Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι γιατροί αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο, ο ασθενής παίζει κιθάρα και μιλά με τη σύζυγό του στο τηλέφωνο

Όπως εξήγησαν ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντιληφθούν αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου του 40χρονου Ρόλντεν Μπατίστα

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά η εικόνα ενός ασθενή να παίζει κιθάρα ενώ οι γιατροί πραγματοποιούν εγχείρηση για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό του.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο 40χρονος Ρόλντεν Μπατίστα, ο οποίος πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε να έχει κρίσεις με τους γιατρούς να ανακαλύπτουν ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο.

«Οι γιατροί τότε μου είπαν ότι υπήρχαν δύο τρόποι να γίνει η επέμβαση. Ο πρώτος με πλήρη νάρκωση και ο δεύτερος να με ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκειμένου, όπως μου εξήγησαν, να μπορούν να διαπιστώσουν άμεσα αν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Η δεύτερη μέθοδος μου είπαν ότι είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και γι' αυτό την επέλεξα» εξήγησε ο μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ερασιτέχνης μουσικός Μπατίστα.


Όταν ο 40χρονος ξεκίνησε να παίζει το τραγούδι που του ζήτησαν οι γιατροί τότε τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα του χειρουργείου καθώς αν είχε προκληθεί βλάβη στον εγκέφαλο του Μπατίστα κατά τη διάρκεια της επέμβασης τότε δεν θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Μπατίστα μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του προκειμένου να της πει ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και ότι ένιωθε σαν «πολεμιστής».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 40χρονος μηχανικός πλέον βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει από την επέμβαση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: