Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Σαντορίνη_Πεζοπορία στην Πανσέληνο στις 3 Ιουλίου

 

Μια βιωματική  εμπειρία “Πεζοπορία στην Πανσέληνο”  θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος στις 3 Ιουλίου στις 19:00 με σημείο αφετηρίας την Αρχαία Θήρα.


Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα, αφορμή  στάθηκε μια βόλτα του  Αλέξανδρου Μπαλή στην Αρχαία Θήρα με προορισμό τον Προφήτη Ηλία. Οι εικόνες που γέμισαν τα μάτια του και τα συναισθήματα που γαλήνεψαν  την ψυχή του,  αυτό που βίωσε, γέννησαν την επιθυμία  να μοιραστεί αυτές τις στιγμές. Οι “Πεζοπορίες στην  Πανσέληνο” έγιναν από ιδέα πράξη, ανοιχτές για όποιον θέλει να συμμετέχει και από τότε που ξεκίνησαν μέχρι τώρα εμπλουτίστηκαν. Συνέδεσαν την πεζοπορία με την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και την τέχνη, με εναλλακτικό τρόπο πέρα από τα συνηθισμένα. Το κύριο συστατικό τους  η κοινωνική επαφή μια μεγάλη παρέα που γίνεται ομάδα και ας μην γνωρίζονται μεταξύ τους που μοιράζονται ενδιαφέροντα και εμπειρίες. Δείτε πως το καταφέρνουν .

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν από την Αρχαία Θήρα (από το σημείο που βρίσκεται η καντίνα πριν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου) προς το ξέφωτο πριν από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Εχουν την ευκαιρία να  απολαύσουν στην διαδρομή την πανοραμική θέα, να σταματήσουν στο ξέφωτο για να δουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ενώ στη  συνέχεια, η μαγική εικόνα της  ανατολής της πανσελήνου που αναδύεται μέσα από την θάλασσα, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις  όμορφες εικόνες που αντικρύζουν.

Η άνοδος διαρκεί περίπου 40 λεπτά,  δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία και επικινδυνότητα και ο χρόνος  ανάβασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους συμμετέχοντες και την φυσική τους κατάσταση,  η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.

Γευστική δοκιμή

Η δράση δεν σταματά εδώ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ντόπιες εκλεκτές γεύσεις όπως ο τοματοπελτές του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας ” Δ. Νομικός” να το συνδυάσουν με το χλωρό τυρί Σαντορίνης από το κατάστημα Τυροφωλιά και να το συνοδεύσουν με εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Χατζηδάκη.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να φέρει το δικό του έδεσμα/ τρόφιμο που πιστεύει ότι ταιριάζει αρμονικά με τα ντόπια προϊόντα που ήδη προσφέρονται με στόχο περισσότερες γευστικές δοκιμές και να δημιουργηθεί  μια μεγάλη παρέα, αναφέρει ο διοργανωτής.

Τέχνη & Παράδοση

Την καλλιτεχνική πινελιά σ αυτή την πεζοπορία θα βάλει ο Νίκος Κάτρης ο οποίος θα μοιραστεί την αγάπη του και την καλλιτεχνική του φύση δίνοντας ένα μικρό παράδειγμα για το πως μπορείς να δώσεις πνοή σε οτιδήποτε ακόμη και στο πιο απλό όπως η ελαφρόπετρα.

Στοιχεία για την φύση του νησιού και συγκεκριμένα αυτή τη φορά για την Λυγαριά που φύεται στις άκρες των χωραφιών κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της και την χρησιμότητα της στο παρελθόν,  θα αφηγηθεί ο Γιάννης Μάσσας, γιος παραδοσιακού καλαθοποιού, δίνοντας στοιχεία για το πως το πλαστικό πήρε τη θέση της στην πορεία των χρόνων.

Εξοπλισμός

Μην ξεχάσετε να φορέσετε αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια πεζοπορίας γιατί οι πέτρες στο βουνό γλιστράνε,  μια δεύτερη μπλούζα ή μπουφάν καθώς είναι απαραίτητα. Τον φακό σας,   μπατόν πεζοπορίας αν έχετε θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

 

Σας προτείνουμε να μην χάσετε αυτή την δράση που είναι ελεύθερη για όλους γιατί οι στιγμές είναι αυτές που κάνουν τη ζωή μας όμορφη και ενδιαφέρουσα.

Καλή Πεζοπορία στην Πανσέληνο του Ιουλίου και ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές της αλλά και σε όσους υποστηρίζουν την συγκεκριμένη δράση με τα προϊόντα τους Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” κατάστημα Τυροφωλιά,  Οινοποιείο Χατζηδάκη.

Να σημειώσουμε ότι  η δράση επαναλαμβάνεται σε κάθε πανσέληνο και είστε πάντα προσκεκλημένοι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: