Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο Ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνα - Ναύπλιο, η δολοφονία του Καποδίστρια και η ανεξήγητη παρουσία του άστρου του Δαυίδ!

Ναύπλιο - Ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνος. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, κυβερνήτης της τότε μετεπαναστατικής Ελλάδος. Η εκκλησία ανεγέρθηκε το 1702, στα χρόνια της δεύτερης Ενετοκρατίας της πόλης, με χορηγία της Ναυπλιακής Αδελφότητος Ορθοδόξων Ελλήνων. Πρόκειται για μονόχωρο ναό με τρούλο.




Η εκκλησία ανεγέρθηκε το 1702, στα χρόνια της δεύτερης Ενετοκρατίας της πόλης, με χορηγία της Ναυπλιακής Αδελφότητος Ορθοδόξων Ελλήνων. Πρόκειται για μονόχωρο ναό με τρούλο. Πέρα από το καδραρισμένο σήμερα σημείο,


όπου καρφώθηκαν κάποιες από τις σφαίρες των Μαυροκορδάτων που έπληξαν θανάσιμα τον Καποδίστρια, ο ναός έκρυβε αρκετές ακόμα εκπλήξεις στα μάτια ενός "ανοιχτομάτη πιστού". Ανεξήγητη λοιπόν φαίνεται η επιλογή να διακοσμηθεί το πάτωμα του ναού με την απεικόνιση του Άστρου του Δαυίδ.



Το κορυφαίο αυτό Εβραϊκό σύμβολο δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο κέντρο σχεδόν του ναού. Στρέφοντας το βλέμμα δεξιά του ιερού, παρατηρεί κανείς τεραστίων διαστάσεων τοιχογραφία με θέμα την πρώτη οικουμενική σύνοδο στην Νίκαια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: