Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Forwarded this email? Subscribe here for more «Προς μια παγκόσμια δικτατορία»: Το βιβλίο του Gary Kah για την νετοαξίτικη και νεοεποχίτικη προπαγάνδα

Μαθήματα εφαρμοσμένης προπαγάνδας

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


“Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it.”
David Rockefeller, Memoires, 2002, σελ. 405

Ι. Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ» ΩΣ «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»     

Στις 2/8/1990, στο Ινστιτούτο Aspen του Κολοράντο, ο τότε Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είχε δηλώσει τα εξής:

«Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές μια Νέα Παγκόσμια Τάξη (a New World Order). Έναν κόσμο, όπου ο νόμος της τάξης και όχι ο νόμος της ζούγκλας θα κυβερνούν τα κράτη-μέλη. Όταν θα το έχουμε πετύχει, και θα το πετύχουμε, θα έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να επιβάλουμε μια Νέα Τάξη, όπου ένας αξιόπιστος ΟΗΕ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ειρηνευτικό του ρόλο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα οράματα των ιδρυτών του».

Στις 11/9/1990 (ακριβώς 11 χρόνια αργότερα, στις 11/9/2001 έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι!), με αφορμή την εισβολή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ, ο Μπους έκανε έκκληση για μια «Νέα Παγκόσμια Τάξη» (“Νew World Order”), ειδικότερα:

«για μια Νέα Εποχή, απαλλαγμένη από την απειλή της τρομοκρατίας, πιο ισχυρή στην αναζήτηση δικαιοσύνης και πιο ασφαλή στο ζήτημα της ειρήνης (“a new era – freer from the threat of terror, stronger in the pursuit of justice, and more secure in the quest for peace”).

Το εντυπωσιακό είναι ότι, καίτοι ο όρος «Νέα Παγκόσμια Τάξη» χρησιμοποιήθηκε κατ’ επανάληψιν από τον τότε Πρόεδρο Μπους, τόσο αυτός όσο και η παραλλαγή του, δηλαδή η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», έχει αυθαιρέτως ενταχθεί στην προπαγανδιστική λίστα των «θεωριών συνωμοσίας». Επί παραδείγματι, στην ελεγχόμενη Wikipedia υπάρχει η ακόλουθη εξήγηση:

«Η Νέα Παγκόσμια Τάξη (NWO) είναι ένας όρος χρησιμοποιούμενος από πολλές θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ως βάση τους την υπόθεση ότι υπάρχει μια κρυφίως δρώσα ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια κυβέρνηση. Κοινή συνισταμένη αυτών των θεωριών συνωμοσίας είναι ότι μια μυστική ελίτ με παγκοσμιοποιητική ατζέντα συνωμοτεί σε βάρος των λαών, προκειμένου να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να κυβερνήσει τον κόσμο μέσω μιας αυταρχικής παγκόσμιας κυβέρνησης (η οποία θα αντικαταστήσει τα κυρίαρχα έθνη-κράτη) και μιας πολυεπίπεδης προπαγάνδας, η ιδεολογία της οποίας χαιρετίζει την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης ως το αποκορύφωμα της ιστορικής προόδου».

Φυσικά, το γεγονός ότι οι θιασώτες του κυρίαρχου ρεύματος έφθασαν μέχρι του σημείου να στιγματίζουν ως συνωμοσιολογικούς ακόμη και όρους που χρησιμοποιήθηκαν από τα επίσημα χείλη του Προέδρου των ΗΠΑ, και δη κατ’ επανάληψιν, σημαίνει ότι η ετικέτα της συνωμοσιολογίας επιτελεί μια διαβολάρεστη αποστολή: φρενοβλαβοποιεί τους υγιώς σκεπτόμενους, αναποδογυρίζοντας την αλήθεια.

Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να βεβαιωθεί ότι έχει σώας τας φρένας και να κρατήσει το μυαλό του στην θέση του, αντιστεκόμενος στην νεοταξίτικη προπαγάνδα και, ταυτοχρόνως, συμβάλλοντας στην αφύπνιση των μαζανθρώπων, δεν έχει παρά να προμηθευτεί παλιά βιβλία στα οποία περιγράφεται το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (ή, αλλιώς, της Νέας Τάξης Πραγμάτων) και να το αντιπαραβάλλει με την σημερινή πραγματικότητα.

Ένα τέτοιο βιβλίο έχει τον τίτλο «Προς μια παγκόσμια δικτατορία» και είναι γραμμένο από τον Γκάρυ Κα (Gary H. Kah) πριν από μισόν περίπου αιώνα (στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Στερέωμα» σε μετάφραση Χαρίκλειας Αρβανιτίδη).



ΙΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ήδη στην εισαγωγή του, ο συγγραφέας ενημερώνει τον αναγνώστη ότι από την συμμετοχή του σε διάφορες κυβερνητικές αποστολές πληροφορήθηκε την ύπαρξη ενός μυστικού σχεδίου, το οποίο είχε ως σκοπό:

«την εδραίωση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, που συχνότατα οι μυημένοι την αποκαλούσαν “Νέα Παγκόσμια Τάξη”».

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ο αναγνώστης είναι ότι η παγκόσμια κυβέρνηση συνδέεται πρωτίστως με την μετάβαση σε ένα «ηλεκτρονικό (χωρίς ρευστό χρήμα) σύστημα»:

Μετά την ευρύτατη αποδοχή της πιστωτικής κάρτας, «όλα θα είναι έτοιμα για το επόμενο τελικό στάδιο, το οποίο θα είναι να υποχρεωθεί ο κάθε πολίτης να αποκτήσει έναν προσωπικό κωδικό-ταυτότητα, χωρίς τον οποίο θα είναι αδύνατον να αγοράσει ή να πωλήσει» (σελ. 13).

Δεδομένου ότι ήδη εξαγγέλθηκε η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού, με το σατανικό, βεβαίως, πρόσχημα της απλοποίησης της καθημερινότητας των πολιτών και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας, η προφητεία του συγγραφέως κάθε άλλο παρά συνωμοσιολογική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

ΙΙΙ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Εν συνεχεία, αφού κάνει αναφορά στην συνεργασία των οικογενειών Ρότσιλντ και Ροκφέλερ με μυστικές εταιρείες, προκειμένου να «δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που συνδυάζει υπερ-καπιταλισμό και κομμουνισμό κάτω από τον έλεγχό τους» (σελ. 20), αλλά και της δράσης των ιλλουμινάτι και του πεφωτισμένου ελευθεροτεκτονισμού που υποκίνησε την Γαλλική Επανάσταση μέσω της εταιρείας των Ιακωβίνων και του Ναπολέοντος Βοναπάρτη, ενώ αργότερα (1913) κατάφερε να ελέγξει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο συγγραφέας επικαλείται το εγχειρίδιο του Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, στο οποίο ο όρος «Νέα Παγκόσμια Τάξη» λειτούργησε ως κωδικός για την προετοιμαζόμενη παγκόσμια κυβέρνηση (σελ. 39).



Στο σημείο αυτό, ο συγγραφέας διευκρινίζει ότι η «Νέα Παγκόσμια Τάξη» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από την πεφωτισμένη μασονία ήδη επί των ημερών του Αδάμ Βαϊσχάουπτ (Adam Weishaupt) για να κωδικοποιήσει «την επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση στην οποία θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος».



Adam Weishaupt: Το βελτιωμένο σύστημα των πεφωτισμένων με όλους τους βαθμούς και τους θεσμούς του

Δεν είναι τυχαίο ότι «ένα από τα μυστικά σύμβολα της πεφωτισμένης μασονίας που απεικονίζει το μήνυμα αυτό, τοποθετήθηκε στην πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου επί προεδρίας Φραγκλίνου Ρούζβελτ». Πρόκειται για την «πυραμίδα που στην κορυφή της βρίσκεται το μάτι που βλέπει τα πάντα, του Όσιρι ή του Βάαλ», κάτω δε από την πυραμίδα είναι γραμμένο το λατινικό σύνθημα Novus Ordo Seclorum, ελληνιστί: «Νέα Τάξη των Αιώνων».



ΙV. ΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στις επόμενες ενότητες, ο συγγραφέας εξηγεί τον ρόλο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της λέσχης της Ρώμης και της Τριμερούς Επιτροπής, μέσω των οποίων έγιναν τα σταδιακά βήματα προς την δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης (σελ. 57).

V. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στο τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας πραγματεύεται την δράση του μυστικιστικού κινήματος της Νέας Εποχής (New Age), ειδικότερα δε του δικτύου πνευματιστικών οργανώσεων που έχει στηθεί γύρω από αυτό, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι πολιτικές και οικονομικές προσπάθειες για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης (σελ. 75 επ.).

Ήδη ο όρος «Νέα Εποχή» προπαγανδίζεται ευρέως με κάθε ευκαιρία· π.χ. στο διαφημιστικό σποτ για την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου διαβάζουμε: «Μια νέα εποχή για την Ελλάδα». Aντίστοιχο σλόγκαν υπάρχει και έξω από το πρώην Χίλτον Αθηνών, ενώ ο ίδιος όρος έχει χρησιμοποιηθεί τόσο από τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την συνδιαμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων.







Ο συγγραφέας τονίζει ότι το κίνημα της Νέας Εποχής προωθεί τον πανθεϊσμό, σύμφωνα με τον οποίο «δεν θα πεθάνουμε ποτέ και άρα δεν θα δεχθούμε την κρίση του Θεού», επανερχόμενοι «σε διαφορετικές μορφές ζωής (μετενσάρκωση)». Επίσης, οι Νεοεποχίτες εφαρμόζουν την μέθοδο της ύπνωσης, για να πραγματοποιήσουν εξωσωματικά ταξίδια και να ταξιδεύσουν σε «προηγούμενες ζωές».

Προσφάτως, όλως τυχαίως, η «εκλεγμένη ευρωβουλεύτρια» (sic) Ελεονώρα Μελέτη παραδέχθηκε ότι έχει υποβληθεί σε ύπνωση, αποκαλύπτοντας ότι είχε πεθάνει στις 27.1.1937! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κ. Μελέτη έχει προσκυνήσει τους ινστρούχτορες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και επιδίδεται σε… προ-μελετη-μένη προπαγάνδα υπέρ της Νέας Εποχής;

VI. ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της ανθρωπότητας για να αποδεχθεί συνειδητά ή υποσυνείδητα την Νέα Παγκόσμια Τάξη διαδραμάτισε η Θεοσοφική (Θεός + όφις) Εταιρεία, η οποία διά της Έλενας Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ (Helena Petrovna Blavatsky) και της Αλίκης Μπαίηλυ (Alice Bailey) παρήγαγε τα πλέον διαδεδομένα αποκρυφιστικά κείμενα. Μάλιστα, το βιβλίο της Μπλαβάτσκυ «Μυστική Διδασκαλία», στο οποίο υιοθετείται το εωσφορικό απόφθεγμα «καλύτερα να βασιλεύεις στην κόλαση παρά να υπηρετείς τον παράδεισο», επισημαίνεται ότι είχε επηρεάσει και τον Χίτλερ.



Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ


Αλίκη Μπαίηλυ

VII. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το έβδομο κεφάλαιο του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας διατυπώνει την πρόβλεψη ότι:

«πριν τα έθνη του κόσμου αποδεχθούν ένα αποκλειστικό σύστημα παγκόσμιας κυβέρνησης, πρέπει πρώτα να έχουν έναν λόγο να το κάνουν» (σελ. 162).

Έτσι, εκτιμάται ότι τα πιο πειστικά επιχειρήματα που θα προβληθούν προπαγανδιστικά για να δικαιολογηθεί η εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης του Αντιχρίστου θα είναι:

«το περιβάλλον, το παγκόσμιο χρέος, η παγκόσμια φτώχεια και η πρόληψη του πολέμου. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη, θα πουν, είναι αναγκαία, διότι τα έθνη δεν είναι πλέον ικανά να χειριστούν μόνα τους αυτά τα παγκόσμια προβλήματα» (σελ. 167/168).

Άραγε, υπάρχει κάποιος που, ειδικά σε αυτό το σημείο, μπορεί να ισχυρισθεί πειστικά ότι ο συγγραφέας του εδώ παρουσιαζόμενου βιβλίου είναι συνωμοσιολόγος;

VIII. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολύ σημαντική είναι η επισήμανση του Γκάρυ Κα ότι:

«η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα εμφανισθεί σαν να την ήθελαν οι λαοί του κόσμου» και γι’ αυτό «θα έλθει στο όνομα της δημοκρατίας».

Φυσικά, οι πολίτες θα διατηρήσουν το δικαίωμα της ψήφου, «αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έχει σημασία ποιος θα εκλεγεί» (σελ. 169), κάτι, βεβαίως, που ισχύει ήδη και σήμερα, στην εποχή του καμουφλαρισμένου μονοκομματικού κράτους!

Τέλος, με δεδομένο ότι βιώνουμε τον αφηνιασμό του κυρίαρχου ρεύματος για την προπαγανδιζόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, είναι συγκλονιστική η πρόβλεψη του συγγραφέως προς το τέλος του βιβλίου ότι:

η «κλιματολογική κρίση» θα αποτελέσει την «μεγαλύτερη προπαγανδιστική προσπάθεια των οπαδών της Νέας Εποχής» για να αναδείξουν την «αναγκαιότητα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης» (σελ. 198 επ.). Η σοβαρότητα της κατάστασης θα παρουσιασθεί διογκωμένη, ώστε «να δημιουργηθεί ένα “κλίμα πανικού”», απαραίτητο «για την αποδοχή της παγκόσμιας κυβέρνησης».



Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται αναφορά στην Θεωρία των Περιόδων των Παγετώνων, σύμφωνα με την οποία αυτές οι περίοδοι «διαρκούν γύρω στα 90 χιλιάδες χρόνια και διακόπτονται από κάποιες θερμές περιόδους δέκα ή δώδεκα χιλιάδων ετών». Συνεπώς, κατά τον συγγραφέα, προσεγγίζουμε το τέλος μιας τέτοιας περιόδου και πλησιάζουμε με ταχύτητα την επόμενη περίοδο παγετώνων. Το προπαγανδιστικό κόλπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η διάδοση του ισχυρισμού ότι:

«για να ανατρέψουμε την τάση αυτή πριν είναι πολύ αργά, πρέπει να εγκαθιδρύσουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα μας σώσει από την καταστροφή» (σελ. 199).   

IX. ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ SEAN STONE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

Μετά ταύτα, η θεωρία του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου μπορεί να μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια και στο πλαίσιο του παρόντος μαθήματος εφαρμοσμένης προπαγάνδας:

Ό,τι χλευάζεται ως αναξιόπιστη θεωρία συνωμοσίας δεν είναι παρά μια απολύτως έγκυρη θεωρία αποκάλυψης των συνωμοτών.

Κατ’ επέκτασιν, όποιοι παράγουν και επικολλούν στους άλλους ετικέτες με τον τίτλο «θεωρίες συνωμοσίας», προσπαθούν με αυτό το αμυντικό όπλο της προπαγάνδας να συγκαλύψουν προληπτικά την λερωμένη φωλιά τους, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των λαών.

Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι η δημοφιλία του όρου «θεωρίες συνωμοσίας» οφείλεται στην CIA, η οποία τον προέβαλε ιδιαιτέρως στα τέλη του 1960; H πληροφορία αυτή δίδεται από τον Ρίτσαρντ Γκροβ (Richard Grove) στο βιβλίο τού Σιν Στόουν (Sean Stone) με τίτλο “New World Order. A Strategy of Imperialism” (2016, σελ. 20).



Σημειωτέον ότι στον προαναφερθέντα πρόλογο του Γκροβ διευκρινίζεται ότι ο όρος «Νέα Παγκόσμια Τάξη» είναι γνωστός τόσο στον χώρο της λογοτεχνίας (μέσω του ομώνυμου βιβλίου του Χ. Τζ. Γουέλς [H.G. Wells, New World Order] που είχε δημοσιευθεί το 1939) όσο και σε εκείνον της πολιτικής, αφού χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από διάσημους σχεδιαστές ή/και υλοποιητές της παγκόσμιας τάξης, όπως είναι ο γνωστός Ανθέλλην Χένρυ Κίσινγκερ και ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι (Zbigniew Brzezinski), οι οποίοι είχαν συμβουλεύσει κάθε κυβέρνηση και Πρόεδρο των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια.





Αριστερά: Χένρυ Κίσσινγκερ / Δεξιά: Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι

Πέρα δε από άλλα βιβλία που έχουν γραφτεί για την «Νέα Παγκόσμια Τάξη» (βλ. π.χ. Robert Kagan, Of Paradise and Power: America, Europe and the New World Order· George Soros, Toward a New World Order: The Future of NATO, 1993), ο Γκροβ εφιστά την προσοχή μας σε ένα ντοκιμαντέρ του 2010 (σκηνοθεσία: Jason Bermas) με τίτλο “Invisible Empire: A New World Order Defined”, στην 35λεπτη εισαγωγή του οποίου παρουσιάζεται η ιστορία και η χρήση του όρου «Νέα Παγκόσμια Τάξη» από κυβερνητικά στελέχη και πολιτικούς κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Στον ίδιο πρόλογο βρίσκουμε ένα κρίσιμο απόσπασμα του Ντέιβιντ Ροκφέλερ από τα Απομνημονεύματά του (Memoirs, 2002, σελ. 405):

«Για περισσότερο από έναν αιώνα κάποιοι εξτρεμιστές ιδεολόγοι, ευρισκόμενοι και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, έχουν εκμεταλλευτεί ευρέως δημοσιοποιημένα περιστατικά ... για να επιτεθούν στην οικογένεια Ροκφέλερ λόγω της υπέρμετρης επιρροής που ισχυρίζονται ότι ασκούμε στους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς των ΗΠΑ. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής συμμορίας που εργάζεται ενάντια στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως “διεθνιστές” [internationalists] και ότι συνωμοτούμε με άλλα πρόσωπα από ολόκληρο τον κόσμο για την οικοδόμηση μιας πιο ολοκληρωμένης παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής δομής ενός κόσμου, αν θέλετε. Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Ο Γκροβ αναρωτιέται δικαίως:

«Στη σημερινή εποχή της άμεσης πληροφόρησης για τα πάντα, πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με το ζήτημα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης;».

Θα προσέθετα: Με τόσα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις ιστορικές ρίζες και τον μισάνθρωπο σχεδιασμό επιβολής της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης», που είναι στενά συνυφασμένη με την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, πώς είναι δυνατόν να τολμούν κάποιοι να στιγματίζουν ως συνωμοσιολόγους όποιους υιοθετούν αυτόν τον όρο, στοχοποιώντας κάποια γρανάζια της υπερεθνικής ελίτ ως Νεοταξίτες;

Κι όμως είναι δυνατόν, διότι αυτό ακριβώς σημαίνει φρενοβλαβοποίηση (gaslighting): Να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι ένα πασίδηλο γεγονός δεν συνέβη ποτέ! Μέσω αυτής της εωσφορικής τεχνικής, οι προπαγανδιστές προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον αδιάβαστο ή ημιμαθή όχλο, ο οποίος αρνείται να βάλει το μυαλό του να δουλέψει πάνω στην βάση της κοινής λογικής, προτιμώντας να παπαγαλίζει ό,τι του σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και οι λοιποί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί εκπαίδευσης, ορθότερα: υπνοπαιδείας!

Κλείνοντας, αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του Μπους στις 29/1/1991 ενώπιον του Κογκρέσου:

«ο πόλεμος του περσικού κόλπου δεν αφορά μόνο μια μικρή χώρα. Είναι μια μεγάλη ιδέα: Μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, όπου διαφορετικά έθνη συνασπίζονται για να επιτύχουν τους κοινούς στόχους της ανθρωπότητας: ειρήνη, ασφάλεια, ελευθερία και κράτος δικαίου».

Όσοι νομίζουν ότι, αν εκλεγεί ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι για το καλό της ανθρωπότητος, ας διαβάσουν τα λόγια που είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και τα οποία είναι ένα κράμα της νεοταξίτικης ρητορικής που είχε υιοθετήσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στις 29/01/1991 και στις 11/9/1990 (βλ. τα αποσπάσματα που παρατέθηκαν αμέσως παραπάνω αλλά και στην αρχή του παρόντος κειμένου), μιλώντας τότε συνδυαστικά για μια νέα εποχή ασφάλειας, ειρήνης και ελευθερίας.

