Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ο πονηρούλης...

Από την μια "ομολογητής" από την άλλη.. πλήρη υοθετηση των φασιστικών δαιμονικών μέτρων στις Εκκλησίες και ταύτιση βεβαίως βεβαίως με την δεσποτοκρατία !Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "o π. Ευάγγελος ανέλυσε την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και συνεχάρη τους πιστούς, για την στάση τους κατά την Θεία Λειτουργία, καθώς και την σχολαστική από μέρος τους, τήρηση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19)" 

Τελικά τον πατέρα Ευάγγελο  κάποιοι τον έχουν κάνει Θεό. Αυτόν που συγχαίρει όσους βεβηλώνουν τους ναούς μας.Είναι κι αυτό μια μορφή «Κονανισμού». Μας έχουν ζαλίσει , με την ιεροκατάκριση... Δεν είναι μόνο το δόγμα και η πίστη, αλλά και το ήθος το οποίο μπορεί να ελεγχθεί, όταν κάτι είναι φανερό. Προφανώς όχι σε κάποιο κρυφό αμάρτημα.

Οι ιερείς ουσιαστικά βγαίνουν μέσα από το σώμα της εκκλησίας και έχουμε λόγο γι'αυτό. Σήμερα κανείς δεν μας ρωτάει βέβαια για να τους κάνει ιερείς, ή για να τους κάνει επισκόπους. Δεν θα έχουμε ούτε τώρα λόγο δηλαδή; Θα βγαίνει ο άλλος, σε ύφος Λαζόπουλου, να βρίζει τους Ρώσους κάθε τρεις και λίγο, ή θα συκοφαντεί τους αγίους και την αγία μας πίστη κι εμείς δεν θα ελέγχουμε; Αν δεν ελέγχουμε μπορεί και να ... κολαστούμε!

Τον αγαπάμε, όπως και κάθε άνθρωπο, αλλά όχι και να μην νιώθουμε αποστροφή για τα όσα θλιβερά λέει και κάνει!

Και κάτι τελευταίο. Ναι, στην παρούσα φάση είναι υποκριτής. Είναι και προδότης. Στάζει δηλητήριο ο λόγος του. Προωθεί ομοφυλοφιλία, πορνεία και θάνατο.

Δύναται να γίνει άγιος; Φυσικά. Στην παρούσα φάση όμως έχει τον ρόλο του Ιούδα.

 Bless Gree

6 σχόλια:

Τ.Γ. είπε...

Και να ήταν μόνος του στο....θεάρεστο έργο του, θα ήταν λίγο το κακό. Γεμίσαμε από τέτοιους επίορκους.

Kapodistrias είπε...

Είναι πολλοί αυτοί που πατούν σε δύο βάρκες!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

Περα απο αυτα τα οσα λεει η αναρτηση και επισιμενουν οι σχολιαστες καί μόνο τό ότι προέτρεψε τον κόσμο νά κάνει αυτά τά θανατηφόρα εμβόλια είναι καί αυτός εμμέσως δολοφόνος! ΞΕΚΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .Ποιός ξέρει πόσοι από τούς ενορίτες πού τον άκουσαν και είχαν μπολιαστεί έχουν κάνει τό τελευταίο ταξίδι;; Ιό ότι ήταν καί υπέρ τής μασκοφορίας εντός του ναού αποδεικνύει τήν ανύπαρκτη πίστη τού στον Θεό και στους Αγίους!. Για το ότι κανανευεται απο το \ τούς Οικουμενιστες και απο Χριστιανούς με συναισθηματική λογικη καί δεν θίγει ποτέ θέματα πίστεως,η τα διαστρεβλώνει δεν θά τό συζητήσω....

Να και ο πατερικος λογος που τεκμηριωμένει οτι θα δώσουμε λογο στον Θεο εν ημέρα κρίσεως για την αδιαφορια μας ή την ένοχη σιωπή μας .
Περισσότερη Χάρη λαμβάνει αὐτὸς ποὺ κάνει μία παρατήρηση σὲ κάποιον ποὺ διαταράσσει τὴν εὐταξία στὴν Ἐκκλησία, παρὰ ἐκεῖνος ποὺ προσεύχεται καὶ ἀδιαφορεῖ γιὰ τὴν ἀταξία αὐτήν.
Δὲν πρέπει νὰ ἀδιαφοροῦμε γιὰ τὰ κακῶς κείμενα στὴν Ἐκκλησία, διαφορετικὰ δὲν μπορεῖ νὰ εἴμαστε μέσα σ΄αὐτούς, «τοὺς ἀγαπώντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ Οἴκου Σου».
~ Ἱερὸς Χρυσόστομος

Ὅποιος ξέρει αὐτόν πού κάνει τό κακό καί τόν ἀνέχεται καί τόν ἀποκρύπτει, εἶναι σάν νά τοῦ δίνη τήν ἄδεια νά διαπράττη μέ μεγαλύτερη θρασύτητα τό κακό.
~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
(Τα Άπαντα ΕΠΕ. 34,118)
Τελος :
Η αδιαφορία για τους αμαρτάνοντας είναι αμαρτία:https://www.pemptousia.gr/2022/03/i-adiaforia-gia-tous-amartanontas-ine-amartia/?fbclid=IwAR1bkvKcgY-emnOaNw8NSwDdV6RmqmDDfcK6QL1o-2RPidq8h-3JMbjgVCM

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρθηκε ότι ο ιερέας αυτός προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο.
Μπορεί κάποιος να στείλει ένα βίντεο που να το επιβεβαιώνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς δεν νομίζω ότι προέτρεψε κανένα. Ίσα ίσα θυμάμαι που έλεγε ότι είχε πάει σε μια γιαγιά 90 ή 100 χρονών και της έλεγε τι το θέλεις το εμβόλιο (την απέτρεπε) και του έλεγε τι να κάνω παιδάκι μου τι θα μου μείνει από τη συνταξούλα μου με το πρόστιμο και συνέχιζε ο π. Ευάγγελος διαπρυσίως κατηγορώντας αυτούς που την ανάγκαζαν μ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ότι δεν σέβονταν αυτήν που την σεβάστηκαν τόσοι πόλεμοι και καταστροφές! Όσο για το οικτρό μυθολόγημα ότι οι αρρώστειες δεν κολλάνε στην Εκκλησία φτάνει πια το έχετε δει ότι κολλάνε και ποιός μπορεί να βάλει τον Θεό στο τσεπάκι του και να του απαγορεύσει να επιτρέψει κάποιος να κολλήσει στην Εκκλησία αν είναι για το συμφέρον της ψυχής του; Εγώ έχω κολλήσει μες στην Εκκλησία κόβιντ. Τα σταγονίδια που μεταφέρουν τους ιούς όταν φταρνίζεται ο άλλος από πίσω μου και εγώ εκείνη την ώρα εισπνέω πότε αγιάζονται και δεν κολλάω; Δεν μιλάω για την Θεία Κοινωνία που είναι Το Φάρμακο για όλα και τις Άγιες Εικόνες που προφανώς δεν κολλάνε κανένα! Νομίζω ότι αδικείτε έναν άνθρωπο και Ιερέα ο οποίος αν μη τι άλλο μας εμψύχωνε όταν όλα τά σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Έπρεπε να καταγγείλει τα εμβόλια συμφωνώ, αλλά είχε πει ότι τόκανε για να πάει στο Καμερούν στο ποίμνιό του. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του μπορεί και θυσιαζόμενος για την αγάπη των αδελφών του, ο Θεός ξέρει του καθενός το βάθος.

Νίκος είπε...

Τελικά είσαστε πολύ αυστηροί κριτές!! Δηλητήριο στάζουν αυτά που λέτε για έναν ιερέα και όχι φυσικά αυτά που λέει ο ίδιος. Και είναι σαφώς πιο βαρύ όταν μιλάτε για έναν ιερέα γενικότερα! Λίγο προσοχή! Εσείς ψάχνετε δηλαδή τον τέλειο ιερέα που θα πηγαίνει με τα νερά σας σε ότι πιστεύετε; Ε νομίζω δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος. Είναι προδότης ο π. Ευάγγελος; Που αγαπάει την πατρίδα, που έχει διαβάσει την ελληνική ιστορία και την αναφέρει σε πολλές ομιλίες του; Προσωπικά έχω μάθει πολλά που δεν τα ήξερα από αυτά που έλεγε, ειδικά για το 1821! Ποιός άλλος μιλάει για το 1821 πέρα από λίγους και να τα συνδέει και με την Αγία Γραφή; Δηλαδή επειδή έκανε το εμβόλιο, θα πρέπει να τον φάτε; Για πορνεία κλπ που λέτε ότι την προωθεί, είσαστε στα καλά σας; Εάν θυμάμαι σε μια ομιλία του έλεγε για μια ναι πόρνη αλλά την είχε βοηθήσει οικονομικά την ίδια. Δεν προέτρεπε στον κόσμο να πορνεύει; Απλά και αυτές οι γυναίκες πολλές φορές αναγκάζονται να το κάνουν και δεν ξέρετε τι τραβάνε και τι νιώθει η ψυχή τους! Αν είναι δυνατόν!! Για ομοφυλοφιλία και πάλι δεν ξέρω κάτι που να έχει πει. Ίσως και πάλι να έχει βοηθήσει τέτοιους ανθρώπους. Έλεος δηλαδή! Και εσείς που τα γράφετε αυτά είσαστε οι αλάνθαστοι; Εσείς πχ έχετε κάνει εξωτερική ιεραποστολή; Έχετε καταλάβει τι δύσκολο έργο που είναι; Διάβαζα κάπου ότι ε εντάξει πάει 2 φορές τον χρόνο στην Αφρική για λίγο και έχει βαφτίσει τον εαυτό του ιεραπόστολο. Ντροπή σας! Ντροπή που γράφονται τέτοια πράγματα!! Σηκωθείτε και εσείς από τον υπολογιστάκο σας και ξεκινήστε να πηγαίνετε εκεί να δείτε πόσο δύσκολα είναι. Και δεν είναι ότι πήγε μια φορά και τέλος, ο ίδιος πηγαίνει τακτικά κάθε χρόνο. Μόνο στα lockdowns δεν μπορούσε να πάει. Και όσο για τους Ρώσους και τους Ουκρανούς λέει την γνώμη του. Εάν θέλετε τον ακούτε, αλλιώς δεν τον ακούτε. Απλά είναι τα πράγματα. Είναι λάθος δηλαδή που οι Ρώσοι είναι επεκτατικοί; Και ακόμη και στην Αφρική θέλουν να επεκταθούν και να μειώσουν την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα γιατί προσφέρουν πιο πολλά χρήματα στους ντόπιους εκεί ιερείς; Τα ξέρετε αυτά; Δεν νομίζω. Και αν μπορούσαν και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα ήθελαν να βάλουν χέρι..
Κοιτάξτε λίγο τον εαυτό σας και αφήστε τους άλλους και πολύ περισσότερο τους ιερείς. Στο κάτω κάτω εάν νομίζετε ότι ένας ιερωμένος σφάλλει, τότε κάντε προσευχή να τον φωτίσει ο Θεός και όχι να τον "λιθοβολείτε" με τα γραφόμενα σας και να τα διαβάζουν και άλλοι και να σκανδαλίζονται!