Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αυτός ήταν καταθλιμμένος και βασανισμένος, αλλά δεν άνοιξε το στόμα Tου· φέρθηκε σαν αρνί σε σφαγή, και σαν άφωνο πρόβατο μπροστά σ’ εκείνον που το κουρεύει, έτσι δεν άνοιξε το στόμα Tου.
Aπό κατάθλιψη και κρίση αναρπάχτηκε· τη γενιά Toυ, όμως, ποιος θα τη διηγηθεί; Επειδή, αποκόπηκε από τη γη των ζωντανών ανθρώπων· για τις παραβάσεις τού λαού μου τραυματίστηκε.
Και ο τάφος του διορίστηκε μαζί με τους κακούργους· εντούτοις, στον θάνατό Tου στάθηκε μαζί με τον πλούσιο· επειδή, δεν έπραξε ανομία ούτε βρέθηκε δόλος στο στόμα Tου.
Αλλά, ο Κύριος θέλησε να τον βασανίσει· τον ταλαιπώρησε. Αφού, όμως, δώσει την ψυχή Του προσφορά περί αμαρτίας, θα δει απογόνους, θα μακρύνει τις ημέρες Του, και το θέλημα του Κυρίου θα ευοδωθεί στο χέρι Του.
Θα δει τους καρπούς του πόνου της ψυχής Του, και θα χορτάσει· ο Δίκαιος Δούλος μου θα δικαιώσει πολλούς διαμέσου τής επίγνωσής Του· επειδή, αυτός θα σηκώσει τις ανομίες τους.
Γι’ αυτό, θα του δώσω μερίδα μαζί με τους μεγάλους, και θα μοιραστεί για λάφυρο τους ισχυρούς, επειδή παρέδωσε σε θάνατο την ψυχή Του, και μαζί με ανόμους λογαριάστηκε, κι αυτός βάσταξε τις αμαρτίες πολλών, και υπέρ των ανόμων θα μεσιτεύσει.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ HΣΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: