Εχετε
εντοπίσει ένα ωραίο ψάρι αλλά διστάζετε πώς να το ψήσετε, ειδικά τον
χειμώνα. Οι οσμές, το καθάρισμα, η ιδέα του λερωμένου φούρνου σας
αποθαρρύνουν.
Τυλίξτε το σε χοντρό αλάτι, με τα λέπια, βάλτε το στο φούρνο και απολαύστε το καλύτερο ψάρι που ονειρευτήκατε ποτέ!
Υλικά
Τυλίξτε το σε χοντρό αλάτι, με τα λέπια, βάλτε το στο φούρνο και απολαύστε το καλύτερο ψάρι που ονειρευτήκατε ποτέ!
Υλικά
- 1-2 λαβράκια ή τσιπούρες ή άλλα μεγάλα ψάρια
- 1 κιλό χοντρό αλάτι (ψάξτε αλάτι χοντρό γκρί, είναι πιο «γλυκό»)
- Ρίγανη και θυμάρι
- 2 λεμόνια
- Μην το φοβάστε: Τυλίξτε τα ψάρια με τα λέπια. Εξαφανίζονται στη συνέχεια
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετήστε τα ψάρια σε ταψάκι
- Βάλτε στο στομάχι τους λίγες φέτες λεμόνι και θυμάρι
- Βάλτε και στην πλάτη τους φετούλες λεμόνι
- Ανακατέψτε στο αλάτι θυμάρι και ρίγανη
- Ρίξτε πάνω στα ψάρια το χοντρό αλάτι και τυλίστε τα καλά με τα χέρια
- Το αλάτι πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό
- Πιέστε το αλάτι στα ψάρια, να πάρει σχήμα
- Βάλτε στο ταψάκι 1 ποτήρι νερό
- Ψήστε επί 35-40 λεπτά
- Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο
- Με τα δάχτυλα απομακρύνετε προσεκτικά το αλάτι
- Βγαίνει άνετα, παίρνει μαζί του και τα λέπια
- Τα ψάρια είναι πεντανόστιμα και τρυφερά
- Σερβίρετε με λαδολέμονο (μέσα στο λαδολέμονο ξύστε λίγη φλούδα λεμονιού)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου