Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ποιος γονιός πείτε μου αλήθεια, θα ξαναστείλει τα παιδιά του με τρένο μετά από την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Ποιος γονιός θα δεχτεί να ξαναβγάλει εισιτήριο στα παιδιά του και να τα βάλει σε μια καρμανιόλα; Ποιο παιδί, ποιος φοιτητής, θα σκεφτεί να ξαναμπεί σε τρένο μετά από όλο αυτό. Σε όλες μου τις συνεντεύξεις, από την πρώτη μέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, φωνάζω με δύναμη. Κλείστε τους σιδηρόδρομους για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Κλείστε τους επιτέλους.

 

Βλέπω αυτές τις μέρες καταθέσεις παιδιών με αίματα και πληγές στο κεφάλι να μιλάνε για τον εφιάλτη που έζησαν. Ακόμα και κάποια από το νοσοκομείο. Βλέπω κάποια άλλα παιδιά-ήρωες που ρισκάρισαν τα πάντα για να σώσουν συνανθρώπους τους. Και βλέπω δυστυχώς και κάποια άλλα που δεν είναι πια μαζί μας. Κάποια αγγελάκια που οι δικοί τους άνθρωποι τα συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία. Το χειρότερο είναι να βλέπεις φωτογραφίες από αγγελικά πρόσωπα τα οποία ακόμα θεωρούνται αγνοούμενοι.

 Γιώργος Αδαλής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ανθρώπινα λάθη (των μηχανοδηγών τρένων και των σταθμαρχών τρένων) γινόντουσαν πάντα και θα γίνονται πάντα. Διότι αυτά οφείλονται στην ανθρώπινη (μετα-πτωτική) αδυναμία και ατέλεια.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πραγματική πιθανότητα για να ελαχιστοποιηθούν οι συγκρούσεις των τρένων, είναι να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά συστήματα προστασίας στις γραμμές των τρένων.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ὁ Μόρϕου Νεόϕυτος,
μᾶς εἶχε μεταϕέρει
ἐδῶ καὶ καιρό,
τὴν ἐξ ἁγίων γερόντων πληροϕορία

γιὰ πολλά ἀτυχήματα
-θυμάστε; -

τὶ ἄλλο καλύτερο νὰ ποῦμε λοιπόν...;