Η Τζένη ήταν η γάτα μασκότ του Τιτανικού, που βρισκόταν στο πλοίο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των τρωκτικών...
Έμενε στον χώρο ανάμεσα στη θάλασσα και τα κάγκελα του πλοίου και τη φρόντιζε ένας ναύτης ονόματι Τζιμ..
Κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών, η Τζένη γέννησε γατάκια και ο Τζιμ τους βρήκε ένα άνετο μέρος να κοιμούνται ..
Η φροντίδα για τη μητέρα γάτα και τα γατάκια της διέλυσε τη μονοτονία της δουλειάς του Τζιμ να προετοιμάζει τον Τιτανικό για την απόπλευση.
Η Τζένη φαινόταν ικανοποιημένη με τη ζεστή θέση αυτής και των μωρών της και με τα πλούσια υπολείμματα από την κουζίνα που της έφερνε ο Τζιμ.
Ωστόσο, μόλις το πλοίο έδεσε στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, λίγο πριν ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι προς στη Νέα Υόρκη, η Τζένη κοίταξε περίεργα το περιβάλλον της και αμέσως άρχισε να αρπάζει τα γατάκια της ένα - ένα από το λαιμό και να τα μεταφέρει έξω από το πλοίο.
Ο Τζιμ την παρακολούθησε προσεκτικά και συνειδητοποίησε ότι...«αυτή η γάτα πρέπει να ξέρει κάτι που κανείς άλλος δεν ξέρει!». Στη συνέχεια μάζεψε γρήγορα τα λίγα υπάρχοντά του και έφυγε και από το πλοίο.
Χρόνια αργότερα, η εφημερίδα Irish Road δημοσίευσε την ιστορία της Τζένη αφού ένας δημοσιογράφος μίλησε με έναν πολύ ηλικιωμένο άνδρα - τον Τζιμ, ο οποίος του αφηγήθηκε την ιστορία.
Τόνισε εμφατικά ότι επέζησε χάρη στη γάτα του Τιτανικού και τα γατάκια της που τον "προειδοποίησαν".
10 σχόλια:
Στά ζώα ή διαίσθηση είναι συνδεδεμένη μέ τίς δονήσεις τής φύσεως, τόσο μάλιστα πού εμείς θά λέγαμε πώς είναι προφήτες τών επερχόμενων αρνητικών καταστάσεων καί προφυλάσσονται. Στόν άνθρωπο, αυτή ή δύναμη επαφής μέ τήν φύση έχει υποβαθμισθεί λόγο τής λογικής του. Έτσι, καμμιά φορά μπορούμε νά δούμε νά δρά ή διαίσθηση μόνο σέ κάποιες απλές γυναίκες πού διαισθάνονται ότι κάτι θά γίνει αλλά δέν μπορεί ή λογική τους νά τό επεξεργασθεί. Τό λένε προαίσθημα.
Θά πείτε τώρα γιατί οί γυναίκες; Διότι δέν κάνουν υπερβολική χρήση τής λογικής των λόγο τού ότι ενεργεί πιό έντονα τό δεξιό ημισφαίριο τού εγκεφάλου πού είναι υπεύθυνο γιά τήν Μή Λεκτική, Μή Ορθολογική, Άχρονη, Συνθετική, Αναλογική, Χωροταξική καί Ολιστική Αντίληψη τού εαυτού καί τού κόσμου. Αντιθέτως οί άνδρες κάνουν βασική χρήση τού αριστερού ημισφαιρίου τού εγκεφάλου πού είναι υπεύθυνο γιά τήν Λογική, Ορθολογική, Χρονική, Διανοητική, Αναλυτική, Ψηφιακή, Γραμμική καί Λεκτική Αντίληψη τού εαυτού καί τού κόσμου.
Ενώ στά περισσότερα ζώα τά ημισφαίρια είναι όμοια καί λειτουργούν συμμετρικά.
... ἐμεῖς πάντως... ποὺ
"τὴν ψάχνουμε"
μὲ τὰ... ὑ π ε ρ τὴν ϕύσιν...
(γιὰ νὰ τὸ ποῦμε κάπως λαϊκά)
δὲν πολυπιστεύουμε
στὰ διάϕορα... θεωρήματα
τῆς "μ ε τ α ϕυσικῆς"
οὖτε στὰ διάϕορα...
"π α ρ α ϕυσικά" λεγόμενα
ϕαινόμενα...
καὶ ἡ αἰτιολόγηση ποὺ
παράθεσες ἔχει κάποια στοιχεῖα ποὺ... δὲν μὲ ἀνάπαυσαν...
...
θα μοῦ ϕαινόταν πιό ταιριαστό νὰ σκεϕτῶ κάτι σὰν... ὃτι...
ἕνα ζῶο, θὰ μποροῦσε μὲ κάποιο τρόπο
να ἀντιλαμβάνεται... τὴν υπερβολικά μεγάλη συσσώρευση...
κακομούτσουνων πλασμάτων, τὰ ὁποία τίποτε καλό δὲν... "προμηνύουν"...
...
(ελπίζω νὰ μὴν εἶπα κάποια πολύ μεγάλη... χαζαμάρα... )
Οδηγείς το όχημά σου και ξαφνικά περνάει μπροστά σου μία γάτα με πλήρη ταχύτητα, περνάει το όχημα των 1540 κιλών από πάνω της, και ευτυχώς το ζώο συνεχίζει την κούρσα του σώο και αβλαβές.
Αναζητείται επιστημονική εξήγηση για την παραλίγο αυτοκτονική συμπεριφορά της γάτας. Σοβαρά το ρωτάω, επειδή αυτό συμβαίνει και δεν το καταννοώ, σύμφωνα και με τα προλεχθέντα, δηλαδή αφού το όχημα φαίνεται, πως και δεν το αποφεύγει, αλλά ορμάει εμπρός του.
Ο Πανάγαθος Θεός, για λόγους που Εκείνος γνωρίζει ήθελε να προφυλάξει τον ναύτη από την τραγωδία, και έπλεξε την σωτήρια του με την φροντίδα της γάτας.
Αγαπητέ «Θαλασσινέ», ό Θεός δέν κάνει επιλογή ποιός πρέπει νά σωθεί ή όχι, ή ελεύθερη βούλησή μας κάνει τήν επιλογή. Αλλιώς ο Θεός θά ήταν καλός γιά κάποιους καί κακός γιά άλλους. Τί θά έλεγες άν ήξερες πώς ανάμεσα στούς πνιγμένους τού Τιτανικού ήταν καί μικρά αθώα παιδάκια.
Αγαπητέ «Νεκτάριε», άλλο τό νά «διαβάζει» ή γάτα τά σήματα πού δονούνται από τό πλοίο καί αισθάνεται τόν επερχόμενο κίνδυνο, καί άλλο νά ριψοκινδυνεύει λόγο μή λογικής τήν ζωή της.
Αγαπητέ «ἐμπεσῶν εἰς λάκκον», λέτε νά ήταν όλοι κακομούτσουνοι ώστε νά μήν άρεσαν στήν γάτα; Ε! τότε, κατά λάθος έσωσε τόν καϋμένο τόν ναύτη. Αυτά πού λένε μεταφυσική, είναι νόμοι τής φύσεως πού δέν έχουν αποκωδικοποιηθεί ακόμα. Δονεί τό περιβάλλον, άν συντονισθείς θά πάρεις τό μήνυμα. Αλλά ή λογική σέ αμφισβητεί . Ίσως φταίει τό δέντρο τής γνώσης, φάγαμε πολύ από τόν καρπό του....
Ασφαλώς και ο Θεός μπορεί να έσωσε τη ζωή του ναύτη για λόγους που Εκείνος ξέρει. Η ελεύθερη βούληση αφορά εμάς και την σωτηρία της ψυχής μας, όχι την δυνατότητα του Θεού να επεμβαίνει όπως θέλει! Τα παιδάκια που πήρε ο Θεός στο ναυάγιο του Τιτανικού, δεν οδηγούν συμπέρασμα ότι ο Θεός είναι κακός αλλά στο ότι δεν ξέρουμε, με την απόλυτα πεπερασμένη και προβληματική γνώση μας, τους σκοπούς Του.
Όταν της επιτεθεί σκύλος και το βάζει στα πόδια, ποια ικανότητα δίνει την εντολή διαφυγής? Το ποδοβολητό του σκύλου, δονητικά σήματα, ή η άγρια μουτσούνα του?
Όπως και νά 'χει, σ' ευχαριστώ για την απάντηση, και την καλή διάθεση.
Δημοσίευση σχολίου