται να ψάξετε για άλλον πνευματικό πατέρα. Μετά από μένα, μην φύγετε. Θα είμαι μαζί σας. Θα έρχεστε  στον τάφο μου και θα σας δίνω συμβουλές για το πώς να προχωρήσετε. Και θα βοηθήσω περισσότερο από ότι στη ζωή. " Ο θάνατός του συνέβη την ημέρα της γιορτής του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας. Όταν ο γέροντας ήταν ντυμένος με ιερά ρούχα, όλοι οι παρόντες είδαν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του. Τα χέρια του πατέρα παρέμειναν τα ίδια με εμάς και τα άγγιζαν πάντα, ζεστά και αρωματικά. Μερικές φορές ένα άρωμα προέρχεται από το σώμα του πατέρα. Τότε θάφτηκε κοντά στο βωμό της Εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Πωμπεδιά. Ο ίδιος ο γέροντας  ίδρυσε  αυτόν τον ναό, νοιαζόταν  πολύ για την ομορφιά του και πάντα του άρεσε να προσφέρει  θεϊκές υπηρεσίες.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: