Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Μεσίστιες οι σημαίες και πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στην Κρήτη για Αττίλα

 

H Iερά Eπαρχιακή Σύνοδος της Ἐκκλησίας Κρήτης, ανακοινώνει ότι με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, θά πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  1. Το Σάββατο, 20 Ἰουλίου 2024, περί ώρα 11:00’ π.μ., οι καμπάνες των Ιερών Ενοριακών και Μοναστηριακών Ναών θά κρούσουν πένθιμα για χρονικό διάστημα τριών λεπτών
     
  2. Την Κυριακή, 21 Ἰουλίου 2024, πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας θά τελεσθεί Τρισάγιο σε όλους τους Ιερούς Ἐνοριακούς Ναούς καί τίς Ιερές Μονές τῆς Κρήτης, «ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ τῶν ἐν Κύπρῳ ἀγωνισθέντων κατά ξηράν, θάλασσαν καὶ ἀέρα, τῶν ἐνδόξως πεσόντων καί μαρτυρικῶς τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν».
     
  3. Από την Παρασκευή, 19η Ιουλίου 2024 και έως την Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024, οι σημαίες των Ιερών Ἐνοριακών Ναών καί των Ιερών Μονών της Εκκλησίας Κρήτης θα κυματίζουν μεσίστιες και κατά την ώρα της τέλεσης του ως άνω Τρισαγίου οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα κρούσουν πένθιμα. Προτρέπουμε όλους νά συμμετάσχουν στο παραπάνω Τρισάγιο, γιά νά τιμηθοῦν τα θύματα ἀπό τήν εἰσβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: