Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Δώστε Πουτσίνι στον λαό!



Η Αριστερά ξέρει από προτεραιότητες. Φαΐ, λεφτά, δουλειά ας μην έχεις. Αλλά χωρίς Μέγαρο Μουσικής δεν ζεις!

Αχτουνγκ, άχτουνγκ! Σήμερον η παράστασις του θιάσου μας έχει καταπολέμηση της διαπλοκής, συντριβή του «παλιού» και κυριαρχία του «νέου»! Μαζευτείτε ούλοι στην πλατεία (φάτε κι ελάτε) κι ακούσατε - ακούσατε τι σόι μέτρα πήρε η κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που το 'χαμε άγχος μην τυχόν και δεν το πληρώνουμε.
Στην εφημερίδα «Η Αυγή» (Παρασκευή 3/2/2017) διαβάσαμε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να μην κλείσει το Μέγαρο. Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα: «Το 2016 κατ' εξαίρεση ενέκρινε ποσό 14.387.000 ευρώ από το τακτικό αποθεματικό του Προϋπολογισμού για να εξοφληθούν οι πιστοποιημένες λειτουργικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν γεννηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Αύξησε εκτάκτως κατά 1.000.000 ευρώ την επιχορήγηση του 2016.
Η συνολική οφειλή του Μεγάρου στη ΔΥΟ έπεσε από τα 104.000.000 ευρώ στα 53.000.000 ευρώ με τον νόμο 4366/2016. Το 2017 η τακτική επιχορήγηση είναι 3.000.000 ευρώ και μπορεί να αυξηθεί. Το Μέγαρο έως τέλη Φεβρουαρίου έχει απαλλαγεί από προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να μπορεί να εισπράττει την επιχορήγηση».

Οι πρωτοβουλίες της αντισυστημικής, μαχόμενης, ανυπότακτης και μπερκετλίδικης κυβέρνησης Αριστεράς για τη σωτηρία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δεν είναι μόνο όσες διαβάσατε. Εχει κι άλλες νοστιμιές το μενού, αλλά αν τις διαβάσετε όλες θα... γκώσετε από τη «μελωδία της ευτυχίας» που παίζουν κάθε μέρα για πάρτη σας οι λεβεντουριές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες το 2014 έκαναν και ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για το πόσο κόστιζε στο Δημόσιο η λειτουργία του Μεγάρου! Οι συριζαίοι ακαταπόνητοι υπερασπιστές των λαϊκών δικαίων, με πρώτο και καλύτερο τον Τσίπρα, που κατακεραύνωνε την προνομιακή μεταχείριση του Μεγάρου από το κράτος, φαίνεται ότι είδαν το φως το αληθινό. Δεν αξίζει τσέντουλο ο βίος του φτωχού συνταξιούχου στην Πτολεμαΐδα αν δεν υπάρχει Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα για να ανεβάζει την «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι.

Αβάντι, μαέστρο Τσίπρα! Μπραβίσιμο για την πολιτική σου!

Παναγιώτης Λιάκος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ,μέ το μαλακό θά παρεξηγηθούμε !

Unknown είπε...

Που ειναι ο Βάγκνερ;;; Που ειναι ο Πουτσίνι;;;