Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Περί ψευτο-ομολογητών και ψευτο-ηρώων Μια απλή απάντηση στον Σεβαστό Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο


π.Διονύσιος Ταμπάκης

Διαβάζοντας το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου αλλά και αισθανόμενος πολύ ενοχικά που δεν έδωσα και εγώ ως Ιερέας Μαρτυρία Χριστού, την στιγμή που άλλοι απλοί λαϊκοί στο Χυτήριο δάρθηκαν και συνελήφθησαν… στο όνομα του υβρισθέντος Ιησού Χριστού, μου ήρθε αυθόρμητα να δημοσιεύσω το συναξάρι της Αγίας Ράϊδος της Παρθένου.

Η Αγία Ραΐς (Ημέρα μνήμης 23/9) Καταγόταν από την πόλη Βάταν (ή Τάμαν) της Αιγύπτου και ήταν θυγατέρα κάποιου Πέτρου. Από 12χρονών έγινε μοναχή. Όταν κάποτε πήγε στην πηγή, μαζί με άλλες παρθένες, για να φέρει νερό, είδε πλήθος χριστιανών τους οποίους είχε δεμένους ο ηγεμόνας Λουκιανός.
Τότε και αυτή πήγε και έσμιξε με το πλήθος αυτό. Κατόπιν με ευτολμία παρουσιάστηκε μπροστά στον ηγεμόνα, περιγέλασε τους θεούς του και τον έφτυσε κατάμουτρα, επειδή και αυτός ειρωνεύτηκε τον Χριστό. Αμέσως τότε τη βασάνισαν φρικτά και στο τέλος την αποκεφάλισαν, παίρνοντας έτσι το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.!

Την ευλογία σας.
Π.Διονύσιος Ταμπάκης
Ι.Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου
πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως χρειάζεται διάκριση? ένας άγιος μπορεί ν'ανέβει σ'ένα στύλο,δεν σημαίνει ότι μπορούμε κι εμείς.Εμείς είμαστε εμπαθείς κι όχι άγιοι.Το άρθρο του μητρ.Παύλου είναι γεμάτο χριστιανική αγάπη,ενώ το πνεύμα της χρυσής αυγής που δυστυχώς δηλητηρίασε πολλούς χριστιανούς βγάζει ταραχή και μίσος.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Διπλωματικό και υποκριτικό είναι ..κοιτάζει να μην σπάσει τα αυγά αν και χρειάζεται να φτιάξει ομελέτα! Χρησιμοποίησε 2 αλήθειες για να πει 1 ψέμα . Οι 2 αλήθειες που είπε είναι αυτονόητες για κάθε απλό χριστιανό . Πρώτον ότι το θεατρικό είναι άθλιο και δεύτερον ότι οι ναζιστές χρυσαυγιτες δεν έχουν δουλειά να παριστάνουν τους υπερασπιστές του Χριστού . Ας ανακαλέσουν πρώτα δημόσια τις επί 30 χρόνια δημόσιες θέσεις τους κατά του Χριστιανισμού . Το ψέμα που είπε ο επίσκοπος είναι ότι ενοχλήθηκε από το θεατρικό . Αν ενοχλούνταν θα είχε σκίσει τα ιμάτια του . Όπως τα σκίζουν οι μιτροφόροι για μνημονεύσεις εισπηδησεις και άλλα ανεκδιήγητα..Θλίψει δυστυχώς ο καλός θεός να δυναμώνει ..

Ανώνυμος είπε...

Δεν "παριστάνουν", είναι. Κι αυτοί έχουν δικαίωμα να συμπαρασταθούν κάποτε στον υβριζόμενο Ιησού εκτος αν πιστεύετε ότι οι ληστές μεν και οι δολοφόνοι, οι ειδεχθείς μωαμεθανοί σφαγείς, οι εβραίοι γενοκτόνοι κλπ έχουν δικαίωμα στη μετάνοια, αλλά οι χρυσαυγιτες "αποκλείεται" ποτέ να αποκηρύξουν λ.χ κάποιες πρώην μλκ (αρχαιολατρικές) δοξασίες της νεότητάς τους. Εσείς, τρελογιάννη, σαν νέος δεν κάνατε ποτέ γερές μλκίες; ( γιατί αν κρίνω και από το nickname που διαλέξατε πρέπει να έχετε κάνει και.... πολλές)! πώς λοιπόν παίρνετε τέτοια απόλυτη άρνηση ότι "οι ναζιστές χρυσαυγίτες δεν έχουν δουλειά να παριστάνουν τους υπερασπιστές του χριστού"΄Ο Χριστός εσάς σας κατέστησε κριτή των ψυχών τους; Κατ' αρχήν, ποιος σας είπε ότι είναι όλοι "ναζιστές";;;;;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Μιλάμε όχι για τον απλό κόσμο βέβαια που από αγανάκτηση προσπαθεί κάπου να πιαστεί , αλλά τους εκφραστές της ιδεολογίας τους!

Γλυκιά μου το όνομα μας έχει να κάνει με τους αγαπημένους μας αγίους σαλλούς της Εκκλησίας ! Tους γνωρίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω αγαπητέ τρελλογιάννη ότι παρεξηγήσατε το πνεύμα του μητροπολίτη Παύλου.Εγώ κατάλαβα ότι δεν είναι κατά της ειρηνικής διαδήλωσης αλλά κατά του ζηλωτισμού,του φανατισμού και επιτέλους,της Χρυσής Αυγής.Γιατί ο φανατισμός πάντα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και τελικά ο θύτης βγαίνει θύμα.Φαντάζομαι ότι και ο γέροντας Παίσιος όταν πήγε να διαδηλώσει,δεν θα ωρυόταν ούτε θα έβριζε.Κι επιτέλους,το ότι βγήκε ένας ιεράρχης να μιλήσει για την Χρυσή Αυγή,δεν σας ικανοποίησε? για μένα ήταν μεγάλη ανακούφιση το άρθρο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:30,αν έβγαιναν οι χρυσαυγίτες και δήλωναν αλλαγή ιδεολογίας κλπ.οπωσδήποτε θα τους αγκάλιαζε η Εκκλησία,όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο! Τώρα μόνο κακό και δυσφήμηση της Εκκλησίας μπορεί να κάνει ένας τέτοιος εναγκαλισμός,είναι κρίμα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Να μας φωτίσει ο Χριστός και προπάντων τους ιεράρχες. Πατέρες στον αγώνα .... έλεγε ο Μακαριστος Αυγουστίνος Φλωρίνης. Δυστυχώς ο Σιατίστης στην ΝΕΤ θεωρεί ότι η ΧΡ. ΑΥΓΗ μας οδηγεί στο σκότος και τα υπόλοιπα κόμματα (αριστερά και δεξιά) που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στον εξευτελισμό και τώρα με τον Δούρειο Ίππο των μεταναστών στην υποδούλωση πράττουν κατά Χριστό. Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους Ιεράρχες.