Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Διεκδικεί το αλάθητο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και επιτίθεται στους αντιδρώντες της ψευδο-Συνόδου της Κρήτης, παραμονές του Πάσχα.

Του Μανώλη Κείου


Ακόμη μια άκρως προκλητική παρέμβαση έρχεται στο φως λίγες μέρες πριν από την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης από τον εκτός ορίων πλέον Οικουμενικό Πατριάρχη που μοιάζει να διεκδικεί ξεκάθαρα το αλάθητο σαν άλλος “Πάπας της Ανατολής”!
Θορυβημένος προφανέστατα από το ποτάμι αντιδράσεων κατά των οικουμενιστικών εκτροπών και τις διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων μεταξύ άλλων και στην Κρήτη της οποίας η Εκκλησία υπάγεται στο Πατριαρχείο, δείχνει να έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία του και επιτίθεται με σφοδρότητα κατά όσων αντιδρούν στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Πιστός στην γραμμή, που έχει χαράξει από πέρυσι τον Ιούνιο το Φανάρι, ξιφουλκεί κατά όσων τολμούν να εκφέρουν άλλη άποψη και τους κατηγορεί πως είναι παραπλανημένοι και πως διχάζουν τους πιστούς.
Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου: «ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- Κρήτη 2016, Εισαγωγή: Αρχιμ. Ευάγγελος Υφαντίδης, Επιμέλεια: καθηγ. Κων/νος Δεληκωνσταντής, Εκδοτική Παραγωγή ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε, ΑΘΗΝΑ 2017», ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην οποία περιλαμβάνεται και το ακόλουθο απόσπασμα:

«Η παρούσα έκδοσις καθιστά τα συνοδικά κείμενα ευκόλως προσβάσιμα εις κάθε ενδιαφερόμενον. Όσοι γνωρίζουν τα κείμενα αυτά δεν θα επηρεάζωνται ούτε θα παρασύρωνται από τας παραπλανητικάς απόψεις ενίων ορθοδόξων κληρικών, μοναχών και λαϊκών, οι οποίοι, κινούμενοι από ζήλον ου κατ’ επίγνωσιν, δυσφημίζουν την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αμφισβητούν την κανονικότητα αυτής και την ορθοδοξίαν των συνοδικών κειμένων, διχάζοντες ούτω και σκανδαλίζοντες τον λαόν του Θεού».
Είναι σαφές πως ο κ. Βαρθολομαίος και το Φανάρι επιλέγει την ευθεία σύγκρουση με τους αντιδρώντες, αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου σαφές είναι κατά πόσον είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας ευθείας αντιπαράθεσης…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: