Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

…ανοιξω το στόμα μου και ταραμά πληρωθήσεται (mp3)


ΠΡΟΣΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
Στίχοι: π.Παντελεήμων Κρούσκος.
Εκτέλεση: Helena Sioth
Προς το Ανοίξω το Στόμα μου. Ηχος δ΄
<αν αργεί να ανοίξει το mp3, παρακαλώ κάνετε λίγο υπομονη…>

merenda-aladh
Κατ’αρχάς να πούμε πως τόση άσκηση μπορεί να είναι επικίνδυνη. , Δεν φτάνει η νηστίσιμη μερέντα, θέλουμε ΑΛΑΔΗ. Γι’αυτο και εξαντλήθηκε, αφού η πρόοδος η ασκητική ορισμένων εις το άλαδον είναι τέτοια που καθιστα -φοβούμεθα-  επικινδυνο δια την υγείαν τους . Με προσοχή αδελφοί μου, με προσοχή… οχι ακρότητες !
Τετοιες νοοτροπίες , δεν είναι «περιθωριακές» όπως κάποιοι λένε, αλλά δυστυχώς είναι ευρυτατα διαδεδομένες και οχι μόνο σε απλούς πιστούς, αλλά και σε ιερείς και μοναχούς ακόμα. Δυστυχώς. Βεβαια , υπάρχουν και πάρα πολλοί με ορθές και ευλογημένες θέσεις στο θέμα.
Δεν είναι κακό  ούτε η νηστίσιμη …μερέντα  ούτε τα υπολοιπα. Οπως μπορεί ο καθένας ας ασκηθεί. Αλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Με καθοδήγηση απο τον Πνευματικό , πάντα. Αυτό που είναι κακό είναι πως …κοροϊδεύουμε τους εαυτoύς μας. Ας φάει κάποιος και νηστίσιμη μερέντα, η οτι άλλο νηστίσιμο βρει η οσο μπορεί , τέλος πάντων.  Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τις αδυναμίες μας. Κακό είναι να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας. 

Τοτε (οταν υποκρινόμαστε)  η νηστεία καταντά…


Δεν υπάρχουν σχόλια: