Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόναΟι άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος μιλάνε λίγο, εργάζονται πολύ, προσεύχονται περισσότερο, διδάσκουν με αυτό που είναι. Κανείς Άγιος δεν κρατάει κάποιο εγχειρίδιο ηθικής, σωτηρίας, συνταγών στο χέρι. Δεν θα σε στείλει ποτέ να διαβάσεις εδάφια και να τηρήσεις εντολές. Τον ακολουθείς. Όταν ανοίξει το στόμα του κατόπιν παράκλησης θα σου πει:"Βλεπεις τι κάνω; Κάνε το και συ". Αυτό είναι μια παράδοση που έλαβε και αυτός από τους Άγιους, την Εκκλησία. Αυτή είναι η οδός. Αυτό που δείχνει ο Άγιος είναι ο Χριστός. Οσοι αναπαύονται στους γέροντες, αρκούνται συχνά να βλέπουν το πρόσωπο τους.Τον τρόπο τους. Μετά ακολουθεί η νουθεσία όταν και αν χρειαστεί. Εμείς όλοι οι άλλοι που μιλάμε και κηρύττουμε, κάνουμε απλώς μια κατήχηση. Όπως αυτοί που ζωγραφίζουν με ωραία λόγια ιστορίες στο χαρτί, μπορούν να στις διηγηθούν, αλλά δεν τις έχουν ζήσει.

μας τοστειλε το mail 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Ο Ιησούς Χριστός που είναι ΚΑΙ ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΛΕΙΟΣ και ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ άνθρωπος, ΔΙΔΑΣΚΕ δημόσια τον λαό ΚΑΙ με κάποιες ΗΘΙΚΕΣ διδασκαλίες.

2) Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, έλεγε σε κάποιους ανθρώπους να ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ τον "Ευεργετινό".

3) Στο έργο "Αγιορείτες πατέρες και Αγιορείτικα" του ίδιου Αγίου Παϊσίου, αναφέρονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα βιβλία των Αγίων που ΔΙΑΒΑΖΕ ο Άγιος Ρώσος Γέροντας του Αγίου Παϊσίου. Προφανώς αναφέρονται για να τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και οι αναγνώστε του βιβλίου.

* * *

Μέσα από τα πρακτικά γραπτά έργα των Αγίων, φανερώνεται με απλό και πρακτικό τρόπο (όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν), το ΤΕΛΕΙΟ ΗΘΟΣ της ανθρώπινης φύσης του Ιησού Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπώ τα λόγια του Χριστού, μου δίνουν δύναμη, ειρήνη, χαρά, ελπίδα, φώτιση κι εύχομαι κι άλλοι άνθρωποι να αγαπήσουν τα λόγια του Θεού, γιατί είναι θεϊκά και υπέροχα!