Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

" ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΟΙ ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ "





     Σήμερα το πρωΐ , στο καθολικό της Ι.Μ.Προφήτου Ηλιού Βιλλίων Αττικής , τελέσθηκε κατά την μοναχική τάξη η εξόδιος ακολουθία της Μακαριστής μοναχής Θεοκτίστης , η οποία ανεχώρησε δια την Βασιλεία των Ουρανών μία ημέρα ενωρίτερον.
 Το αναλόγιο κόσμησαν μοναχές εκ της Ι.Μ.Μακρινού , ενώ συμμετείχαν αντιπροσωπείες απο τις όμορες Μονές και αρκετοί πιστοί .
 Η Μακαριστή μοναχή έφερε την καταγωγή της απο την Ερμιόνη Αργολίδος και συνδέθηκε με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα Μπαρδάκο ( Κτήτορα της Ι.Μονής ) και την κατά σάρκα αδελφή του , Γερόντισσα Μακρίνα εκ νεαράς ηλικίας .
 Υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη της Μονής του Προφήτου Ηλιού , με πνεύμα αγάπης , θυσίας , υπακοής και εργατικότητος διακρίθηκε στην μοναχική πορεία της.
 Έφυγε πλήρης ημερών μετά απο προσωπική δοκιμασία της , εξαϋλωμένη πλέον για τον θρόνο της θείας Μεγαλωσύνης .
Ήδη η Κυρία Θεοτόκος , ο Θεσβίτης Ηλίας , ο Θαυματοβρύτης Νεκτάριος , η Οσία Θεοκτίστη , ο Γέροντας της Παντελεήμονας και η Γερόντισσα της Μακρίνα την υποδέχθηκαν στον Ουρανό.
 Η ευχή της θα στέκεται πάντοτε επιστηρικτική στην Μονή της και στην αδελφότητα της και θα εύχεται διακαώς για την πρόοδο και σωτηρία τους.

 ~ Ας έχουμε την ευχή της !

Δεν υπάρχουν σχόλια: