Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Θὰ τοῦ ἔκαναν τὸν κ@λο …νά!!!



Αντιγράφω από τον εχθεσινό «Βηματοδότη»:

«Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Γαβρόγλου όντως πήρε φύλλο πορείας για να καταταγεί στον Στρατό. Όχι όμως στον ελληνικό στρατό, αλλά στον… τουρκικό! Καθ’ ό,τι, πιθανόν να μην το γνωρίζετε, ο κ. Γαβρόγλου ως Κωνσταντινουπολίτης είχε την τουρκική υπηκοότητα. Αρνήθηκε την στράτευση στον τουρκικό στρατό ενώ βρισκόταν για σπουδές στο Λονδίνο και έκανε αίτηση να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, η οποία και του εδόθη το 1972 (στην περίοδο της χούντας). Εν συνεχεία αξιοποίησε έναν νόμο (πάλι της χούντας) με τον οποίο του εδίδετο το δικαίωμα ως Έλληνας πλέον του εξωτερικού να εξαγοράσει την θητεία του, όπερ και έκανε..»
…και σας «μεταφράζω» στην λαϊκήν και καθομιλουμένην, για να γίνει πλήρως κατανοητό το πολιτικό ανάστημα του ανδρός:
«Ο Γαβρόγλου ήταν Τούρκος υπήκοος, γεννηθείς στην Πόλη και την κοπάνισε για σπουδές στο εξωτερικό. Όταν έλαβε φύλλο πορείας να καταταγεί στον τουρκικό στρατό ως όφειλε, φοβήθηκε ότι οι Τούρκοι, όπως αρέσκονται, θα τον ξεκώλιαζαν και απευθύνθηκε στους Χουνταίους, να του δώσουν την ελληνική ιθαγένεια που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε.
Το έπαιξε ανανήψας Έλλην πατριώτης, είχε και κάτι άκρες στο χουντογκοβέρνο (γιατί χωρίς αυτές δεν γίνονταν τότε αυτά τα πράγματα) και την πήρε την ελληνική ιθαγένεια.
Κραυγάζοντας είμαι Έλλην το καυχώμαι και επειδή είχε ακούσει ότι πολλά γίνονται στα ελληνικά στρατά μεσούσης της Χούντας, ως γ@μημένος από γεννησιμιού του άνδρας, έκανε χρήση ενός Νόμου της Χούντας για τους Έλληνες εξωτερικού και εξαγόρασε την θητεία του».
Στην φωτογραφία ο «τουρκόσπορος» υπουργός της ελληνικής παιδείας, απολογείται γιατί δεν υπηρέτησε, ούτε στον τουρκικό αλλά ούτε και στον ελληνικό στρατό, λέγοντας ότι:
«Μ@λάκας ήμουν να πάω στρατιώτης; Να μου κάνουν τον κώλο να;»…
Ῥούσσης Νῖκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: