Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Παρακαλούμε πείτε στα μοναστήρια στην Ελλάδα να προσεύχονται για μας!

 Χιλιάδες εγκλωβισμένοι, εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και κατεστραμμένα κτίρια, άνθρωποι που θρηνούν δίπλα σε πολύ κατοικίες που κατέρρευσαν στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Πολύς ανθρώπινος πόνος. Συμπάσχουμε ως χριστιανοί με κάθε άνθρωπο που υποφέρει. Η περιοχή έχει και ορθόδοξο πληθυσμό που εκκλησιαστικά ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Από το πρωί μιλάω με πολλούς ανθρώπους στη Νότια Τουρκία. Βγάζουν συνεχώς νεκρούς από τα συντρίμμια, αυτή τη στιγμή προσπαθούν να διασώσουν ανθρώπους, δεν ασχολούνται με τα κτήρια αλλά και οι ναοί έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές.
Μια ορθόδοξη νοσοκόμα, η Άννα, που βρίσκεται στη Μαλάτεια μας έγραψε ότι τρέχουν σαν τρελοί.
Περιμένουν μεγάλους μετασεισμούς και όλοι είναι στους δρόμους τουρτουρίζοντας. Θα κοιμηθούν σε αυτοκίνητα και σκηνές. Πρόβλημα σε 10 πόλεις.
Μόλις πριν λίγο μίλησα με τον ιερέα του Σαμάνταγ (το Θαυμαστόν Όρος) , τον π. Δαμιανό. Το Σαμάνταγ είναι μια κομώπολη όπου έζησε ο Άγιος Συμεών ο Θαυματορείτης με πυκνό ορθόδοξο πληθυμό. Μου είπε να προσευχόμαστε γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με 4 οικογένειες της κοινότητας. Επίσης έχουν και νεκρούς. Κουνιόμαστε συνεχώς και φοβόμαστε πολύ, λέει. Κανει έκκληση: Παρακαλούμε πείτε στα μοναστήρια στην Ελλάδα να προσεύχονται για μας!

 Αναστασία Αραμπατζή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η σκέψη και η προσευχή μας, είναι μαζί τους, κι όχι όπως έκαναν κάποιοι ελεϊνοί που χάρηκαν για την καταστροφή του άλλου...