Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Μια πόλη όπου οι 6000 κάτοικοι της ζουν στον ίδιο δρόμο 9χλμ , στην Πολωνία

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι

Η Suloszowa, στην Πολωνία, είναι διατεταγμένη σε έναν μόνο δρόμο άνω των εννέα χιλιομέτρων. Τα καλλιεργούμενα χωράφια του δίνουν μια μοναδική εικόνα.
«Μια πόλη που οι κάτοικοι της ζουν σε έναν μόνο δρόμο», λένε πολλοί από αυτούς που έχουν δει εναέριες εικόνες του τόπου. Αυτή η πολωνική πόλη, που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από την Κρακοβία, αποτελεί εξαίρεση στον αστικό κόσμο, επειδή κατά μήκος (πολύ μακρύ, περίπου εννέα χιλιόμετρα) της οδού Olkuska-Krakowska ζουν περίπου 6.000 κατοίκους. Ένα μοναδικό χωριό, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Ojcowski, γνωστό για τους ασβεστόλιθους σχηματισμούς του.
Υπάρχουν περίπου 1.600 κτίρια που εκτείνονται από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη. Έχει μήκος σχεδόν εννέα χιλιομέτρων σε συνδυασμό με ένα άλλο από τα κύρια χαρακτηριστικά του: έχει μόλις 150 μέτρα πλάτος. Σχεδόν μοναδική περιοχή για να δείτε, με άλλα πολωνικά χωριά με παρόμοια διαρρύθμιση.
Μεταξύ των κυριότερων αξιοθέατων του είναι το Κάστρο της Πιεσκόβα Σκάλας και η Λέσχη του Ηρακλή (σχηματισμός ασβεστόλιθου ύψους 30 μέτρων). Μαζί με τη μεγάλη βιοποικιλότητα, με περισσότερα από 5.500 είδη, τονίζει ότι ανήκει στη Via Regia, μια διαδρομή του Camino de Santiago που είναι πόλη του Santiago de Compostela με την Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: