Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Στην παγίδα της ακαδημαϊκής αυθεντίας

εικόνα άρθρου: Στην παγίδα της ακαδημαϊκής αυθεντίας

Οπωσδήποτε οφείλουμε σεβασμό στους ειλικρινείς κόπους της απόκτησης ενός διδακτορικού τίτλου σπουδών…


Στην εποχή μας βέβαια υπονοείται πως όταν ένα σύστημα εξουσίας το επιθυμεί για τους εκλεκτούς του, μπορεί να μεθοδεύσει ακόμα και τη χορήγηση διδακτορικού διπλώματος από το παράθυρο.

Ας μην είμαστε τόσο επιφυλακτικοί γιατί άλλη είναι η επισήμανση την οποία θα θέλαμε να κάνουμε, με αφορμή το άρθρο που διαβάσαμε στη Κατάνυξη με τίτλο: “Ένας προβληματισμός για ένα… ίδρυμα προβληματισμού (ΙΕΘΠ)“.

Οι Ακαδημαϊκοί

– συγγράφουν βιβλία, άρθρα, ερευνητικές εργασίες,

– διοργανώνουν και συμμετέχουν σε συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια,

– ιδρύουν και οργανώνονται σε σωματεία και συλλογικότητες

Με τον δικό τους τρόπο δηλαδή, καλλιεργούν και συντηρούν το ακαδημαϊκό τους κύρος. Συμβαίνει όμως να είναι και έντονα εξαρτημένοι, επειδή η επιστημονική έρευνα δίχως επαρκή χρηματοδότηση δεν μπορεί να είναι πλέον βιώσιμη.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κρατούν ισορροπίες με την εκάστοτε πολιτική εξουσία και κάθε είδους “εξουσίες”.

Τελικά υπάρχει στρατευμένη επιστήμη; Η απάντηση είναι δυστυχώς ΝΑΙ!

Τα παραδείγματα αμέτρητα σχετικά με επιστημονικές έρευνες που αθώωναν τους “χρηματοδότες” τους. Ας μη ξεχνάμε πως στα μέσα του 20ου αιώνα οι έρευνες αθώωναν το τσιγάρο!!!

Σήμερα η επιστήμη αθωώνει τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα δίκτυα 4G & 5G, την A.I. (τεχνητή νοημοσύνη), τα εμβόλια mRNA και την οικουμενική κίνηση, ήτοι την παναίρεση του οικουμενισμού.

Οι λεγόμενες δεξαμενές σκέψης και τα ιδρύματα που φέρουν τη σφραγίδα ακαδημαϊκών, όταν συμμαχούν και προάγουν την αίρεση, αυτό συνιστά μαρασμό των πνευματικών ανθρώπων του τόπου, κατάπτωση κοινωνική και δυστυχώς αποτελεί προάγγελο δεινών και σκληρής δοκιμασίας που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια.      

Παρακαταθικός

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς.
Η στρατευμένη επιστήμη είναι ψέυδοεπιστήμη.

Ανώνυμος είπε...

Το διαμορφωθέν οικουμενιστικό φρόνημα, στην πλειάδα των θεολόγων της εποχής μας - συνεπώς και των επισκόπων, καθότι απόφοιτοι της θεολογίας - οφείλεται κυρίως στους ακαδημαϊκούς καθηγητές. Αυτούς επικαλούνται οι "μαθητές" τους, όταν θέλουν να ανασύρουν επιχειρήματα για την πλανεμένη πορεία τους, με την δεδομένη γι' αυτούς αυθεντία: "Ο τάδε καθηγητής λέει..."!
Πού οι Άγιοι; Πού οι άγιες Σύνοδοι; Πουθενά! Λησμοσύνη καταδικαστική για τους ίδιους, αλλά κυρίως λίαν προδοτική για το ποίμνιο του Χριστού!
ΑΜΑΣΕΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 《 ίδρυμα προβληματισμού 》 είναι προβληματικό . Τί ακριβώς ερευνούν ; Γι αυτούς έχει γίνει ένας τρόπος νά περνούν την ζωή τους ευχάριστα , νωχελικά , χαλαρά , μέ μιά συνεχή εξωστρέφεια , γιατί δεν αντέχουν την εσωστρέφεια . Μαζεύονται και κουβεντιάζουν . Τζάμπα τουρισμός για τους λιμοκοντόρους που καταδέχονται νά παίρνουν χρηματοδότηση απο τον Ελληνα φορολογούμενο , για τζάμπα ταξιδάκια , αεροπορικά εισιτήρια , πολυτελή ξενοδοχεία , συνεστιάσεις, κουβεντούλα .

Ερώτηση : Τί δουλειά κάνουν ;

Απάντηση : προβληματίζονται !

Κι έζησαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα για το παραμυθάκι του Χριστού .......

Ομό-- κωλοι και ομότροποι μέ τους άλλους που έφαγαν τα λεφτά ....