Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο καφές σας για εδώ ή για take away, ρώτησε η ταμείας στον φούρνο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
 
Για εδώ, και χωρίς καν να το ζητήσω μου τον σέρβιρε σε ένα καλόγουστο γυάλινο φλυτζάνι με πιατάκι και ένιωσα επιτέλους σεβασμό, ένιωσα ξανά όπως παλιά, φιλοξενία!
Η δε τιμή, 50 σεντ πιο φθηνά από δίπλα που τον σερβίρουν μόνο σε μιας χρήσης πλαστικο-χάρτινα ποτήρια.
Ναι ρε, εβαρέθηκα την υποκρισία σας. Ότι τάχα μου σας νοιάζει το περιβάλλον και έτσι μας χρεώνετε την σακούλα για τα ψώνια ενώ βαλθήκατε να σώσετε τον πλανήτη με τα χάρτινα καλαμάκια που διαλύονται πριν καν πιεις το ποτό σου, αλλά το νερό, τον καφέ, το φαγητό μας, μας τα σερβίρετε στην πλαστικούρα!
Αγαπητό μου κράτος, αγαπητοί μου δήμοι, αν πραγματικά σας νοιάζει το περιβάλλον πρέπει δια νόμου όταν κάτι καταναλώνεται εντός, να σερβίρεται σε γυάλινα σερβίτσια.
Επίσης να επαναφέρετε τις δημόσιες «φουντάνες», μέσα στην πόλη, στα αεροδρόμια, στα mall και παντού!
Όσο κι αν θέλετε να μας πείσετε ότι τα PET μπουκαλάκια σας ανακυκλώνονται, πάμπολλες τίμιες μελέτες αποδεικνύουν πως το πιο μεγάλο ποσοστό καταλήγει στις χωματερές ενώ αναλύσεις δείχνουν πως οι οργανισμοί μας είναι πλέον φορτωμένοι με τα τόσο κακά για την υγεία μας μικροπλαστικά. Και να μην ξεχνάμε τα τεράστια ποσά ενέργειας που χρειάζονται για την ανακύκλωση τους!
———————
Το αποφάσισα λοιπόν, θα κάνω την… προσωπική μου επανάσταση, δεν θα ξαναπατήσω σε καφέ που δεν έχουν γυάλινα φλυντζάνια και επιπλέον θα διαφημίζω «μούχτι» όσους τα προσφέρουν χωρίς καν να τα ζητήσω.
Στην υγειά σας, καλημέρα και καλό μήνα φίλοι μου!

 Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, γειά στο νού σου, μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ θυμήθηκα το ντενεκεδάκι-κονσερβοκούτι του Αγίου Παϊσίου που χρησίμευε για κατσαρόλα, ποτήρι, μπρίκι κ.α.... all in one!

Ανώνυμος είπε...

Στην υγειά σου Κωνσταντίνε.
Καλό μήνα.