Είπε, λοιπόν, ο Τραμπ αποδεχόμενος το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κι ενώ προηγουμένως υποτίθεται ότι είχε λάβει το χρίσμα του Θεού, ο οποίος, κατά τον υποψήφιο Πρόεδρο, ήταν εκείνος που τον έσωσε από την σφαίρα (η γάζα στην αόρατη πληγή του δεξιού αφτιού του μπορεί να ερμηνευθεί όχι μόνο ως πολεμικό παράσημο, αλλά και ως πιστοποιητικό του θεϊκού χρίσματος που έλαβε την κατάλληλη χρονική στιγμή! – “I stand before you in this arena only by the grace of almighty God”, είπε χαρακτηριστικά ο νέος «εκλεκτός του Θεού» Ντόναλντ):

«Μαζί θα φέρουμε την νέα εποχή της ασφάλειας, της ευημερίας και της ελευθερίας για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χρώματος και δόγματος» (“Together, we will launch a new era of safety, prosperity and freedom for citizens of every race, religion, colour and creed”).



Και τώρα ας αντιπαραβάλουμε τα παραπάνω παραπλανητικά και υπνωτιστικά λόγια από τις παλαιότερες ομιλίες του Μπους και την πρόσφατη του Τραμπ με τα προειδοποιητικά και αφυπνιστικά λόγια του Αποστόλου Παύλου στην «Προς Θεσσαλονικείς Α΄ Επιστολή» (Κεφ. Ε΄, στίχ. 3):

«ὅταν γὰρ λέγωσιν, εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, τότε αἰφνίδιος αὐτοῖς ἐφίσταται ὄλεθρος, ὥσπερ ἡ ὠδὶν τῇ ἐν γαστρὶ ἐχούσῃ, καὶ οὐ μὴ ἐκφύγωσιν».



Φίλε, αναγνώστη, όπου ακούς ή/και διαβάζεις αυτές τις εύηχες λέξεις «ασφάλεια», «ευημερία», «ελευθερία», «ειρήνη», «δημοκρατία» κ.λπ., βάλτο καλά στο μυαλό σου ότι δεν είναι παρά ψαρωτικοί-υπνωτιστικοί κωδικοί που αποσκοπούν να χαϊδέψουν τα αφτιά σου και να τυφλώσουν τα μάτια σου.

Να θυμάσαι πάντοτε ότι οι σφαίρες που σημαδεύουν τα δικά σου αφτιά και μάτια, σε αντίθεση με τις σφαίρες που φέρεται να αστόχησαν κατά του Τραμπ, δεν προέρχονται από αληθινό ή ψεύτικο πυροβόλο όπλο, αλλά από κάτι απείρως πιο επικίνδυνο, από το προπαγανδιστικό υπερόπλο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης: από την οθόνη της τηλεόρασής σου!



Αυτό το ανορθόγραφο, πλην σοφό σύνθημα εντοπίσθηκε από τον γράφοντα το καλοκαίρι του 2022 σε τοίχο της Κοζάνης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί εμπλουτισμένη εκδοχή του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 14/7/2021, με τον τίτλο «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη και η Παγκόσμια Κυβέρνηση». Το κείμενο γράφτηκε πριν από το «σόου της επίθεσης» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Ο εμπλουτισμός του έγινε μετά το «σόου».

4 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Η ανοησία των ανθρώπων έριξε τους Δίδυμους, και η ανοησία των ανθρώπων θα φέρει τον Αντίχριστο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Losromi είπε...

Εξαιρετικό άρθρο γι ακόμη μια φορά από τον κύριο Βαθιώτη τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά την περίοδο του κορονοιού.
Για τον Τραμπ δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Ούτε πιστεύω ότι η απόπειρα δολοφονίας ήταν στημένη. Όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Ελον Μασκ αν και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πρόσωπο ακτιβιστή που δήθεν εναντιώνεται στην woke culture στην πραγματικότητα η ενασχόληση του με την τεχνητή νοημοσύνη,τα παραμύθια για ταξίδια στον Άρη, την εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο και άλλα παρόμοια είναι εξαιρετικά ύποπτα.