Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τό πρώτο θύμα τού πολυπολιτισμικού μοντέλου

Στήν χριστουγεννιάτικη Ελευθεροτυπία στό αφιέρωμα γιά τόν χριστιανισμό η κ.Ερατώ Προύντζου, επηρεασμένη καί από τίς μουσουλμανικές εκδηλώσεις λατρείας στόν Πειραιά καί στήν Αθήνα, ταυτίζει τόν μωαμεθανισμό μέ τόν χριστιανισμό.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ.

Γιά να καλύψει τήν άγνοιά της δέ, συγκέντρωσε αποσπάσματα από μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίες εναντιώθηκαν στόν χριστιανισμό τής Ρώμης, πιστεύοντας πώς τό μίσος τους γεννήθηκε από τόν χριστιανισμό, πώς είναι η ουσία τού χριστιανισμού.

Πώς μπορεί ένας σημερινός άνθρωπος να κατανοήση έστω, ότι τό σκότος μισεί απολύτως τό φώς ; ; ; !

Αμέθυστος

5 σχόλια:

EmilOfCrete είπε...

Αγαπητέ μου, ασχολείσαι με θέματα λογικής υπό την επίρρεια του τυφλού συναισθήματος πράγμα που είναι τουλάχιστον λάθος και ως εκ τούτου προβαίνεις σε άκυρα και άτοπα συμπεράσματα, αφού το σκοτάδι και το φώς έχουν μία και μόνο σχέση μεταξύ τους (την ίδια που έχει η ησυχία με τον ήχο), αλλά κανένα συναίσθημα (π.χ. μίσος), αφού δεν πρόκειται για σκεπτόμενες (άρα και αισθανόμενες) οντότητες...
Βέβαια, εσύ το λές μεταφορικά, αλλά δεν αποδεικνύεις τίποτα ορθολογικά ή έστω λογικά.
Το προηγούμενο άρθρο (στο ίδιο τεύχος του "Ε") το διάβασες ή έκλεισες τα μάτια σου και γύριζες σελίδες;
Γιατί δεν σκανάρισες όλο το άρθρο, παρά μόνο ένα τμήμα του;
Το συμπέρασμα της ταύτισης των δύο θρησκειών, από πού το έβγαλες;

EmilOfCrete είπε...

Και κάτι άλλο:
Γιατί στην εικόνα από το άρθρο έδωσες τον τίτλο ''κότα'' ;
Τι δείχνει αυτό για σένα;
...Ανωτερότητα;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αγαπητέ κατανοούμε το πρόβλημα σου ,τα σχόλια αν και δεν είναι δικάς μας τα υιοθετούμε γιαυτό και τα βρήκες και εδώ!

EmilOfCrete είπε...

Εννοείς ότι τα αρχικά σχόλια είναι του Αμέθυστου (http://amethystosbooks.blogspot.com/201 ... _9652.html) ;

Κι έτσι νά 'ναι, το ''πρόβλημά'' μου
είναι η ''προσκόλληση'' στην λογική ενώ το δικό σας στην ανάρτηση κρίσεων και κριτικών από άλλους (και δη ''αμέθυστους'') για λόγους εντυπωσιασμού χωρίς καμμία ανάλυση επί της ουσίας και χωρίς την δική σας θέση για τα γραφόμενα...
Δικαίως λοιπόν εισπράττετε τα (δυστυχώς μόνο) δικά μου σχόλια.
Μπορεί βέβαια όσοι σας διαβάζουν να έχουν απωλέσει την κριτική ικανότητα, αλλιώς το φαινόμενο της πίστης θα ήταν ανεξήγητο...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αγαπητέ: Αφού αποφασίζεις να γράψεις σε ένα ιστολογιο ,το οποιοδήποτε ,θα πρέπει στοιχειωδώς να σέβεσαι την φιλοσοφία του και τον τρόπο που λειτουργεί. επειδή στο παρελθόν πολλάκις με παρόμοια λογική που εκπροσωπεί η κεφαλή σου , ο όποιος διάλογος δεν κατάφερε παρά ελάχιστα.. και χάσαμε και πολύτιμη ώρα !

Προφανώς δεν είμαστε , δεν θέλουμε καν να προσπαθήσουμε να λύσουμε τις όποιες εικονικές σου ανησυχίες. Και αυτό γιατί αισθανόμαστε απλά ότι κουβεντιάζεις για να κουβεντιάζεις. Δεν σε ενδιαφέρει η Αλήθεια όπως βιώνετε στην Ορθόδοξη παράδοση .
Είσαι κατοχυρωμένος -κλεισμένος (και δικαίωμα σου )στην όποια αθεΐα σου και πορεύεσαι..

Ο τρελο-γιαννης είναι ένα νοητό τρένο που κάνει ταξίδια ,διαβάζεις γιαυτό για τα δρομολόγια του για τους προορισμούς του και αν θες συνταξιδεύεις μαζί μας ..

Να περνάς καλά