Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Πρακτική σκέψη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 
Αν σε ρωτήσει κάποιος:
- Πώς αποδεικνύεται, ότι η Ορθοδοξία είναι
η μόνη αληθινή πίστη.
Τι θα τον απαντήσεις;
α) Το Άγιο Φως δίδεται θαυματουργικώς μόνο στους ορθοδόξους και σε κανέναν ετερόδοξο ή αλλόδοξο!
β) Μόνο ο ορθόδοξος παπάς εκβάλλει δαιμόνια από έναν δαιμονισμένο!...
γ)Κανένας άλλος τάφος αρχηγού θρησκείας, δεν είναι κενός. Ο κενός τάφος του Χριστού, είναι μια απόδειξη της Αναστάσεως και της ορθής πίστεώς μας.
δ) Μόνο στην Ορθοδοξία συναντάς Άγια λείψανα. Όλοι οι ιατροί του κόσμου, που εξέτασαν Άγια λείψανα (άλλα ήταν άφθορα και άλλα ευωδίαζαν), σήκωσαν όλοι τους ψηλά τα χέρια, μην μπορώντας να εξηγήσουν επιστημονικά τα ευρήματά τους.
ε) Μόνο στην Ορθοδοξία θα συναντήσεις θαυματουργικές Εικόνες με πάμπολλα θαύματα. Π.χ. η εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής, που εκκρίνει μύρο, θεράπευσε πολλούς ανθρώπους.
στ) Μόνο ο ορθόδοξος παπάς διαβάζοντας ειδική ευχή, αγιάζει το νερό και το κάνει Αγιασμό. ο αγιασμός δεν χαλάει ποτέ, όσοι αιώνες και να περάσουν!!!
Δημήτριος Παναγόπουλος
† 13 Φεβρουαρίου του 1982

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον λεγόμενο "αγιασμό" που κάνουν οι Ρωμαιοκαθολικοί, (αποφεύγουν να τον κάνουν), βάζουν ΜΕΣΑ στο νερό ΑΛΑΤΙ, διότι χωρίς αλάτι ο "αγιασμός" τους θα σκουληκιάσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Εγώ έχω πιεί Ορθόδοξο Αγιασμό, κλεισμένο μέσα σε μπουκάλι, που βρισκόταν σε φυσιολογικές συνθήκες περιβάλλοντος για τουλάχιστον πενήντα (50) χρόνια. Δεν έπαθα κανένα κακό στην υγεία μου, πίνοντας εκείνο τον Αγιασμό. Επίσης εκείνος ο Αγιασμός ΔΕΝ μύριζε άσχημα.